Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAράδες

     με cookies για το espressάκι σας.
     
TRAP. Η απόλυτη παγίδα στην χθεσινή συνεδρίαση. Η αγορά ΄΄έπιασε΄΄ κυριολεκτικά ΄΄οροφή΄΄ και ΄΄γύρισε΄΄ και εν όψει της λήξης στα Παράγωγα της σειράς Οκτωβρίου.
ΣΜΕ. Πολλαπλάσιος ο αριθμός των ΣΜΕ, που έγιναν χθες στον FTSE, από το μέσο ημερήσιο όρο. Συνήθως, όταν τα Συμβόλαια ξεπερνούν τις 10.000-15.000 η τάση ΄΄κορυφώνεται΄΄ και δίνεται σήμα αναστροφής των θέσεων από long σε short. Χθες ξεπέρασαν τις 21.000 ανάβοντας ΄΄κόκκινο΄΄ για όσους περίμεναν τις 380-390 μονάδες για να βγουν από συμβόλαια ΄΄αγοράς΄΄ . Και δεν αναφερόμαστε στα rollover αλλά σε καθαρό αριθμό Συμβολαίων.

ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ. Υψηλός ο τζίρος, στα 192,8 εκατ. ευρώ σε κορύφωση βραχυπρόθεσμης ανοδικής κίνησης. Δύσκολα θα γίνουν άμεσα τζίροι αυτού του μεγέθους όπερ θα πρέπει να χαμηλώσουμε λίγο τον πήχη.

FTSE. Μια πρώτη ασθενής στήριξη για τον δείκτη θεωρούνται οι 366 μονάδες. Εάν όχι τότε υποχωρούμε λίγο κάτω από τις 360 αλλά συνεκτιμώντας, πως το momentum παραμένει ανοδικό. Προς τις 400-407 μονάδες.

ΣΤΟΧΟΙ. Η πλειονότητα των μετοχών του FTSE αλλά και αρκετών του FtMid έπιασε χθες στόχους έτους, πολλά ΣΜΕ μετοχών ΄΄κούμπωσαν΄΄ και οι long έκαναν καλό ταμείο. Το αν θα γυρίσουν άμεσα σε short πριν ή μετά την λήξη της Παρασκευής θα ξεκαθαρίσει σήμερα.

ΔΕΗ- GOLDMAN SACHS (*). Aρνητικό γύρισμα στη ΔΕΗ που βρέθηκε μέχρι και πάνω από τα 10 ευρώ για να κλείσει στα 9,65 (-2,82%) καθώς η Goldman την υποβάθμισε από σύσταση "αγοράς" σε "ουδέτερη" μετά το πρόσφατο ράλι και την υπεραπόδοση της μετοχής (+18% τον τελευταίο μήνα σε σχέση με το μέσο όρο του κλάδου). Σύμφωνα με την έκθεση, η ΔΕΗ  από όταν μπήκε στο Buy List στις 24 Ιουνίου έχει ενισχυθεί κατά 59% σε σχέση με το δείκτη FTSE World Europe που κέρδισε 13% και σε διάστημα 1 έτους κατά 140% λόγω της βελτίωσης των μακροοικονομικών συνθηκών στη χώρα και την πρόοδο στη μεταρρύθμιση της ενεργειακής αγορας.

(*) από το χθεσινό χρηματιστηριακό σχόλιο του newmoney. Το βρήκα πολύ on target και το αναπαράγω συνυπογράφοντας το. Χρηματιστηριακά νομίζω, πως καλύπτει συνήθως ο Δ. Παφίλας. Ο.Κ παιδί ο Δημήτρης, ξέρει από αγορά.

Μ.MOBIUS. Στην εκδήλωση της Eurobank για τον M. Mobius δεν παρευρέθηκα για τον απλούστατο λόγο επειδή δεν προσκλήθηκα. (*) . Ωστόσο γνωρίζοντας, πως ο ΄΄γκουρού΄΄ έχει πάρει θέση στα jumbo από τα χαμηλά του ΄11 και Σαράντη κοψοχρονιά σκέφτηκα, πως θα ήρθε για να πουλήσει και όχι για να αγοράσει άμεσα. Στην διόρθωση πιθανότατα.

(*) αυτοί της Eurobank το ίδιο γραφείο τύπου και pay rolls - επί ημερών των προηγούμενων- έχουν ακόμη. Εάν ναι, εξακολουθούν να μην κάνουν...καλά την δουλειά τους.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Ενδεικτική περίπτωση του τι ακριβώς παίχτηκε χθες. Υπεραντίδραση, μέχρι την κορυφή του Ιανουαρίου. Οπως σημειώναμε και χθες η μετοχή ήρθε και ΄΄έπιασε΄΄ τα 5,65 ευρώ, ακριβώς. Κατοχύρωση θέσεων, πάμε για λίγο χαμηλότερα, με την ομάδα του Ευάγγελου να έχει πετύχει την ολική επαναφορά.

ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ. Τα ίδια και ολόιδια με την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ. Επαναφορά στα υψηλά Ιανουαρίου, ΄΄κούμπωμα΄΄ , λίγο χαμηλότερα και βλέπουμε.

WARRANTS.  Στα 1,45 ευρώ το υψηλό ημέρας και ιστορικό για το warrant της Alpha Bank. Ομοίως ιστορικό υψηλό και για τον τίτλο της Πειραιώς στα 0,889 ευρώ. Απ΄ ότι φαίνεται τα δικαιώματα θα ασκηθούν κατά πάσα βεβαιότητα στην Alpha Bank και πιθανότατα- όπως όλα δείχνουν- και στην Πειραιώς.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Εως τα 1,60 ευρώ η μετοχή και κλείσιμο στα 1,54. μέχρι την περίοδο άσκησης τα 1,71 ευρώ φαίνεται να τα έχει άνετα.

MLS. Έχω αναφερθεί στην... αδυναμία του βασικού μετόχου Ιωάννη  Καματάκη να μειώνει τη μετοχική του θέση στα υψηλά. Χθες η μετοχή- πλοηγός έγραψε new high στα 3,18 ευρώ.

ΕΘΝΙΚΗ-ΠΑΝΓΑΙΑ. Σημαντική κεφαλαιακή ενίσχυση θα φέρει για την Εθνική ο τρόπος με τον οποίο έχει δομηθεί η συμφωνία με το fund Invel για την Πανγαία ΑΕΕΑΠ. Το διάβασα στον Χαμαιλέοντα (euro2day) και το βρήκα ενδιαφέρον.

ΕΘΝΙΚΗ. Άλλωστε η Εθνική έχει γίνει και πάλι...Εθνικάρα. Εως τα 4,02 με κλείσιμο στα 3,90 ευρώ. Εάν επιβεβαιωθούν τα 3,80-3,70 ευρώ τότε τα 4,30 της 14 ης Ιουνίου είναι εφικτά. Σε αμερικάνικα χέρια το πακέτο των 500.000 μετοχών, που έγινε στα 3,90 ευρώ. Το άλλο των 250.000 στα 3,77 φέρεται να πέρασε σε ελληνικό χαρτοφυλάκιο.


Δ.ΤΡ. Οι 180 μονάδες θεωρούνταν και παραμένουν ισχυρή αντίσταση. Η χθεσινή διάσπαση έγινε με τζίρο, ΄΄κορύφωσε΄΄ λίγο υψηλότερα. Για τον στόχο των 200-210 μονάδων χρειάζεται μικρή διόρθωση-συσώρρευση- μάζεμα και πάμε για πάνω. Πάντως ο δείκτης βραχυπρόθεσμα έχει εξαιρετική συμπεριφορά. Ίσως την καλύτερη από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια. Στα υπόψη.

ΣΩΚ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ. Στον κομβικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει το Χρηματιστήριο ως φορέας χρηματοδότησης των επιχειρήσεων αναδεικνύει ο πρόεδρος του ΧΑ Σωκράτης Λαζαρίδης, στη συνέντευξη που παραχωρεί στο Euro2day.gr. «Είναι κρίσιμο να μπορέσει η αγορά να μεταφέρει επενδυτικούς πόρους στις εταιρείες, ειδικά στις μικρομεσαίες», τονίζει. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, δεδομένου ότι συνολικά στην Ευρώπη είναι σαφής η τάση απομόχλευσης στον χρηματοπιστωτικό τομέα, πρέπει τα κεφάλαια που θα λείψουν από τον τραπεζικό δανεισμό να αντικατασταθούν από κάτι άλλο. Μπορεί να διαφωνώ σε...χίλια με τον πρόεδρο του ΧΑ αλλά στο συγκεκριμένο τον βρίσκω on target.
Έτσι τα βλέπει και ένας καλός φίλος και βαθύς γνωστής της μαρκέτας. 

  ΝΙΚΟΛΑΣ (ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ) . Και τυπικά διευθύνων σύμβουλος ο Νικόλας Καραμούζης. Άντε και σιδεροκέφαλος. 
    
την πολύ καλήν ημέρα μου,

και ΔΕΝ ξεχνάμε την λήξη στης σειράς Οκτωβρίου την Παρασκευή.      

ο λουμπινιάρης.

1 σχόλιο:

yellowbird είπε...

Λουμπινιάρη μικρό το πρήμιουμ για να πούμε για αντιστροφή . Εκτίμηση μου ότι δεν είναι για σορτ, μιλάω για γρήγορους παίχτες .