Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΓΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΟΛΓΑ ...

Tου “Αλιέως”
Τι μαθαίνει ο lobbystas, τα μεγέθη από τον τουρισμό δεν είναι αυτά που δικαιολογούν την θριαμβολογία της κυβέρνησης και την έπαρση της καλλιπύγου Ολγας Κεφαλογιάννη.

 Παρά την πολυδιαφημισμένη από την αρχή κιόλας της περιόδου τουριστική ΄΄έκρηξη΄΄, τις πομφόλυγες του Μαξίμου και τον αέρα χιλίων καρδιναλίων της ευνοούμενης των MEGAλων συμφερόντων κ. Κεφαλογιάννη τα τελικά νούμερα φαίνεται πως δεν είναι αυτά που περίμεναν.

    Εντάξει ο στόχος των 17 εκατομμυρίων επισκεπτών καλός και άγιος (αλλά με την Αίγυπτο εκτός, την Τουρκία όχι στα καλύτερα της, την Τυνησία να ανακάμπτει από τον Αύγουστο και μετά) αλλά δεν είναι δα και για να στήνουν πάρτυ στο υπουργείο Τουρισμού. Αύξηση τζίρου παρατηρείται όντως αλλά τα στοιχεία από την Στατιστική Αρχή, το ΙΚΑ, το ΓΛΚ καταδεικνύουν ΄΄έκρηξη΄΄ της ΄΄μαύρης΄΄εργασίας, της απασχόλησης πολλών ανειδίκευτων ξένων (που δεν μπορούν οι άνθρωποι να  προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου), μείωση εσόδων από φόρους (παρά την...κουτσή μείωση του ΦΠΑ από το 23%).


Ο lobbystas γίνεται σαφής, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν πως το 2013 ο τζίρος των ξενοδοχείων, των καφετεριών και των εστιατορίων, κάθε άλλο παρά αυξημένος ήταν καθώς το β' τρίμηνο του 2013 τα έσοδα κυμάνθηκαν στα 80 εκατ. ευρώ, ποσό που αποτελεί το δεύτερο χαμηλότερο της τελευταίας εξαετίας μετά τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν το αντίστοιχο διάστημα του 2012.  Το ότι έμεινε η Σαντορίνη ολόκληρες 4 ημέρες χωρίς ηλεκτρικό
ας μην το σχολιάσουμε, όπως και διάφορα άλλα ΄΄ευτράπελα΄΄  που συνέβησαν σε προορισμούς αιχμής.

σ.σ. lobbystas. Από τα λίγα ενθαρρυντικά το ότι στο δηλωθέν τουριστικό συνάλλγμα- τζίρο αναπτύχθηκε φέτος αρκετός ΄΄μαύρος΄΄ τζίρος. Ειδικότερα σε περιοχές αιχμής (λ.χ. Κέρκυρα όπως μας λέει αιρετικός φίλος ) το ΄΄μαύρο΄΄ χρήμα μπορεί να αποτελέσει ΄΄λίπος΄΄ ρευστότητας για τον χειμώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: