Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΟΣΙΑ ΣΤΟ ΠΟΝΟ !!!

Γονιδιακή μετάλλαξη που προκαλεί στον άνθρωπο φυσική ανοσία στον πόνο, 

ανακάλυψε διεθνής επιστημονική ομάδα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Nature Genetics». Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Δρ Ίνγκο Κουρτ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ιένα στη Γερμανία, ευελπιστούν ότι η ανακάλυψή τους μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την δημιουργία μιας νέας γενιάς αναλγητικών.

Το γονίδιο

Οι επιστήμονες συνέκριναν το DNA ενός κοριτσιού που δεν βιώνει καθόλου πόνο, με DNA των γονιών της που δεν παρουσιάζουν την σπάνια αυτή ανοσία. Έτσι, εντόπισαν το μεταλλαγμένο γονίδιο SCN11A, το οποίο ευθύνεται για την ιδιόμορφη νευροφυσιολογία του κοριτσιού. Οι άνθρωποι αισθάνονται πόνο, επειδή διαθέτουν μια σειρά από ειδικούς κυτταρικούς (νευρωνικούς) υποδοχείς στο δέρμα τους και σε άλλα σημεία του σώματος, οι οποίοι μεταφέρουν τα αισθητήρια ερεθίσματα στο νωτιαίο μυελό και τελικά στον εγκέφαλο. Η συγκεκριμένη γενετική μετάλλαξη


δρα με τρόπο τέτοιο που οι νευρώνες μπλοκάρουν τα ηλεκτρικά σήματα του πόνου. Το εν λόγω κορίτσι -του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύπτεται- εκ γενετής δεν βιώνει πόνο, κάτι που έχει ως συνέπεια να τραυματίζεται συχνά (κατάγματα, εκδορές, εγκαύματα κ.α.), επειδή δεν δέχεται προστατευτικά προειδοποιητικά σήματα μέσου του πόνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι ερευνητές έκαναν πειράματα με ποντίκια τα οποία τροποποίησαν γενετικά ώστε να φέρουν την μετάλλαξη του ίδιου γονιδίου και επιβεβαίωσαν ότι, αρκετά πειραματόζωα άρχισαν πλέον να τραυματίζονται συχνότερα, επειδή δεν ένιωθαν πόνο.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: