Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΑΝ ΥΠΟΨΙΑΣΤΩ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΣ ...

Tου “Αλιέως” 
Αν υποψιαστώ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΣ, πως έχεις ΄΄μαγειρέψει΄΄ το περίφημο...πλεόνασμα - όπως αποκαλύπτει το Reuters - θα ανάψω μία λαμπάδα ίσαμε το μπόι σου, μεθαύριο στη Μεγαλόχαρη στην Τήνο.    Τι είναι αυτό, που ΄΄καρφώνει΄΄ το Reuters;  Δάχτυλος ή κάτι άλλο!  

Η Ελλάδα πέτυχε εύκολα τους δημοσιονομικούς της στόχους κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους, ενώ την συγκρατούνταν από την βοήθεια των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης και τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως έδειξαν την Δευτέρα, τα οικονομικά στοιχεία του υπουργείου. Η κεντρική κυβέρνηση είχε ένα πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού - προ πληρωμών τόκων - της τάξης των ; 2,57 δισ. ($ 3,42 δισ. ΗΠΑ). Αυτό συγκρίνεται με τον ενδιάμεσο στόχο για έλλειμμα των ; 3,14 δις, δήλωσαν.
Ο προϋπολογισμός δεν περιλαμβάνει τους πόρους χρηματοδότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης και των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης.

Όμως, περίπου το μισό αυτής της υπέρβασης των ; 5.7 δις εξηγείται από το γεγονός ότι η Αθήνα έλαβε περισσότερες Επιχορηγήσεις από ότι αναμενόταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και, επίσης, ξόδεψε πολύ λιγότερα από αυτά τα κονδύλια για τα επενδυτικά σχέδια από ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί, όπως έδειξαν τα στοιχεία.


Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνουν επίσης περίπου το εφάπαξ έσοδο των ; 1,5 δισ. από τις κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από τα κέρδη που οι κεντρικές τράπεζες έβγαλαν από ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που κατείχαν και τα οποία επέστρεψαν στην Αθήνα, σύμφωνα με τους όρους της διεθνούς διάσωσης της.
Αντίθετα, τα μικτά έσοδα από τη φορολογία υπολείπονται των στόχων κατά περίπου ; 1,5 δισ. εκατ. ευρώ, ενώ η χώρα έχει πληγεί από μια σοβαρή ύφεση έξι ετών, η οποία έχει εξαφανίσει περίπου το ένα τέταρτο της οικονομίας της.

Ταυτόχρονα, η Αθήνα περιέκοψε τις πρωτογενές της δαπάνες κατά 10%, σε ; 25,1 δισ., πιάνοντας τον ενδιάμεσο στόχο της κατά ; 1,88 δις.

           ειδοποίησε με Γιάννη μου, φεύγω αύριο πρωί για Τήνο, προλαβαίνεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: