Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ.!

Tου “Αλιέως”
Βρε τι μου θύμησε πρωί-πρωί ο Πάσχος. Την παλιά -αλλά απ΄ όσους γνωρίζουν την όχι και ξεχασμένη ιστορία- των επαφών του κ. Χριστοφοράκου με πολλά από τα καλόπαιδα της ελληνικής δημοσιογραφίας.

   Ο Π. Τσίμας, ο εκ ΚΚΕ προερχόμενος, ο μετέπειτα πιο light αριστερός, ο MEGAς τιμητής τα τελευταία χρόνια της ΄΄δημοκρατικής ομαλότητος΄΄ σε αυτό τον τόπο. Μάλιστα.
    Δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ για να βρεις ενδιαφέροντα στοιχεία και άρθρα που ουδέποτε διαψεύσθηκαν.
Από την πασιονάρια της δημοσιογραφίας Αριστέα. Ενδεικτικά τι έγραφε για τις .... κοινωνικές επαφές του εξέχοντος δημοσιογράφου με τον φυγόδικο (για την ελληνική δικαιοσύνη) κ. Χριστοφοράκο.

   Αποκάλυπτε - μεταξύ πολλών άλλων - αρχές Ιουνίου η εξέχαστη Αριστέα Μπουγάτσου για τον έγκριτο, ΄΄αριστερούλη΄΄ δημοσιογράφο κ. Τσίμα.

΄΄ Κατά την συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπή υποβλήθηκαν και ερωτήσεις για τις σχέσεις της Siemens με δημοσιογράφους για  «στενές επαφές με δημοσιογράφους, του κ. Χριστοφοράκου, . φίλους κολλητούς, να βγουν έξω, να φάνε, να τους στείλουμε μία δωροεπιταγή, μία χορηγία» κλπ Η κυρία Τσακάλου απάντησε  ότι δεν γνωρίζει εάν υπάρχουν χρηματοδοτούμενοι δημοσιογράφοι.

Όμως σε άλλη σχετική ερώτηση για το «ποιοι ήταν οι κολλητοί του Χριστοφοράκου  δημοσιογράφοι», απάντησε: «Ο κ. Τσίμας» και πρόσθεσε: «Ήταν φίλοι, είχαν κοινωνική σχέση».

Ήταν επίσης σαφής για το που πρέπει να ψάξει η Εξεταστική: «Στο θέμα του payroll, όπως είπατε, αν υπάρχουν δημοσιογράφοι, πάλι και αυτό άπτεται των αρμοδιοτήτων του λογιστηρίου.»

Ο Rudolf Fischer από την πλευρά του, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, άφησε επίσης σαφώς να εννοηθεί ότι υπήρξε σύμβαση με δημοσιογράφους:


«Δεν μπορώ να σας πω ούτε ποιος, ούτε πού, ούτε πότε κ.λπ.. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι το 2008 λήξαμε μία σύμβαση όταν ανέλαβα εγώ διευθύνων σύμβουλος. Έληξε μία σύμβαση που προϋπήρχε εμού πριν αναλάβω τη θέση αυτή, οπότε δεν γνωρίζω για τέτοιου είδους.»

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Τι σύμβαση ήταν αυτή;

ΜΑΡΤΥΣ (Rudolf Fischer): Ήταν μία μελέτη για την όλη οικονομική εξέλιξη και το μερίδιο αγοράς της SIEMENS στην Ελλάδα. Δεν γνωρίζω ποιοι εμπλέκοντο σ' αυτή την περίπτωση, αν ήταν δημοσιογράφοι ή οτιδήποτε.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με παραστατικό που αποκάλυψε παλαιότερα η Αριστέα Μπουγάτσου στην «Ελευθεροτυπία» ο Μ. Χριστοφοράκος κανόνιζε να παρακολουθήσουν με έξοδα της Siemens το γερμανικό Grand Prix στο Χόκενχαϊμ (28-30 2006) μια  εκλεκτή παρέα εξέχον μέλος της οποίας ήταν και ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.

  Πολλοί θα πουν τι ψάχνεις τώρα βρε lobbystas, ξεκόλλα, εδώ γίνονται σημεία και τέρατα σήμερα.

Σωστά αλλά έστω στη μνήμη της Αριστέας είπα να θυμηθώ (και να σας θυμίσω) 2-3 λεπτομερειούλες.

Το κόβω εδώ αλλά όποιος θέλει κάτι περισσότερο ας ψάξει στο diktyon.wordpress.com /2010/06/03 για τον ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ ΤΣΙΜΑ.

 Γιατί μου σπάει τα νεύρα κάθε φορά, που βλέπω ένα από όλα αυτά τα καλόπαιδα είτε να κουνά το δάχτυλο στο πόπολο, είτε να νουθετεί τους αδαείς ή ακόμη να πουλά τσάμπα- αριστεροφροσύνη.


   Νισάφι πια.!      

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...



Από το μουτράκι και το υφάκι του εν λόγω κυρίου καταλαβαίνεις πολλά.
Ομως μην σας κάνει εντύπωση ο ανθός της ΄΄χρυσής αριστερής νεολαίας΄΄ εξαργύρωσε ποικιλοτρόπως και με το παραπάνω την θητεία του στην τότε ΚΝΕ, Ρήγα Φεραίο κ.λ.π.
Ο Χρ. Λαζαρίδης από την Πανελλαδική κατέληξε στην αντίπερα όχθη, την Δεξιά- rive droite- και αυτό δεν του σχωρνά η σύγχρονη γκαιμπελική νομενκλατούρα των πρώην αριστερών.
Συνέχισε lobbystas, να τους ξεσκεπάζεις΄. Μην υποχωρείς.