Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΟΠΟΥ ΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΜΑ …

«την 28η Σεπτεμβρίου 2006 επ’ ευκαιρία του εορτασμού των 130
ετών από την ίδρυση και λειτουργία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η Alpha Bank έλαβε το πρώτο βραβείο
μεταξύ των εισηγμένων εταιριών καθώς για πάνω από ¼ του αιώνα παρουσιάζει συνεχή κερδοφορία,
συνεισφέρει στην ανάπτυξη του θεσμού του Ελληνικού Χρηματιστηρίου και διανέμει κάθε χρόνο μέρισμα
στους Μετόχους της επί 58 έτη».

Αυτά έλεγε ο Γ. Κωστόπουλος τότε περήφανος για το καμάρι του. Βλέπεις  η μετοχή της Τραπέζης είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1925. Μάλιστα από τον Φεβρουάριο του 2004, η μετοχή συμμετέχει και στο δείκτη FTSE Eurofirst 300, στον οποίο περιλαμβάνονται οι 300 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρίες, συνέχιζε να λέει ο καλαματιανός στην εισήγηση του προς τους μετόχους.

 Πέρασαν τα χρόνια από τότε  αλλά χθες συνέβησαν δυο γεγονότα που με οδήγησαν στο ρεπορτάζ. Κρατήστε την εισαγωγή για μετά.  Σκέφτηκα μας έχουν που μας έχουν για μ@λ@κες (και μας θεωρούν), κανείς στην αγορά δεν ασχολείται, από δημοσιογράφους, πολιτικούς και λοιπούς, ε ας τους σπάσουμε  εμείς λίγο τα αρμίδια. Τι στο καλό στην πρωινή ενημέρωση τους, να διαβάζουν τα ίδια και τα ίδια. Ας απολαύσουν τον πρωινό καφέ με κάτι που θα τους βγάλει και από την ρουτίνα βρε αδελφέ. Ας δούμε τα γεγονότα. 

Χτες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στη βουλή μας ενημέρωσε  πως «πιστεύω βαθύτατα, από την καρδιά μου, ότι ο λογαριασμός βγαίνει. Να έχετε ελπίδα! Ο λογαριασμός βγαίνει αρκεί να το πιστέψουμε. Έχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες για την εξισορρόπηση της  οικονομίας». Ε για να το λέει ο αρμόδιος υπουργός κάτι θα ξέρει. Βέβαια να είμαι ειλικρινής τα λόγια του, μου θύμισαν μια παλιά μου σχέση. Και εκείνη τα ίδια μου έλεγε. Συνεχίζοντας είπε και άλλα. 
«Στο χρόνο που είμαστε κυβέρνηση πόσοι επώνυμοι μπήκαν φυλακή; Λυπάμαι που το λέω όπως λυπάμαι που υπάρχουν 18.000 οφ σορ εταιρίες, αριθμός με ηθική διάσταση. Εμείς θα προσπαθήσουμε να μην αφήσουμε τίποτα όρθιο στον χώρο των οφ σόρ εταιριών. Χρειαζόμαστε ελεγκτές στο ΣΔΟΕ γι αυτό και πήραμε 5.000 ελεγκτές που έκοβαν παράολα σε γκισέ και τους βάλαμε στους δρόμους να κόβουν πρόστιμα και να κάνουν ελέγχους».

Εδώ τα χρειάστηκα. Πάγωσα. Λες να μου βρει την Off shore που έχω στη Σαμόα; Δεν θα αφήσει λέει τίποτα όρθιο. Ωχ Ωχ. Μου θύμισε τον Βασίλη Καρρά λίγο μετά της Παναγίας στη Καλαμάτα που βγήκε στη πίστα κατά τις 2.30 και είπε ακριβώς τα ίδια! Μην αφήσετε τίποτα όρθιο. Κάψτε το !! Είναι ασφαλισμένο το μαγαζί. Και το ΣΔΟΕ να έχει κατασκηνώσει μέσα στο μαγαζί! Είναι λοιπόν αποφασισμένος ο Γιάννης. Τουλάχιστον αυτό μας λέει. 

Το δεύτερο γεγονός που συνέβη, είναι τα όσα αναφέρει το  Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών


Εξελίξεων της Alpha Bank. Τι πρέπει να γίνει για να απογειωθεί η ελληνική οικονομία. 

Εγώ ξέρετε με την λέξη απογείωση κάτι παθαίνω. Αμέσως ταράσσετε η αδρεναλίνη μου. Όσοι έχετε άλατα στο σβέρκο να το δείτε το θέμα γιατί με την απογείωση μπορεί να «μαγκώσει» ο σβέρκος. Γιατί το λέω; «Απαιτείται, επίσης, για ένα διάστημα μηδενική φορολογία κερδών, μερισμάτων και υπεραξιών». Να το μάγκωμα. Όλα στο μηδέν κατά την Alpha

Την ίδια χαρά και ελευθερία σου δίνει η μοτοσυκλέτα, την ώρα που απογειώνεις το τέρας και πριν καν μπεις στα κόκκινα είσαι στη μια ρόδα και στην προσγείωση, στρίβεις με 200 +. Άσε τον άλλον που έχει ξοδέψει πάνω από 100.000 χιλιάρικα για 4 ρόδες με κασετόφωνο, να σε βρει στο GPS! Αρκεί να μην έχεις άλατα στο σβέρκο.

Λέω κάτι θα ξέρουν στην τράπεζα για να το λένε. Κοτζάμ επιστήμονες. Όντως λοιπόν το όλα στο μηδέν μου κάνει σαν εκείνο που έλεγε παλιά όλα σε ένα και νοικοκυρεμένα. Πάντα νοικοκυρεμένα. Άλλωστε τον δρόμο τον έχει «δείξει» (έτσι δεν λέει και το τραγούδι;) το αφεντικό. Ο πρόεδρος της τράπεζας.

Απλά επειδή, επί συναπτά τόσα έτη, η τράπεζα μοίραζε μέρισμα ο πρόεδρος φρόντιζε νοικοκυρεμένα να το εισπράττει μέσω Off shore. Για παράδειγμα. 

Φέτος σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πούλησε 4.872.325 μετοχές (10/5/2013) μέσω  Off shore. Αν ανατρέξουμε στα όσα έλεγε τον Σεπτέμβριο του 2006 (θυμηθείτε την εισαγωγή) μόνο το μέρισμα που μοίρασε για την συγκεκριμένη χρήση ήταν 0,75 σεντς/μετοχή. Να υποθέσουμε ότι δεν είχε άλλες μετοχές μέσω Off shore. Μόνο τις 4.872.325. Επί 0,75 σεντς; 3.654.243,75 ευρώ. Πιστώθηκαν στην  Off shore Karditsomagoula.Ltd. Ε εντάξει δεν είναι παράνομο να έχεις Off shore. Είτε σε λένε Γιάννη Κωστόπουλο είτε σε λένε Μιχάλη Σάλλα. Απλά φαίνεται η Kartisomagoula.ltd

Πόσα χρόνια μας είπε ο εξ καλαμών κ Ιωάννης ότι μοίραζε μέρισμα; 58 χρόνια. Συνέχισε για λίγα ακόμη μετά. Πόσα δισεκατομμύρια ήταν τα κέρδη των τραπεζών, που μοιράστηκαν σε μέρισμα, ας πούμε από το 1998 και μετά; Ε τώρα γιατί σας έπιασαν οι ντροπές. Πολλά ε; ΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ. 

Ευτυχώς που τώρα ο υπουργός όμως «δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο στον χώρο των οφ σόρ εταιριών» Είμαι σίγουρος ότι θα ξεκινήσει από την Karditsomagoula.ltd. για να μείνει ήσυχος ο ελληνικός λαός, που όλο λέει ότι δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο σε αυτό το τόπο με το κακό που τον βρήκε, απλά αλλάζει πλευρό. Τι σου είναι αυτή η γ@μημένη η επανάσταση …


Υ.Γ. Πάω για σύντομη βραδινή απογείωση γιατί έχει πρωινό ξύπνημα. Εάν πετύχω πουθενά την επανάσταση θέλετε να τις πω κάτι;   

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να μπορώ να ισχυριστώ ότι είμαι γνώστης, ούτε ότι υπερασπίζομαι το κωστοπουλο ή το κάθε αντίστοιχο σκουπίδι, τα μερίσματα δε φορολογούνται στη πηγή;

Άρα πρακτικά έχει σημασία το ότι διανέμονται σε εγχώρια ή εξωχώρια νομικά πρόσωπα;