Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ...

Tου “Αλιέως”
Άλλη μία μαγκιά του μέγιστου Μιχάλη Σάλλα. Έρχονται ημέρες δόξης για τον Νικόλα Καραμούζη. Ειδοποιήστε μας και εμάς του lobbystas να πάρουμε καμμιά θέση, ε! 

Τι διαβάζουμε, και μάλιστα στους Financial Times, πως η Τράπεζα Πειραιώς ετοιμάζεται να εισάγει την θυγατρική Γενική Τράπεζα στο Χρηματιστήριο μέσα στους επόμενους έξι μήνες, αλλάζοντας τον ρόλο της μονάδας που εξαγόρασε πριν από περίπου έναν χρόνο από την γαλλική Societe Generale, η οποία θα μετατραπεί σε εξειδικευμένη τράπεζα για την ρύθμιση επισφαλών δανείων. 

Η Πειραιώς έχει προσλάβει την Deutsche Bank και την Barclays ως συμβούλους της εισαγωγής, η οποία θα μπορούσε να αποφέρει περίπου 200-300 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πηγές που έχουν ενημερωθεί για το σχέδιο. Στόχος της Πειραιώς θα είναι να διατηρήσει προς το παρόν ένα ποσοστό 10-20% της μονάδας. Την ίδια ώρα, η Γενική θα μετατραπεί σε ένα «ίδρυμα ειδικευμένο στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια» - ότι πιο κοντινό έχει η Ελλάδα σε μια «κακή τράπεζα». Στόχος θα είναι να πείσει την κυβέρνηση και άλλες τράπεζες του ιδιωτικού τομέα να της επιτρέψουν να αναλάβει την διαχείριση των προβληματικών δανείων, μέσω συμφωνιών εξυπηρέτησης και μέσω της ανάληψης assets στον δικό της ισολογισμό. 

Η πώληση της Γενικής ισοδυναμεί με ταχεία αναστροφή για τη μονάδα. Τον περασμένο Οκτώβριο, η Πειραιώς συμφώνησε με την SocGen να αγοράσει την τράπεζα προς μόλις 1 ευρώ, ενώ ο γαλλικός όμιλος έκανε ένεση «φρέσκων» κεφαλαίων ύψους 444 εκατ. ευρώ.


   Τι λέτε ωρέ παλλουκάρια, lobbystaράδες μου και DEUTSCHE BANK σύμβουλος εισαγωγής (*) το πιάσατε μάγκες μου!

    Να ετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη άνοδο - για το νέο μεγιστοτεράστιο φόρτωμα.

   σ.σ. lobbystas. Νικόλα μέρες, που έρχονται μην μας ξεχάσεις. Ασε τα εξώδικα κατά μέρος και να δούμε κανά σιγουράκι.

   Εντάξει είπαμε μια - δυό κουβέντες παραπάνω αλλά έλα μωρέ περασμένα - ξεχασμένα, ε! 


(*) τι θυμήθηκα τώρα για την Deutsche Bank, α ναι! την περίπτωση Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Πως είπατε, σοβαροί οι γερμανοί όλα και όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: