Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΤΕΤΟΙΟ SERVICE ΠΙΑ, Α ΠΑ ΠΑ!

Tου “Αλιέως” 
Τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας προωθεί ο Γ. Στουρνάρας, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος, τα στραβά μάτια
όμως συνεχίζει να κάνει ο ίδιος για το MEGAσκάνδαλο.

 Εξηγούμεθα, ο Γ. Στουρνάρας, ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές των δανειστών, του Βερολίνου δηλαδή, επιχειρεί παντί τρόπω να αρθεί το προστατευτικό μέτρο για την άρση της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας. Τα όσα...ψέλισε ο ΄΄τσάρος΄΄ στην Real News είναι για γέλια ή χειρότερα για κλάμματα. Οπως και οι προειδοποιήσεις του ή μήπως εκβιασμοί ότι αν δεν προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί αλλά με...κοινωνικά κριτήρια (sic) θα καταρρεύσουν οι τράπεζες.

   Μπορεί άραγε ο Γ. Στουρνάρας  να μας εξηγήσει, πως συνάδουν οι εκβιασμοί του περί..κατάρρευσης των τραπεζών (αν δεν κ.λ.π, κ.λ.π) με την προ ημερών έκκληση του προς ΄΄παπλωματούχους΄΄ που έχουν κρύψει 20 δις ευρώ σε...στρώματα και σεντούκια να τα εμπιστευτούν στις τράπεζες. Για πολύ μ@λ@κες περνά το πόπολο ο Γ. Στουρνάρας, ο οποίος μας ΄΄βομβαρδίζει΄  πλέον σχεδόν καθημερινά με εκβιασμούς, απειλές και φοβικούς εκτροχιασμούς.

    Όμως τσιμουδιά στην ίδια συνέντευξη ο κατά τα άλλα λαλίστατος υπουργός για ρουσφέτια τύπου MEGA, μια που με αυτό είχε ασχοληθεί πρόσφατα ο Lobbystas. κ. Στουρνάρα έχει λάβει το MEGA δύο περιόδους χάριτος από τις τράπεζες που έχουν χορηγήσει το ομολογιακό δάνειο; Εμφανίστηκε το MEGA αδύνατο να ανταποκριθεί στους δύο από τους τρεις όρους που είχαν τεθεί; Οι τράπεζες, Alpha Bank, Εθνική, Eurobank, Εμπορική, Κύπρου, Millennium που κατά δήλωση Στουρνάρα θα κινδυνεύσουν με κατάρρευση εάν δεν προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς συναίνεσαν σε ΜΗ καταγγελία της σύμβασης, ναι ή όχι; Οπως οι ίδιες είχαν πράξει και με το προηγούμενο (των 50 εκατ. ευρώ/2009), ναι ή όχι;


   Το ερώτημα είναι πολύ απλό, απλούστατο  Γ. Στουρνάρα, εάν καταγγελλόταν από τις τράπεζες το νέο ομολογιακό δάνειο θα έπρεπε να ξεκινήσουν άμεσα οι πλειστηριασμοί σε ενέχυρα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται το σήμα του MEGA,  οι θυγατρικές του και πάει λέγοντας;

    σ.σ. η Alpha Bank ως επικεφαλής της κοινοπραξίας φέρει και ηθικά τη μεγαλύτερη ευθύνη για αυτό και ο lobbystas προέβαλε αυτήν και όχι κάποια από τις άλλες, που συμμετέχουν. Όχι βέβαια, πως οι άλλες τράπεζες-χρηματοδοτούμενες από 88% έως 100% από τον μ@λ@κα φορολογούμενο είναι εκτός κόλπου.


     Αλήθεια ο δημοσιογράφος, που πήρε την συνέντευξη δεν ήξερε, δεν ρώταγε. 

Τέτοιο service πια, α πα πα!  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΨΕΥΤΕΣ.
Την ώρα που ο Στουρνάρα δήλωνε πως πρέπει να γίνουν πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας γιατί αλλιώς θα καταρρεύσουν οι τράπεζες και ο Θεοχάρης δήλωνε πως καλύτερα να κλείσουν επιχειρήσεις που οφείλουν παρά να δημιουργούν ελλείμματα, ο Σταϊκούρας, λίγες μέρες πριν στις 24-7-2013 (ΦΕΚ 1929/Β/9-8-2013), υπέγραφε την παροχή εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου για ομολογιακό δάνειο 215.000.000€ της ATTICA BANK (αρ. ISIN XS0950329663). Κατά ένα περίεργο τρόπο η ATTICA BANK δεν παρέχει εμπράγματες εγγυήσεις στο Ελληνικό Δημόσιο και θα πληρώσει μόνο 1.700.000€ για να λάβει την εγγύηση.
Ο Σταϊκούρας το τελευταίο διάστημα έχει δώσει εγγυήσεις δεκάδων δις για τις τράπεζες. Μια ακόμα δεν βλάπτει. Δεν τις δίνει από την τζέπη του.
Υ.Σ. Προφανώς ο Σταϊκούρας διαβάζει τον lobbystas και δεν δημοσιοποίησε την παραπάνω απόφασή του στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ όπου είναι ποιο εύκολο να την ανακαλύψει κανείς αλλά την δημοσιοποίησε κατευθείαν σε ΦΕΚ.

http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wEaosRGzKxO6XdtvSoClrL8V8YeS8scMDBp6k5uE6xNduJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnTy36MacmUFCx2ppFvBej56Pu3hxZzkOTz5qZnsIAdk8Lv_e6czmhEembNmZCMxLMtYjEE0U18-dVAnrHEXX-e--UUoG87D0gWz8nVuS3NXyL