Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΤΟ .... ΙΕΡΟΝ ΄΄ΤΑΙΠΕΔ΄΄ , ΤΑ ΄΄ΑΓΙΑ΄΄ ΦΙΛΕΤΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΑΙ Ο ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΟΝΩΝ ARCHIBISHOP JERONYMO ...

Tου “Αλιέως”
Μετά βαίων και κλάδων ανακοινώθηκε τελευταία η συμφωνία της Αρχιεπισκοπής και του υπουργείου Οικονομικών

για την σύσταση εταιρείας αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας. Αγία θα πείτε και θεάρεστα, καθώς δεν λογίζεται τέτοια πρωτόγνωρη κρίση με την Εκκλησία, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών ανενεργούς.

 Ουδεμία αντίρρησις, παρά τα όσα κατά καιρούς έχει αποκαλύψει ο lobbystas για τις επιχειρηματικές προθέσεις του Archibishop Jeronymo, τις επισκέψεις του παρά τω πλευρώ του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στο Κατάρ, τις επαφές με τον Απ. Ταμβακάκη (επί θητείας του στην Εθνική), τις ημερίδες για την εκχώρηση του ... ιερού τιμαρίου στην Βουλιαγμένη κ.λ.π. Πλούσια άλλωστε η δράσις του Αρχιεπισκόπου και τον τομέα της ανάπτυξης φωτοβολταικών στην Πεντέλη, στην αξιοποίηση εκτάσεων στην ποιμαντική του περιφέρεια κ.α. Το πρόσφατο άρθρο του κ. Τζήμα - στην Καθημερινή - εξόχως κατατοπιστικό για το τι παίζεται κυρίως στο εκκλησιαστικό παρασκήνιο κατ΄επέκταση με τις holy business.

   Ο Lobbystas τηρεί ιδιαίτερα προσεκτική στάση σε θέματα που άπτονται εθνικού, θρησκευτικού ή άλλου ζωτικού συμφέροντος.

Για αυτό και 3πλό ελέγχουμε φήμες και πληροφορίες, που μας έρχονται. Και η παρακάτω – δυστυχώς - δεν χωρά παρερμηνείας ή αμφισβήτησης.


   Μας ελέχθη, από αξιόπιστη πηγή, πως η Αρχιεπισκοπή Αθηνών συναινεί με το υπουργείο Οικονομικών φερόμενη να εξασφαλίζει το ο.κ του Γ. Στουρνάρα για αξιοποίηση της έκτασης 3.500 στρεμμάτων στην περιοχή της Πεντέλης (σ.σ. φωτοβολταικά). Αλλά και οικοπέδου 12 στρεμμάτων στο Κολωνάκι, επί της οδού Δεινοκράτους ( το 2004 γινόταν λόγος για δημιουργία 5στερου ξενοδοχείου)
όπως και οικοπέδου επί της Λεωφ. Αλεξάνδρας (κοντά στον ΠΑΟ) που σήμερα χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης.

    Ομοίως στον Λαιμό της Βουλιαγμένης (έκταση 85 στρεμμάτων-στεγάζεται το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο) αλλά και σε εκτάσεις μέχρι τα παράλια της Αναβύσσου. 

Η ίδια πηγή ισχυρίζεται, πως 2-3 εκτάσεις & ακίνητα έχουν υποθηκευτεί σε ξένα funds πληροφορία, που ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να επιβεβαιώσουμε απόλυτα, οπότε επιφυλλασσόμεθα. 

Ωστόσο .... Ήμαρτον.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

KYRIE ELEISON
REAL ESTATE
APPRECIATION