Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ...

Tου “Αλιέως”
Χαμός έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα με αφορμή ΄΄διαβολικές συμπτώσεις΄΄ και  πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

      Την Τετάρτη 13 Μαρτίου δύο μέρες πριν από το Eurogroup στο Βερολίνο συναντήθηκαν οι υπουργοί οικονομικών της Γερμανίας, της Αυστρίας, του Λουξεμβούργου, του Λιχτενστάιν και της Ελβετίας. Χρήζει προσοχής ποιες χώρες προσκλήθηκαν με πρωτοβουλία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Επισήμως, η δικαιολογία ήταν η ανταλλαγή απόψεων των γερμανόφωνων υπουργών. Ανεπισήμως, τέθηκε το σχέδιο κουρέματος καταθέσεων της Κύπρου, με την επισήμανση ότι οι χώρες που θα επωφελούνταν άμεσα ήταν οι παραπάνω.

        ΑΛΛΑ ΚΑΙ...

     Οκτώ ημέρες πριν την περιβόητη απόφαση του Eurogroup εταιρείες ξένων επενδυτών στην Κύπρο ειδοποιήθηκαν από τα γραφεία, που τους παρέχουν νομικοφοροτεχνική κάλυψη να μεταφέρουν χρηματικά ποσά σε τράπεζες της Μάλτας. Πολλά τα e-mails που φτάνουν πλέον με ρυθμό...πολυβόλου στα δημοσιογραφικά γραφεία με στοιχεία αποδεικτικά ενός προμελετημένου και ενδεχομένως προσυμφωνημένου ΄΄εγκλήματος΄΄.

     Το πως και το γιατί έφτασε η κατάσταση μέχρις εδώ εκτυλίσσεται, αποκαλύπτεται σταδιακά. Πάντως ο lobbystas.gr έχει ήσυχη την επενδυτική συνείδηση του, καθώς εδώ και καιρό ΄΄τρώγεται΄΄ αναδεικνύοντας θέματα που αφορούν στο ΄΄ρώσικο χρήμα΄΄ στο νησί, στις έγκαιρες γερμανικές προειδοποιήσεις, στις περίεργες επσικέψεις ισραηλινών, άγγλων, γερμανών στην μεγαλόνησο.


σ.σ. το να επικαλείται τάχατες ηθικούς λόγους η γερμανική πλευρά ή το γιγάντωμα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου ή το ΄΄ξέπλυμα΄΄ μαύρων κεφαλαίων είναι περίσσεια καλβινική υποκρισία.

Νουθετεί ποιός ο μεγαλύτερος υποδοχέας ΄΄μαύρου χρήματος΄΄ της Στάζι, που ΄΄καθαρίστηκε΄΄ κυρίως μέσω των ΄΄αποκρατικοποιήσεων΄΄ της Τρόυχαντ, επικαλείται ποιός ο αρχιερέας των κάθε λογής πρακτικών τύπου Siemens, Krupp/Stahl, Thyssen κ.λ.π σε κάθε γωνιά της υποσαχάρειας επιχειρηματικής ζώνης. Που διευκόλυνε να γιγαντωθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα του Λουξεμβούργου (είκοσι φορές το ΑΕΠ του Μεγάλου Δουκάτου έχει φτάσει η μόχλευση του τραπεζικού του συστήματος) για να μην αναφερθούμε στις θυρίδες της Βαντούζ ή τις ειδικού σκοπού εταιρείες στην Βαλέττα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: