Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΤΟΥ BERLIN, Ο...ΑΝΤΙ-ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η … ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.

 Tου “Αλιέως”
Το Κίνημα κατά Στουρνάρα, οι ΝΔημοκράτες βουλευτές, που απεργάζονται την αποπομπή του, ο Σαμαράς, η ΄΄αυλή΄΄ του Μαξίμου
     και στο πολύ βάθος ο...αντι-Προβόπουλος.

     Είναι η πρώτη φορά, που οργανωμένα και μαζικά βουλευτές (κυρίως ) της Ν.Δ και με το ΠΑΣΟΚ του Μπένυ να σιγοντάρει εγείρεται ζήτημα Γ. Στουρνάρα στην κυβέρνηση.

     Αφ΄ενός 55 βουλευτές δεν είναι αμελητέο μέγεθος- κοινοβουλευτικά, κομματικά- η σύνθεση του (κυρίως) Καραμανλική (αναδεικνύοντας το χάσμα πλέον μεταξύ των δύο ενδοΝΔ στρατοπέδων) αφ΄ ετέρου η συγκυρία δεν είναι και η πιο ΄΄αθώα΄΄.
Αντάρτικο ενόσω οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το ύψος των δημοσιονομικών παρεμβάσεων που θα χρειαστεί να γίνουν το 2014, κυρίως η συζήτηση για τη διαχείριση του τεράστιου ελληνικού χρέους και τα μέτρα για περαιτέρω επιβάρυνση των λαικών στρωμάτων (νέος φόρος ακινήτων, ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης ενόψει χειμώνα κ.λ.π) δημιουργού ασφυκτικό κλίμα εντός και εκτός Ν.Δ και κυβέρνησης. 

     Η λεγόμενη ΄΄λαική δεξιά΄΄ που αντιπροσωπεύει ίσως το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής Ν.Δ (που βλέπει τον Μπένυ και βγάζει φλύκταινες...) βολεύεται τα μέγιστα όλο αυτό το διάστημα από την παρουσία του Γ. Στουρνάρα στη θέση του υπ.Οικ. Και την βρώμικη δουλειά (ειδικά στα μάκρο) έκανε (όπως την έκανε, αυτό το συζητάμε) και όποτε τους βόλευε λειτουργούσε σαν...σάκκος του μποξ, για να το παίζουν φιλοποπολάριοι κάτι περίεργοι τύποι από τους 55 βουλευτές, οι οποίοι συγκροτούν την ομάδα διαμαρτυρομένων. Καλός ο Γ. Στουρνάρας για να τραβήξει το...κάρο μέχρις εδώ, για να λειτουργεί σαν πρόσχημα και εύκολος-βολικός στόχος.

       Με την οικονομική πολιτική του υπουργού έχουμε ουσιώδεις ενστάσεις, διαφορές κ.λ.π (για τον ίδιο ως πρόσωπο τρέφω εκτίμηση, τον υπολήπτομαι και τον θεωρώ καθαρό στα περισσότερα) όπως και με την επιμονή του σε ένα πρόγραμμα αέναης δανειοδότησης-εξάρτησης της χώρας από τα ξένα κέντρα. Όμως σε καίρια θέματα είχε και έχει δίκιο.

 Στον βαθμό, που μπορούσε ο Γ. Στουρνάρας τα έβαλε με το εγχώριο-παραδοσιακό κατεστημένο, τις διαπλεκόμενες νοοτροπίες 10ετιών, δεν έκανε απ΄ όσο ξέρω τις χάρες πολλών μεγαλοεπιχειρηματιών της παλιάς φρουράς, επιχείρησε να καθαρίσει ένα μέρος του λεγόμενου  ΄΄σάπιου συστήματος ΄΄ , προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις σε πολλούς και μέχρι πρότινος ισχυρούς του τόπου. 


       Το ερώτημα είναι γιατί εκδηλώνεται τώρα μία τόσο μαζική αντίδραση από τα έσω της ΝΔ. Πολύ καλά ενημερωμένη πηγή υποστηρίζει, πως τώρα οι σχέσεις Γ. Στουρνάρα-Αντ. Σαμαρά είναι στο πιο αδύναμο σημείο από την ημέρα της ανάληψης της κυβέρνησης.

Ο Αντ. Σαμαράς βλέπει πως δεν του βγαίνει- στον βαθμό που υπολόγιζε- και το θέμα της Χ.Α , η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στάσιμη, διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα και κέντρα έχουν αυτονομηθεί σε τέτοιο βαθμό, που μπορεί να αρχίσουν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Σε αυτό το ζοφερό-αρρωστημένο περιβάλλον αναβιώνουν παλιότερες επιχειρηματικές κόντρες, σοβούν νέες και δημιουργούνται εστίες διάσπαρτες εδώ και εκεί.

      Παράλληλα μικρο-συμφέροντα διαγκωνίζονται στα επί μέρους, από το δάνειο λ.χ. του MEGAλου καναλιού, τις δουλειές που παίρνει τη μία μετά την άλλη ο Γ. Μπόμπολας μέχρι την θέση του διοικητή της ΤτΕ. Το τελευταίο όμως είναι ολόκληρο θέμα από μόνο του και για τις σχέσεις Γ. Προβόπουλου- Αντ. Σαμαρά, διοικητή της ΤτΕ με την ΄΄αυλή Σαμαρά΄΄ και τους συμβούλους του AntiNews, τις βλέψεις των τραπεζιτών, τον ρόλο του Γ. Στουρνάρα και τους 1-2 εκλεκτούς υποψήφιους του Βερολίνου σε ξεχωριστή αναφορά του lobbystas. Μεσοβδόμαδα, που θα έχουμε ολοκληρώσει το σχετικό ρεπορτάζ.


  σ.σ. εάν ο Ευ. Βενιζέλος φρονεί, πως θα μπορεί να κρύβεται αυτός και οι πομπές του για πολύ ακόμη πίσω από το ΄΄ άντιφασιστικό΄΄ τόξο (που όλα τα..ξεπλένει, όλα τα...σχωρνάει) ας μην είναι και τόσο σίγουρος. Η Ιερουσαλήμ έχει στείλει την προειδοποίηση της. 

Και το ΄΄δεξιό σύστημα΄΄ ετοιμάζει το εκ δεξιών υποστήριγμα της ΝΔ, που θα απομείνει μετά την διάσπαση της και την εκ βάθρων αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: