Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΞΑΦΝΙΚΑ. ΕΛΑ ΜΟΥ ΝΤΕ ...

Tου “Αλιέως”
Περιδεής ο κ. Μποτόπουλος; Προς τι άραγε η αιφνίδια επιμονή του επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να εγείρει νομικά, νομικίστικα ή άλλα εμπόδια στο αναφαίρετο δικαίωμα της ΒΙΟΧΑΛΚΟ να μετασχηματίσει την εταιρική της μορφή βάσει μίας διασυνοριακής συγχώνευσης; ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΓΧΏΝΕΥΣΗΣ κ. Μποτόπουλε ( έμπιστου του Ευ. Βενιζέλου του Αντιπροέδρου της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ).

       Εύλογα τα ερωτήματα κ. Μποτόπουλε για την στάση της Επιτροπής σας Κεφαλαιαγοράς σας, που ήταν το εποπτικό όργανο στην περίπτωση αποχώρησης από το ΧΑ της Sciens (για την οποία μάλιστα υπήρχαν καταγγελίες, όπως θυμίζει ο έγκριτος δημοσιογράφος Χρ. Ιωάννου);

       Αλήθεια εδώ και πόσο χρόνο τώρα η Ε.Κ δεν έχει προχωρήσει στην αλλαγή του σχετικού νόμου για τις δημόσιες προτάσεις (στο νέο νόμο 4141/2013 για τα venture capital και τις εταιρείες επενδύσεων). Είχε μάλιστα δεσμευθεί η Ε.Κ, μέσω δημοσιευμάτων ότι θα κάνει τα πάντα για να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ τα ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ συμφέροντα της μειοψηφίας.

        Στην περίπτωση της Coca Cola η Ε.Κ εποίησε την νήσσαν ενώ δεν κατάφερε να θέσει εμπόδιο (να αποτρέψει εν τέλει) στην πρωτόγνωρη διαδικασία. Ούτε βέβαια να βελτιωθεί το εξαιρετικά χαμηλό τίμημα που εναλλακτικά πρόσφερε η Coca Cola με μετρητά. Θυμίζουμε δε, πως η εν λόγω διαδικασία καθυστέρησε πάνω από τέσσερεις μήνες.


       κ. Μποτόπουλε η ουσία είναι μία, από την εποχή του καθηγητή Στ. Θωμαδάκη, μετέπειτα του Αλ. Πιλάβιου, εν συνεχεία του Αναστ. Γαβριηλίδη και επί ημερών σας η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξακολουθεί- ΄΄εγκληματικά΄΄ - να μην προστατεύει επί της ουσίας τα δικαιώματα της μειοψηφίας. Ουδέποτε, εξ΄όσων θυμάμαι, η Κεφαλαιαγορά μπόρεσε, κατάφερε να διασφαλίσει τα συμφέροντα της μειοψηφίας.

   Διάτρητο το πλαίσιο για σχεδόν 15ετία, και τώρα αίφνης τι; Μα και οι βασικοί μέτοχοι της ΒΙΟΧΑΛΚΟ ακριβώς αυτό το διάτρητο πλαίσιο για το ποίοι ΚΑΙ εσείς έχετε ευθύνη έκμεταλλεύονται, αξιοποιούν.

σ.σ. ο κ. Μποτόπουλος - πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ(2007-09) , έγκριτος συνταγματολόγος, διορίστηκε (από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου ) στην Κεφαλαιαγορά- αντικαθιστώντας τον παραιτηθέντα Αναστ. Γαβριηλίδη- τον Οκτώβριο του 2011. Ευρίσκεται λοιπόν κοντά δύο χρόνια σε αυτήν την τόσο νευραλγική θέση και ως εκ τούτου δεν δύναται να επικαλείται άγνοια ή να εξηγεί την κωλυσιεργία της Κεφαλαιαγοράς σε νομικά ζητήματα, όπως αυτό που με αφορμή την ΒΙΟΧΑΛΚΟ έχει δημιουργηθεί. 

lobbystas. Εγκυρη πηγή, μέσα από την Κεφαλαιαγορά, είχε προειδοποιήσει τον lobbystas πως ετοιμάζεστε να κινηθείτε νομικά κατά του lobbystas, με αφορμή κάποια δημοσιεύματα που είχατε θεωρήσει υβριστικά.


   Έξώδικο ή κάτι άλλο σχετικό δεν έχουμε λάβει ακόμη. Να ανησυχούμε ή μήπως δεν βρίσκετε την διεύθυνση για να την κοινοποιήσετε; Να σας διευκολύνουμε κ. Μποτόπουλε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: