Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ vs ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ.

 Tου “Αλιέως”
Δεν μάσησε τα λόγια του ούτε αυτή τη φορά ο Βαγγέλης Μυτιληναίος και είπε ένα γενναίο BASTA στο Μαξίμου κυρίως όμως
στον ΄΄τσάρο΄΄ Στουρνάρα.

Τα αυτονόητα είπε δηλαδή ο επιχειρηματίας, από τους βαθείς γνώστες και του κλάδου του και της αγοράς, βάλλοντας κατά της υπερφορολόγησης της παραγωγής. Μία παραγωγή, που ειδικά στον κλάδο της ενέργειας, παραμένει από τις πλέον κοστοβόρες σε πανευρωπαικό επίπεδο. Και σε μία χώρα όπου και το φορολογικό σύστημα παραμένει εξοντωτικό, αντιαναπτυξιακό και, και, και.

   Τα λέει και ο Βαγγέλης, τα έχει ξαναπεί βέβαια ο άνθρωπος για να τα ακούσουν οι προηγούμενοι περίεργοι - περί των οικονομικών - τύποι όπως ο αλήστου μνήμης Γ. Παπακωνσταντίνου, ο αμετροεπής/υπερφίαλος Ευ. Βενιζέλος αλλά σε ώτα μη ακουόντων.

Και καλά οι προηγούμενοι αλλά και ο Γ. Στουρνάρας να εμφανίζεται πλέον ανοιχτά πιο Τροικανός από τους Τροικανούς.


Με μονόδρομες εμμονές, με χοντροκομμένους εκβιασμούς τύπου ΄΄ no απολύσεις, no δόση΄΄ (έλα ρε Γιάννη μας καταντάς...Παπακωνσταντίνου πλέον, κρίμα σου) αλλά και με παραδοχές πως ΄΄δεν υπάρχει Plan B΄΄ (και το υπεραμύνεσαι εσύ ένας από τους άριστους γνώστες των μάκρο, ρε Γιάννη μας).

Βέβαια ο Γ. Στουρνάρας τα ακούει από πολλούς τελευταία και το άσχημο για αυτόν από ανθρώπους και παράγοντες τους οποίους υπολογίζει. 

Ποιός δεν θυμάται τι έλεγε πρόσφατα ο κυρ Σταύρακας ( από τις σελίδες του Βήματος) ο οποίος αναφερόταν στο αυτονόητο πως δηλαδή άλλο το ΄΄βρώμικο΄΄ και άλλο το ΄΄μαύρο΄΄ χρήμα.

  σ.σ. πρόσεξε Γιάννη μας γιατί όσο περνά ο καιρός τόσο πιο πολύ ο κόσμος σε ταυτίζει με τύπους (και πολιτικές) σαν τον Παπακωνσταντίνου ή τον Βενιζέλο.

 Την κατάληξη του πρώτου την βλέπεις, του δεύτερου την φαντάζεσαι. Μπορεί μέχρι τώρα να είσαι το ΄΄δεξί χέρι΄΄ της Τρόικας, του Σόιμπλε να χαίρεις της εκτίμησης των δανειστών, να κάνεις την βρώμικη δουλειά - πιστεύοντας πως έτσι...σώζεις την χώρα-αλλά κοίτα παντοτινά είναι μόνο τα διαμάντια και αυτά μόνο για τις γυναίκες.          


Δεν υπάρχουν σχόλια: