Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

THE SECRET WORLD OF ESPIONAGE … στην ηλιόλουστη Ελλάδα.

Αποπέμφθηκε το πρωί της Παρασκευής από την ΕΥΠ ο προϊστάμενος της  Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας 
σύμφωνα με το vima.gr. Σύμφωνα με πληροφορίες - πάντα με το Βήμα - υπό αντικατάσταση είναι και άμεσος συνεργάτης του. Παραμένει μέχρι τώρα αδιευκρίνιστο αν η αποχώρηση του συγκεκριμένου έμπειρου αξιωματούχου συνδέεται με κάποια «μαύρη τρύπα» στην έρευνα της ΕΥΠ για την «Χρυσή Αυγή» ή θεωρείται συνέχεια των πρόσφατων αλλαγών στην ΕΛ.ΑΣ. Το πρωί της Παρασκευής έδωσε κανονικά παρόν στην σύσκεψη των στελεχών της ΕΥΠ και λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε η αποπομπή του. 
Ως εδώ όλα καλά με την είδηση.Προκαλούνται όμως κάποια εύλογα ερωτήματα.

 Ανατρέχοντας σε ελληνικά και ξένα λεξικά στον όρο αντικατασκοπεία αναφέρουν «η αντιμετώπιση της ξένης κατασκοπείας καθώς και η σχετική υπηρεσία: H ~ κατόρθωσε να εξαρθρώσει το κατασκοπευτικό δίκτυο του εχθρού. Yπηρεσία αντικατασκοπείας, contre-espionage (Λεξικό Τριανταφυλλίδη).» Έψαξα να βρω κάποια επίσημη ανακοίνωση αλλά δεν υπάρχει και όπως γίνεται αντιληπτό είναι λογικό. 

Έγινε με διαρροή στο τύπο αφού εκτός από το vima.gr, η είδηση υπάρχει και σε άλλα μέσα. Μάλιστα κάποια φιλοξενούν και φωτογραφία, αναφέρονται σε συγγενικές σχέσεις με πρόσωπα της Χρυσής Αυγής κ.τ.λ. 

Δυο τα ερωτήματα: 

Η αρμοδιότητες στην Διεύθυνση Αντικατασκοπίας δεν είναι η αντιμετώπιση της ξένης αντικατασκοπείας; Η Χρυσή Αυγή έχει αξιολογηθεί ως κατασκοπεία ξένης χώρας; Το δεύτερο ερώτημα που προκύπτει είναι ο χρόνος. Παρασκευή πρωί το γεγονός και την ίδια μέρα η διαρροή. Αν ανατρέξει κάποιος σε αντίστοιχες ή παρεμφερής διαρροές από την ΕΥΠ φτάνουν στην δημοσιότητα πολύ μετά τον χρόνο του «συμβάντος».


 Χτες κοντέψαμε να το μάθουμε σχεδόν live! Γιατί τα λέω αυτά; 

Γιατί προφανέστατα δεν έχει καμία σχέση η ανάρτηση μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης με τίτλο "ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ LOBBYSTAS.GR. ΟΙ «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ» ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΙΣΡΑΗΛ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ – ΕΡΕΥΝΑ; ΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ; ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ; ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΠΟΛΛΩΝ !!! ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ …"

Δεν συμφωνείτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: