Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡ ΣΤΑΥΡΟΥ ( ΨΥΧΑΡΗ) ...

Tου “Αλιέως”
Το διαβάσαμε στο antinews...

Για μεγάλη σφαγή των δημοσιογράφων κάνει λόγο το ένα από τα δύο σενάρια που επεξεργάζεται ο ΔΟΛ. Το πιο ήπιο σχέδιο προτείνει διατήρηση του δυναμικού των 900 εργαζομένων, εκ των οποίων οι 500 δημοσιογράφοι και επανένταξή τους μετά από επαγγελματικό 

επαναπροσανατολισμό. Στην περίπτωση αυτή το newsroom θα είναι ενιαίο, ενώ οι συντάκτες υπουργείων θα απασχολούνται σε όλα τα Μέσα, αναλογικά και ψηφιακά. Όσοι περισσέψουν είτε θα αποχωρήσουν με εθελούσια έξοδο είτε θα παραμείνουν, σε θέσεις όμως που θα τους υποδείξει η διεύθυνση. Το αρνητικό σενάριο κάνει λόγο για σπάσιμο του Οργανισμού στα δύο, όχι απαραίτητα σε καλό και κακό. Σε αυτό θα βοηθήσει η δημόσια προσφορά για την εξαγορά του 7,9% που κατέχουν μικρομέτοχοι αντί του ποσού των 3,7 εκατ. Ευρώ, χρήματα που θα βάλει από την τσέπη του ο Σταύρος Ψυχάρης που πλέον απελεύθερος από τα βάρη του Χρηματιστηρίου, θα έχει τη δυνατότητα να δρομολογήσει μόνος του τις εξελίξεις.

Το Helioskiosk, που δεν έχει ακόμη νομική υπόσταση, όπως εξάλλου και η Psicharis Media Group, θα διατηρήσουν την αρμοδιότητα των Νέων Ψηφιακών Μέσων, όχι όμως και το εργασιακό κόστος που θα συνεχίσει να βαραίνει τον ΔΟΛ. Δεν είναι απίθανο, πολύ σύντομα στο Helioskiosk να "κρεμαστούν" και άλλα ψηφιακά Μέσα ή το περιεχόμενο άλλων εφημερίδων άλλων εκδοτικών Οργανισμών, οπότε η πολυδιαφημισμένη και αναμενόμενη συγχώνευση να αρχίσει από εκεί. Οπως δεν είναι απίθανο να δημιουργήσουν τις δικές τους ψηφιακές πλατφόρμες (κιόσκια) ο όμιλος Real (enikos.gr) ή η Καθημερινή (kathimerini.gr).



    σ.σ. lobbystas. τα καταρρέοντα ΜΜΕ, απόλυτα εξαρτημένα από τις τράπεζες ( που και αυτές εξαρτώνται σε μέγιστο βαθμό από τους ξένους δανειστές, την Τρόικα) αναπόφευκτα αναδιαρθρώνονται εκ βάθρων. Για την επόμενη ημέρα το Σύστημα πρέπει να έχει τα ΜΜΕ, που θα το δειυκολύνουν στους σχεδιασμούς του. Και δεν είμαστε καν στη μέση της διαδικασίας αναδιάταξης δυνάμεων, ισχύος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: