Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ … ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΚΤΙΜΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 30 ΔΙΣ. ΓΕΛΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ …

Το σημερινό δημοσίευμα του imiresia.gr.


Σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας - Ελβετίας για τη φορολόγηση των καταθέσεων των Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες. Εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέσα στις αμέσως προσεχείς εβδομάδες και το ελληνιικό δημόσιο θα έχει εφάπαξ έσοδο 800 εκατ. ευρώ και επιπλέον 60-70 εκατ. το χρόνο. Η συμφωνία θα είναι αντίστοιχη αυτής που έχει συνάψει η Ελβετία με άλλες χώρες της ευρωζώνης. Θα περιλαμβάνει φορολόγηση των τόκων όλων των καταθετών, καθώς και του κεφαλαίου εκείνων οι οποίοι δεν θα δεχθούν να γνωστοποιηθούν τα στοιχεία τους στις ελληνικές αρχές, επειδή δεν είναι σε θέση να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων τους (δεν δικαιολογούνται από δηλωθέντα εισοδήματα).


Η Ελβετία θα αποδίδει στην Ελλάδα τα ποσά που θα συγκεντρώνει από τον φόρο επί των τόκων και από την εφ' άπαξ φορολόγηση του κεφαλαίου εκεινων οι οποίοι δεν θα θελήσουν να γνωστοποιηθούν τα ονόματα τους στις ελληνικές αρχές. Οι Ελβετοί ενδιαφέρονται πρωτίστως να "σώσουν τα προσχήματα" με το τραπεζικό απόρρητο, ώστε η χώρα και οι τραπεζες της να συνεχίσουν να θεωρούνται ασφαλές καταφύγιο από τους πάσης φύσεως φοροφυγάδες. Όσον αφορά τις συνολικές καταθέσεις Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες δεν υπάρχουν στοιχεία. Κατά τις εκτιμήσεις αρμοδίων παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών, προσεγγίζουν τα 30 δισ. ευρώ. Οπως επισημαίνεται όμως, ένα μέρος αυτού του ποσού είναι "καθαρό" χρήμα, που αντιστοιχεί σε δηλωθέντα εισοδήματα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: