Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 1 & «ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» ... (A’ΜΕΡΟΣ)

Του Νίκου Πάσχου
Η συμμορία απαρτίζεται από έλληνες επιχειρηματίες, τραπεζίτες και την Eπιτροπή Kεφαλαιαγοράς ...
Το Lobbystas.gr αποκαλύπτει το κύκλωμα, τα πρόσωπα, καθώς και τις μεθοδεύσεις,  που τους αποφέρουν μαύρα εκατομμύρια διαχρονικά ... 

Το 2007 ο Μυτιληναίος ξεσαλώνει. Συγχωνεύει την μητρική με το Αλουμίνιο και την Δέλτα Project. Ταυτόχρονα «παίζει» και την ιστορία της Endesa. Έχει ετοιμάσει καλά το κόλπο ήδη από το 2006 όπου παραμυθιάζει το σύμπαν μέσα από τον ισολογισμό του. Στο κόλπο βέβαια παίζουν και τα παπαγαλάκια, που με τα ρεπορτάζ τους συμβάλουν στο να φουσκώσει η τσέπη του Βαγγέλη και αυτοί να γλύψουν όχι τα κόκκαλα, αλλά τα ψίχουλα. Οι παλιοί παίχτες στο μαγαζί βλέπουν και μυρίζονται την μπάζα. Πρόεδρος στην Ε.Κ ο Πιλάβιος. Εκλεκτός της Ν.Δ και βέβαια του καλαματιανού τραπεζίτη. Με τον Βαγγέλη γνωρίζονται πολύ καλά από την εποχή της φούσκας. Ο Αλέκος τότε ήταν πρόεδρος στους θεσμικούς. Παρουσίαζε τον Βαγγέλη κάθε τρεις και λίγο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οι παλιοί ταβλαδόροι της Σοφοκλέους δεν άντεξαν στο φαγοπότι του Βαγγέλη (μέχρι τη Σοφοκλέους έφταναν τα ρεψίματα) και τον καταγγέλλουν στην Ε.Κ. αρχές του 2007. 

Ο Αλέκος, το κολλητάρι του Αλογοσκούφη, αποφασίσει μετά από δυο χρόνια, παραμονές πρωτοχρονιάς (31/12/2008) και ρίχνει ένα 10ρικο πρόστιμο στη εταιρία και όχι στο Βαγγέλη. Αιτία; Χειραγώγηση. Για πόσο καιρό; Από 2/1/2007 έως 6/6/2007. Το χαρτί στο ταμπλό κάλπαζε, αυτός που το έστησε θησαύριζε και τα κορόιδα έριχναν ζεστό χρήμα για να πάρουν χαρτιά. Ο Αλέκος όμως έκανε μεγάλη μαεστρία



Ενώ η καταγγελία είναι μια και ενιαία ο πονηρός τη σπάει. Βλέπει μόνο την χειραγώγηση ενώ για τα υπόλοιπα κόλπα του Βαγγέλη απαντάει στην καταγγελία ότι ακόμη ψάχνουν.
Le Magnifique ! Η κίνηση του αριστοτεχνική. Γλυτώνει τον Βαγγέλη από τα κάγκελα και από ένα σκασμό λεφτά που έπρεπε να σκάσει. Ο καταγγέλλων μένει μαλάκας όταν ενημερώνεται επίσημα από την Ε.Κ. στις 13/10/2010! 

Το 2007 το κατήγγειλε, η απόφαση - μόνο για την χειραγώγηση πάρθηκε το 2008 - και στα χέρια του άμεσα ενδιαφερομένου έφτασε το 2010 με υπογραφή,  Αναστάσιος Γαβριηλίδης, που ανέλαβε καθήκοντα το 2009.  Τον ενημερώνουν ότι ακόμη ψάχνουν για τα υπόλοιπα των καταγγελιών, που είχε σπάσει ο Αλέκος για να σώσει το τομάρι του Βαγγέλη.  


Κερδίζουν χρόνο. Νομικό χρόνο. Και ο Αλέκος και ο Βαγγέλης. Ο μεν Αλέκος την έχει κάνει και γυρνά στα πάτρια εδάφη. Στη ζέστη αγκαλιά του Καλαματιανού.


 Την έχει ανάγκη γιατί στα «σταθερά» ομόλογα έκατσε στο σκαμνί αθώους για να καλύψει τις λαμογιές των τραπεζών. Αλέκο πες αλεύρι. Ο Θανάσης σε γυρεύει.


 Στο κόλπο και η Διαμαντοπούλου στην Ε.Κ, παρεάκι του Αλέκου. Πιο κάτω θα δείτε πως καθάρισε πάλι για τους τραπεζίτες. Ο Αναστάσιος που είναι και νομικός  και αφού πέφτουν τα απαραίτητα meeting, πρέπει να τακτοποίηση τα του εγκλήματος για να αρχειοθετηθεί! 


Τον Δεκέμβριο του 2010 συνεδριάζουν στην Ε.Κ και ρίχνουν καμπάνες στην εταιρία, στο Βαγγέλη και στα μέλη του Δ.σ. Προνομιακή πληροφόρηση, (Insiding) ανακριβείς πληροφορίες στον ισολογισμό και μη επιβεβαίωση σε δημοσιεύματα τα αδικήματα. 


Ο καταγγέλλων ενημερώνετε στις 14/1/2011 ότι η καταγγελία του μπαίνει στο αρχείο αφού έχουν πέσει και τα απαραίτητα πρόστιμα. 

Έτσι ο Βαγγέλης φόρτωσε τα πακέτα στη τσέπη, τα πρόστιμα, αν έχουν πληρωθεί και ο γδαρμένος γίνεται και κερατάς με σφραγίδα

Το ακριβές αντίγραφο το υπογράφει ο Γιώργος Κόκκοβας. Κρατήστε το όνομα. Ο πανικός στην Ε.Κ δε είναι τόσο μεγάλος, που παραλείπουν να


αναφέρουν βάση ποιων άρθρων και νόμων επέβαλε τα πρόστιμα. Το έκανε σκόπιμα βέβαια ο Αναστάσιος που είναι και νομικός. Ήθελε να φύλαξη τα νώτα του διακινδυνεύοντας την εγκυρότητα της απόφασης. Προσέξτε που βρίσκεται η πουστιά.


 Αν δεν έσπαγε η καταγγελία, τα διαπιστωμένα αδικήματα του Βαγγέλη, της εταιρίας και του Δ.σ θα έπρεπε να σταλούν στον εισαγγελέα υποχρεωτικά. Σπάζοντας αρχικά μόνο την χειραγώγηση ο Αλέκος γλιτώνει τον Βαγγέλη από  10ετη κάθειρξη και πρόστιμα εκατομμυρίων και όχι 10.000 ευρώ. Ο Αναστάσιος σκόπιμα δεν αναφέρει άρθρα και νόμους γιατί υπήρχε ήδη το πρόστιμο για το αδίκημα της χειραγωγήσης και υποχρεωτικά θα έπρεπε να εντάξη την όλη υπόθεση στα άρθρα του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: