Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΗΤΑΡΑΔΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ...

    Tου “Αλιέως”
 ΄΄Δύσκολη η παροχή ρευστότητας σε ιδιωτικό τομέα, νοικοκυριά και πραγματική οικονομία΄΄  διαπιστώνεται συνοπτικά στο Εβδομαδιαίο Δελτίο της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank. 

Δεν μας λένε βέβαια κάτι καινούργιο οι της Alpha Bank, πως δηλαδή παρά τις τυμπανοκρουσίες με αφορμή την ανακεφαλαιοποίηση της Alpha Bank και των λοιπών συστημικών τραπεζών η επαναχρηματοδότηση της οικονομίας παραμένει όνειρο θερινής νυκτός. 

Και όλα τα άλλα είναι...χαντρούλες για το πόπολο.

 Επί της ουσίας οι τραπεζηταράδες, το οικονομικό επιτελείο, ο πρωθυπουργός ο ίδιος συνεχίζουν το άγριο δούλεμα των χιλιάδων φορολογουμένων. Αρκεί να θυμηθούμε, τι έλεγε το Μαξίμου στις 15 Ιουνίου μετά την συνάντηση του  Αντ. Σαμαρά με τους τραπεζηταράδες, πως ... και τώρα ήρθε η ώρα για την χρηματοδότηση της οικονομίας.

   Για όσους δε βιαστούν να πουν, πως ο lobbystas είναι κακόπιστος με τους τραπεζηταράδες θυμίζουμε τι έλεγαν οι ίδιοι (στην Καθημερινή της Κυριακής, αρχές Ιουνίου). Ειδικότερα από την Alpha Bank ο διευθύνων σύμβουλος, Δημ. Μαντζούνης πανηγύριζε, πως ΄΄η τράπεζα διαθέτοντας πλέον ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, είναι ΕΤΟΙΜΗ να αναλάβει σημαντικό ρόλο στην χρηματοδότηση της οικονομίας και bla, bla΄΄ Σχεδόν δύο μήνες μετά η ίδια


η Alpha Bank έρχεται να βεβαιώσει για το αυτονόητο, πως παρά την πολυδιαφημισθείσα ανακεφαλαιοποίηση και τις διακηρύξεις των τραπεζιτών, του οικονομικού επιτελείου, του Μαξίμου η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας παραμένει γράμμα κενό περιεχομένου. Και όσα λέγονται αποσκοπούν περισσότερο στον κατευνασμό του μ@λ@κα φορολογούμενου, ο οποίος συνεχίζει να πληρώνει μέχρι και τα bonus των golden boys των ΚΡΑΤΙΚΩΝ τραπεζών.


  ΣΗΜ. Μας μεταφέρθηκε στο lobbystas από εγκυρότατη πηγή, πως από τα πρώτα στάδια ελέγχου της Black Rock στα άδυτα των τραπεζών πάνω από το 60% των δανείων, που έχουν εγγραφεί ως χορηγηθέντα σε ΜΜΕ και φυσικά πρόσωπα - μετόχους ΑΕ  του κλάδου θα πρέπει να θεωρείται μη εξυπηρετούμενο & μη εισπράξιμο. 

Επειδή το μέγεθος είναι τεράστιο - και επικίνδυνο για τα τραπεζικά χαρτοφυλάκια-και σχεδόν 2πλάσιο από το ποσοστό, που είχε υπολογισθεί στον πρώτο έλεγχο της Black Rock το αναφέρουμε με κάθε επιφύλαξη.

 Όμως θα βγάλουμε άκρη και εάν όντως πρόκειται για τόοοοσο μεγάλη μαύρη τρύπα

Δεν υπάρχουν σχόλια: