Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΓΙΑΤΙ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΝΩΤΑ ΤΟΥ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ;

Tου “Αλιέως”
 Πολλά ακούστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες για την στάση που τήρησε ο Γ. Στουρνάρας σχετικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής των ασφαλιστικών ταμείων στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής.

Από...δούρειο ίππο στην προσπάθεια ΄΄αφελληνισμού΄΄  του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, εντολοδόχο των Βρυξελλών μέχρι ότι μπορεί να φανταστεί  ο καθείς. Πως δηλαδή ο υπουργός Οικονομικών εξυπηρετεί μέρος ευρύτερου σχεδιασμού των ΄΄ξένων δυνάμεων΄΄ προκειμένου να αλωθεί η Εθνική κ.λ.π.

  Λιγοστοί ήταν οι δημοσιογράφοι που αναφέρθηκαν στο αυτονόητο, πως δηλαδή τα ταμεία- κυρίως λόγω και μετά το PSI- έχουν μείνει ΄΄στεγνά΄΄ και σύντομα δεν θα έχουν ευρώ  για τα χρειώδη. Ακόμη και οι ΄΄τζάμπα μάγκες΄΄ των Σωματείων Εργαζομένων της Εθνικής, συνδικαλισταράδες κ.λ.π  που το έπαιζαν Εθνικάριοι πατριώτες ΄΄ψύχουλα΄΄ μάζεψαν, παρά τους λεονταρισμούς του προέδρου και των διοικητικών συμβουλίων τους.

   Μια συζήτηση με τον αιρετικό φίλο και γνώστη της αγοράς μου έλυσε μερικές απορίες και μου έδωσε μία ενδεχομένως πιθανή - αλλά και πειστική - εξήγηση. Ο Γιάννης, άνθρωπος της αγοράς είναι, ξέρει τι γίνεται στο προσκήνιο κυρίως όμως στο παρασκήνιο. Χαζός δεν  είναι και για αυτό λογικό είναι να θέλει να φυλάξει τα νώτα του για κάθε ενδεχόμενο.

Ακόμη και από την πιθανότητα να πάει κάτι στραβά στη συνέχεια με την Εθνική και να ΄΄χαθεί΄΄ το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που θα διατεθούν στην αύξηση. Σε αυτή την περίπτωση ποιός εγγυάται στον υπουργό Οικονομικών, πως δεν θα κινδύνευε να βρεθεί ακόμη και κατηγορούμενος στο μέλλον για απιστία
  
 Πως σας φαίνεται και αυτή η εξήγηση, στέκει έτσι;



σ.σ. μπορούν να μας εξηγήσουν όλοι αυτοί οι δημοσιογραφάρες (πρώην, νυν και επόμενα pay rolls της Eurobank και των συνιστωσών της) πως στην περίπτωση των Ελληνικών Πετρελαίων προσφέρθηκαν τόσα μιλλούνια ευρώ για το ομολογιακό (πρακτικά είς υγείαν του Λάτση) και δεν βρέθηκαν μερικά ψωρό-εκατομμύρια ευρώ για να μην καταλήξει στις αγκάλες του ΤΧΣ η Eurobank. Ελλείψει επενδυτικού ενδιαφέροντος είπαν στο πόπολο, γιατί η τράπεζα θα ξαναγίνει από φθινόπωρο 


Δεν υπάρχουν σχόλια: