Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΜΑΖΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΡΟΥΠΑ «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΝ» ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟ;

Διαβάζω στο vima.gr για την αιφνιδιαστική επανεμφάνιση του αντάρτη πόλης Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του Πόλας Ρούπα με ανάρτηση στον διαδικτυακό τόπο Indymedia για το ζήτημα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για το έκτο κείμενο που οι δύο αντιεξουσιαστές αναρτούν στο Διαδίκτυο από την εποχή της εξαφάνισής τους πριν από ενάμιση χρόνο. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πάντα σύμφωνα με το vima.gr, μιλούν για μια «εμπεριστατωμένη ανάλυση της δράσης της Χρυσής Αυγής υπό το πρίσμα των δύο αντιεξουσιαστών χωρίς να εκτοξεύονται συγκεκριμένες απειλές».

Ρίχνοντας μια ματιά στην επιστολή που δημοσιεύεται υπάρχουν σημεία που φωτογραφίζεται ανοιχτά ο Αλαφούζος ωστόσο το θέτω ως ερώτημα. 

Αναλυτικά:

Μεσαίοι αλλά και μεγάλοι επιχειρηματίες, όπως και εφοπλιστές στήριξαν οικονομικά τους χρυσαυγίτες που ως αντάλλαγμα θα πρόσφεραν -και ως ένα βαθμό το έκαναν πράξη- την προστασία των αφεντικών από την πάσης φύσεως πολιτική και κοινωνική απειλή, η οποία και μπορεί να υπονομεύσει τα ήδη πληττόμενα από την κρίση συμφέροντα και κέρδη τους. Και αυτή η οικονομική στήριξη που είναι η μόνη που εξηγεί τις δαπανηρές υποδομές που διατηρούσε, τις δράσεις της και τα «φιλανθρωπικά» συσσίτια μέσω των οποίων αποσπούσε τη στήριξη των πιο εξαθλιωμένων οικονομικά αλλά, κυρίως, ηθικά κομματιών της κοινωνίας -πέρα από τις μαστροπείες, το εμπόριο όπλων, την προστασία ως μπράβοι σε επιχειρήσεις-, διαφάνηκε μέσα από τη στάση που κράτησαν παράγοντες του ελληνικού κεφαλαίου στηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς την οργάνωση μέσα από τηλεοπτικά μέσα που ελέγχουν ή αξιοποιώντας τους τραμπούκους της ως ομάδα κρούσης ενάντια σε οργανωμένους εργάτες και συνδικάτα, όπως έκαναν οι εφοπλιστές.

Συνεχίζοντας λίγο πιο κάτω στην επόμενη παράγραφο λένε:


Το γεγονός ότι τμήμα του μεγάλου κεφαλαίου στήριξε τη Χρυσή Αυγή διατυμπάνιζαν μέσα από τη στάση τους πολλά ΜΜΕ δίνοντας το βήμα να εκφράζουν τις φασιστικές τους θέσεις, μετατρέποντας τα δολοφονικά τάγματα εφόδου σε «ελκυστικούς ακτιβιστές», νομιμοποιώντας και
προπαγανδίζοντας τον ρόλο τους ως εγγυητές της καθεστωτικής σταθερότητας. Γιαυτό τους προόριζε το κεφάλαιο και το διαμήνυε μέσω των πιο ακραία φιλομνημονιακών (και απροκάλυπτων υποστηρικτών της γερμανικής οικονομικής πολιτικής στη χώρα) δημοσιογραφικών του παπαγάλων, μέσα από δηλώσεις όπως: «μια σοβαρότερη Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να υποστηρίξει μια συντηρητική συμμαχία , αφού ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή»

Τα παραπάνω σημεία από την επιστολή μιλούν και για εφοπλιστές που διαθέτουν media αλλά και των δημοσιογραφικών του παπαγάλων. Δηλαδή αναφέρονται στον Αλαφούζο (είναι εφοπλιστής και έχει media) και στον Μπάμπη στον οποίο ανήκει η δήλωση που αναφέρονται; (ο οποίος συμμετέχει και στα δ.σ του εφοπλιστή – mediaρχη). 

Lobbystaραδες μου εσείς τι λέτε;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Μαζιώτης - Ρούπα, ΄΄αντάρτες πόλης΄΄ σύμφωνα με το καθεστωτικό ΒΗΜΑ. Κάτι ΔΕΝ μας λένε καλά οι δύο..αντιεξουσιαστές, ο δημοσιογράφος του ΔΟΛ. Μην ξεχνάμε δε, πως αμφότεροι με χρόνια φυλακής στην πλάτη τους για τρομοκρατική δράση- κατά το κατηγορητήριο- και όχι...αντάρτες πόλης πήραν από το ΄΄κακό σύστημα΄΄ άδεια εξόδου για Σ.Κ και εξαφανίστηκαν. Και παρεμβαίνουν πλέον μέσω του Ινδυμεδια-κ. Δένδια- και κάνουν κριτική. Ε όχι κύριοι του ΔΟΛ και ...αντάρτες πόλης, ένα σωρό ΄΄συντρόφους΄΄ τους ΄΄έδωσαν΄΄ οι επαναστάτες για να την κάνουν.
Χρήσιμοι ηλίθιοι του συστήματος, που τους χρησιμοποιεί.
Και μπηχτές μέσω ΔΟΛ για Αλαφούζο. Βρώμα, πολύ βρώμα lobbystas, ΨΑΞΤΟ.
ΑΝΤΙ-ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ

Lobbystas.gr είπε...

Μια επισήμανση στο παραπάνω σχόλιο. Δεν υπάρχει καμία μπηχτή του ΔΟΛ για Αλαφούζο! Η επιστολή Μαζιώτη - Ρούπα φωτογραφίζει ανοιχτά και ξάστερα τον Αλαφούζο. Ο ή οι συντάκτες της επιστολής ή το κάνουν σε γνώση τους ή τους «βγήκε» και δεν το πήραν χαμπάρι. Εδώ είναι το ζουμί λοιπόν μαγκίτες μου. Ούτε η εφημερίδα, ούτε οι αξιωματικοί της Eλληνικής Aστυνομίας σύμφωνα με το vima.gr, δεν είδαν την λεπτομέρεια, που είδε το Lobbystas.gr

Ανώνυμος είπε...


Εντάξει όσοι είχαν παλιότερα σχέσεις με τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και οι νεότεροι γνωρίζουν κάποιες λεπτομέρειες παραπάνω για τύπους όπως λ.χ. ο Ν. Μαζιώτης.
Το ερώτημα είναι γιατί το ΒΗΜΑ αναφέρεται σε ΄΄αντάρτες πόλης΄΄ όταν το κατηγορητήριο αναφερόμενο στον Ε.Α τον χαρακτήριζε ρητά ως τρομοκρατική οργάνωση.
Δλδ μέσα σε όλα το ΒΗΜΑ παίζει κάποιο ρόλο, εξυπηρετεί κάτι ή μου φαίνεται?
Ο δανδής Δένδιας- υψηλόβαθμο μέλος της Κερκυραικής Στοάς- θα ασχοληθεί με το Ινδυμεδια. Με δύο κλικς οι υπηρεσίες του θα μπορούσαν να βρουν το ΄΄ίχνος΄΄ της ΄΄προκήρυξης΄΄ των Μ-Ρ.
ΑΝΤΙ-ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ