Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΤΟ ΓΚΑΝΙΑΝ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΗΝ HBSC (ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ) ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙΑΣΜΑ ΤΩΝ ΤΡΟΚΑΝΩΝ. ΤΑ ΑΚΟΥΣ ΑΛΕΚΟ;

Tου “Αλιέως”
Γκανιάν χθες η μετοχή της Eurobank στα 0,524 ευρώ με 26,6% υψηλότερα με συναλλαγές  4,847 εκατ. κομμάτια.
Απόδοση 104,7% μέσα σε μία εβδομάδα. Ούτε τα...Κλωνάρια επί ημερών του αείμνηστου με τον Μανόλο να κρατά τα γκέμια... 

    Ρωτήσαμε τον έγκυρο και αιρετικό φίλο μας τι στο καλό συμβαίνει. Και ο πάντα διορατικός φίλος μας είπε, πως το στοίχημα σχετίζεται και με τις αλλαγές στα διοικητικά της τράπεζας. Υποστηρίζει λοιπόν, πως το πάνω χέρι το έχει ο Νίκος Νανόπουλος (και η ομάδα του) ο οποίος έχει εκτοπίσει την ομάδα Νικόλα Καραμούζη.

Ο Νίκος Νανόπουλος φέρεται να έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο που μπορεί να ΄΄περπατήσει΄΄ εάν όντως το ΤΤ εισφερθεί στην Eurobank. Ο κ. Νανόπουλος φέρεται να έχει εξασφαλίσει και κάποιες άνωθεν ανοχές.
Σε αυτή την περίπτωση γυρίζει σε θετική καθαρή θέση και από φθινόπωρο βλέπουν.
Χρηματιστηριακά το κλειδί της...ξέφρενης κούρσας θα πρέπει να αναζητηθεί κυρίως στο περιορισμένο -ελεγχόμενο free float και στο business plan που έχει εκπονήσει η ομάδα Νανόπουλου.

Επειδή ξέρουμε πολύ καλά, πως η ομάδα της Eurobank διαβάζει επισταμένα lobbystas (από τα κεντρικά της Ελβετίας, τα επενδυτικά του Μονακό μέχρι την Οθωνος και το Κεφαλάρι) τους διαβεβαιώνουμε, πως θα τους κρατάμε ενήμερους.
   
  ΣΗΜ. ΄΄Κόκκινο πανί΄΄ θεωρείται για την Τρόικα ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς. Εχουν ΄΄σκυλιάσει΄΄ απ΄ ότι μαθαινουμε οι Τροικανοί να τον ΄΄φάνε΄΄ . Το γαιτί


μπορούμε να το υποθέσουμε, δεν το γνωρίζουμε όμως (*).
Τουρκολιάς όμως σημαίνει Σαμαράς με τις σχέσεις των δύο ανδρών πολύχρονες, ισχυρές κυρίως σε ανθρώπινο επίπεδο με τον δεύτερο να έχει θέσει θέμα οσάκις πιέστηκε.

Για αυτό ο lobbystas επαναλαμβάνει Τουρκολίας ίσον Σαμαράς. 

(*) θα είχε, όντως, ενδιαφέρον να μαθαίναμε τους λόγους για τους οποίους οι δανειστές ΄΄έστησαν΄΄  το deal Εθνικής- Eurobank συμφωνία, που εξ αρχής γνώριζαν πως δεν θα άφηναν να περπατήσει. 

Ποιός ο ρόλος του Σπ. Λάτση ως μέρος του διεθνούς μηχανισμού, που την ΄΄πάτησε΄΄ το δίδυμο Σαμαρά- Τουρκολία και ποιόν θα προόριζαν για την θέση του κ. Αλέκου στην περίπτωση που κατάφερναν να τον ΄΄παραιτήσουν...΄΄

2 σχόλια:

spikour είπε...

Δυο σκέψεις σχετικά με την κεφαλαιοποίηση της ΕΥΡΩΒ.Η τράπεζα θα ανακεφαλαιοποιηθεί πλήρως από το ΤΧΣ με το ποσό των 5 δις 839 εκατομμυρίων € και το μισό του κινητού των 50 ημερών είναι περίπου στο 0,15. Το κράτος θα πάρει επομένως 38 δις 926 εκατομμύρια 666666 μτχ. προς 0,15€ τη μία. Πολλά εξάρια και δεν μου αρέσει…. Κάνω τον σταυρό μου και συνεχίζω. 553 εκατομμύρια μτχ. που έχει τώρα και 38.926.666.666 από την αύξηση σύνολο 39 δις 479, 5 εκατομμύρια Χ 0,655 που έκλεισε σήμερα 17/05 μας κάνει 25 δις 859 εκατομμύρια € κεφαλαιοποίηση και αν με το καλό πάει στο 1,20 θα έχει 50 δις κεφαλαιοποίηση. Τζάμπα πράμα.. Τι συμπέρασμα βγάζουμε από όλα αυτά ?.... Πως η ΑΛΦΑ που έχει 10 δις 923 εκατομμύρια μετοχές και κεφαλαιοποίηση με το σημερινό κλείσιμο στα 0,575 € , 6 δις 280 εκατομμύρια μόνο , έχει πολύ δρόμο μπροστά της…… Και πάει λέγοντας…. Όπως μόλις αποδείχτηκε οι τιμές των τραπεζών μπορούν να πάνε και πιο πάνω λοιπόν , για την ακρίβεια μπορούν να πάνε όπου θέλουν προσοχή όμως στον μουτζούρη...

Ανώνυμος είπε...


..για την ακρίβεια μπορούν να πάνε, όπου θέλουν.
Και για να είσαι ακριβέστερος
μπορούν να ΤΙΣ πάνε, όπου θέλουν.

ΑΛΙΕΥΣ