Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΣΤΟΧΟΠΡΟΣΥΛΩΣΗ …

Tου “Αλιέως”
Σ΄ένα αποφασιστικό  βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών προχωρούν οι Γερμανοί. (*).
    Με πρόσχημα το υπαρκτό, δραματικό πρόβλημα της  έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζει η πραγματική οικονομία και δη οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσβλέπει να  δώσει Deutscher Sparkassen/DSGV  .

Ο φορέας των Γερμανικών Ταμιευτηρίων  σχεδιάζει να λειτουργήσει σε πρώτη φάση δύο υποκαταστήματα στην Ελλάδα.

Αυτό αποκάλυψε την Τετάρτη ο πρόεδρος της DSGV Georg Fahrenschon μιλώντας, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το Eλληνογερμανικό Επιμελητήριο - Deutsch Griechische Industrie und Handelskammer/ DGIH  , στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσής του.

Στόχος των Γερμανικών Ταμειυτηρίων είναι να προσφέρει τη συνδρομή τους  στην άμεση δημιουργία δικτύου τοπικών τραπεζών στα πρότυπα των Γερμανικών Ταμιευτηρίων. Σε πρώτη φάση εξετάζεται η δημιουργία δύο μονάδων σε Κεντρική Μακεδονία και Πελοπόννησο η λειτουργία των οποίων  τοποθετείται ακόμη και πριν τις Γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Το μοντέλο που προτείνεται στοχεύει ξεκάθαρα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Θα είναι οργανωμένο τοπικά, οι τράπεζες-ταμιευτήρια θα συνεργάζονται μεταξύ τους θα χρηματοδοτούνται από τοπικές καταθέσεις  και θα αποτελούν ιδρύματα με κοινωφελή προσανατολισμό που δεν θα χρειάζεται να αποδίδουν σε κεφαλαιούχους.


(*) το Βερολίνο έχει δείξει ξεκάθαρα τις προθέσεις του εδώ και καιρό. Τόσο με επισκέψεις του προξένου (της Θεσσαλονίκης) στις ευαίσθητες περιοχές της Θράκης και Μακεδονίας όσο με συναντήσεις του ακόμη και με ακραία στοιχεία του τουρκικού Προξενείου. Αρκετές και σαφέστατες άλλωστε και οι δημόσιες τοποθετήσεις γερμανών παραγόντων αλλά και ελλήνων ΄΄προθύμων΄΄ .


  Μακάρι να κάνουμε λάθος αλλά, όποιος γνωρίζει στο ελάχιστο τη μεθοδικότητα, στοχοπροσήλωση και τις εμμονές των γερμανών οφείλει να είνει 2 και 3 φορές επιφυλακτικός, μέχρι να διαψευσθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: