Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ- ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ, μια ζωή με τα λεφτά των άλλων.

Tου “Αλιέως”
Δεν έχουν τον Θεό τους οι ΄΄κρατικοδίαιτοι΄΄ τραπεζίτες, που παρά τον σκασμό κεφαλαίων, ρευστότητας, εγγυήσεων, ομολόγων
που έχουν λάβει εξακολουθούν να συμπεριφέρονται σαν κράτος εν κράτει.

     Με τα χρήματα που πληρώνουν οι φορολογούμενοι τις δόσεις της Εφορίας τα golden boys των τραπεζών έχουν βρει άλλον έναν  τρόπο να παρακρατούν πολύτιμη για τα ταμεία τους ρευστότητα.
     Τι αποκαλύπτεται πως γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες;  Οι τραπεζίτες ΄΄ανακάλυψαν΄΄ το κόλπο της καθυστέρησης μέχρι και 15 ημέρες μεταφοράς των χρημάτων των φορολογούμενων στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα χιλιάδες φορολογούμενοι ενώ έσπευσαν να πληρώσουν στην ώρα τους τη δόση της Εφορίας, είδαν το ΤΑΧΙS όχι μόνο να  μην ενημερώνεται για την καταβολή τους αλλά να τους έχει χρεώσει και με πρόστιμο.

  Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθαρίζουν, πως το μπέρδεμα οφείλεται στις τράπεζες που δεν έχουν στείλει έγκαιρα τα στοιχεία αλλά και τα χρήματα στη Γενική Γραμματεία. Ο γ.γ Εσόδων Χάρης Θεοχάρης διαβεβαιώνει πως οι φορολογούμενοι, που πλήρωσαν εμπρόθεσμα τις δόσεις τους δεν θα πρέπει να ανησυχούν. Το μπέρδεμα θα διορθωθεί και τα πρόστιμα, που τους έχουν επιβληθεί θα αφαιρεθούν.

     Άραγε ο υπουργός Οικονομικών ήταν ενήμερος για αυτή την λαθροχειρία των τραπεζιτών,
             πρόκειται περί παράνομης πράξης, εκουσίας παρακράτησης, νομικά, που επισύρει τουλάχιστον εισαγγελική παρέμβαση,
              εκτός από την αφαίρεση του προστίμου μήπως θα πρέπει να επιβληθούν τόκοι παρακράτησης υπέρ του Δημοσίου.


Και εν τέλει όλος αυτός ο στρατός καλοπληρωμένων μεγαλοστελεχών, παραγόντων, γραμματέων, ελεγκτών, διορισμένων στα δ.σ των τραπεζών κ.λ.π, κ..λ.π  τι στο καλό ελέγχουν, επιβλέπουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι σίγουρος ότι φταίνε οι Τράπεζες,χωρίς καμία διάθεση να τις υπερασπιστώ θα σου αναφέρω την προσωπική περίπτωση.
Πλήρωσα 2 δόσεις ΦΑΠ 2/9 και 5/9 και ακόμα στο taxis μέχρι και σήμερα φαίνεται ότι χρωστάω.Πήρα λοιπόν τηλ στη ΓΓΠΣ όπου μία ευγενέστατη υπάλληλος αφού της έδωσα το ΑΦΜ, με πληροφόρησε ότι βλέπει τις πληρωμές μου αναφέροντας με ακρίβεια τις ημερομηνίες,απλά δεν έχουν ακόμα καταχωρηθεί στο taxis.
Προφανώς λοιπόν η Τράπεζα έστειλε ηλεκτρονικά φυσικά το χρήμα,απλά η ΓΓΠΣ έχει άλλες προτεραιότητες.