Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΧΡΥΣΑΝΘΕ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΝΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΚΙΑ ...

Αφού μάθαμε όλοι το πλούσιο βιογραφικό του νομίζω ότι πρέπει να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Ο Χρύσανθος αρθρογραφούσε περί των οικονομικών και ειδικότερα των χρηματιστηριακών σε πολλά έντυπα. Την περίοδο της μεγάλης λεηλασίας. Το ίδιο διάστημα ήταν και χρηματιστηριακός εκπρόσωπος χρηματιστηριακής εταιρίας. Δημοσιογράφος και υπάλληλος χρηματιστηριακής εταιρίας. Από εκεί είχε «Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον». Συν την περιουσιακή του κατάσταση διαμορφωμένη ως ήταν. Ως δημοσιογράφος είχε μια μεγάλη ατζέντα με πρόσωπα από τον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο. Εισηγμένους επιχειρηματίες εποπτικές αρχές, κόσμος της οικονομίας γενικά και πολιτικά πρόσωπα και μάλιστα σε διακομματικό επίπεδο. Ως χρηματιστηριακός εκπρόσωπος διατηρούσε πάλι μεγάλη ατζέντα - χαρτοφυλάκιο με πελάτες της εταιρίας καθώς και προσωπικούς ενδεχομένους πελάτες. Σε αυτούς τους πελάτες πέρα από τη μαρίδα υπήρχαν και εισηγμένοι επιχειρηματίες αφού η εταιρία ήταν τυπικά ή άτυπα market maker σε πολλούς.
 Από αυτές τις δυο ατζέντες έβγαινε «Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον». Υπήρχε  σχέση με οικονομικό όφελος λοιπόν.


Και επειδή οι ετήσιοι τζίροι τότε στην αγορά ήταν τρισεκατομμύρια, τα κέρδη έφταναν σε δισεκατομμύρια που μοιράστηκαν στην αγορά. Είναι δυνατόν να διαχειρίζεσαι τα λεφτά ενός επιχειρηματία να του βγάζεις μεγάλο κέρδος και να μείνει τυπική η σχέση; Όχι βέβαια. Δεν θα ανταποδώσει ο επιχειρηματίας με μια μακαρονάδα με κιμά και μπόλικο τριμμένο τυρί λαχταριστή λαχταριστή; Όταν κάνει πάρτι στο  κότερο του να γιορτάσει ένα γεγονός ποιον θα προσκαλέσει; Τον κηπουρό του; Όχι βέβαια. Πάντως σίγουρα τον χρηματιστή του Χρύσανθε. Που του βγάζει ζεστό άκοπο παραδάκι. Εγώ τότε σε παρακολουθούσα. Σε διάβαζα. Έβλεπα τις αναλύσεις σου και θυμάμαι όταν στην ραδιοφωνική μου εκπομπή ως συνεντευξιαζόμενος έλεγες τα καλύτερα για τον Σημίτη. Ναι ναι. Θυμάσαι τι έλεγες; Όμως δεν θα σε κουράσω άλλο. Απλά θέλω να σε ρωτήσω αν τότε ως καλός χρηματιστής είχες παραβρεθεί σε κότερο επιχειρηματία ή αν έτρωγες λαχταριστές μακαρονάδες μαζί τους. Ξέρεις έχεις την υποχρέωση να το κάνεις όχι γιατί το λέω εγώ αλλά γιατί είσαι σύμβουλος του πρωθυπουργού. Και επειδή η Ελλάδα δεν είναι μπανανία είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσεις το σωστό δρόμο.
 Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Συμφωνείς;       

Δεν υπάρχουν σχόλια: