Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ...

Tου “Αλιέως”
Η  Ελλάδα έχει καλό αλλά ανεξερεύνητο δυναμικό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, επισημαίνεται σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την ενεργειακή εξάρτηση των χωρών- μελών.

Θα πείτε η Ε.Ε δεν μας λέει και κάτι καινούργιο. Μόνον οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι πρωθυπουργοί αυτής της χώρας με ... τελευταίο και χειρότερο τον μοιραίο Γιώργο Παπανδρέου θεωρούσαν πως είτε δεν υπάρχουν είτε δεν είναι αξιοποιήσιμα τα πετρελαιοπιθανά κοιτάσματα της χώρας.

 Ειδικά ο μοιραίος Γ. Παπανδρέου σε εκείνη την αλήστου μνήμης ανεκδιήγητη (επιεικώς) δήλωση του και μάλιστα in camera. Για να μην θυμηθούμε ανάλογης ελαφρότητας δηλώσεις άλλων πολιτικών ΄΄πτωμάτων΄΄ σήμερα, όπως το Θεοδ. Πάγκαλου.

   Αλλά δεν είναι τόσο αυτό το θέμα μας, τουλάχιστον σήμερα.
   
Όσο η κομψή προειδοποίηση της Ε.Ε, πως ΄΄...στον  τομέα της διύλισης επισημαίνεται ότι η αγορά χαρακτηρίζεται από υπερρύθμιση και συγκέντρωση σε δύο παίκτες (ΕΛΠΕ και Μότορ Όιλ) καθώς κι ότι εγχώριες και ευρωπαϊκές αρχές έχουν επισημάνει έλλειψη ανταγωνισμού στην εσωτερική αγορά. ΄
΄.
Στένουν κάποιο μήνυμα οι ξένοι, οι δανειστές ή ιδέα μας είναι.

Υπερρύθιμση και συγκέντρωση σε δύο παίκτες

Ελληνικά Πετρέλαια (δηλαδή πλέον συμφέροντα Λάτση ) και Μότορ Οιλ (συμφέροντα Βαρδινογιάννη). Αλλά και επισήμανση για έλλειψη ανταγωνισμού στην εσωτερική αγορά.

  Καλώς τα δεχτήκαμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: