Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΖΩΗΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ....

Tου “Αλιέως”
Σε βαριές καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ ενόψει των δύο μεγάλων αποκρατικοποιήσεων του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ προς όφελος συγκεκριμένων επιχειρηματικώνσυμφερόντων προχώρησε η Αννα Ζωηρού. Με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό  το πρώην μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ του Ταμείου ΄΄ξεσπαθώνει΄΄ μετά την απομάκρυνση της (22 Μαρτίου) ενέργεια που την αποδίδει στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, στον απελθόντα πρόεδρο του Ταμείου Τάκη Αθανασόπουλο επειδή είχε εκφράσει διαφωνίες σε θέματα των δύο απκρατικοποιήσεων.

 Η κ. Ζωηρού κοινοποιεί την επιστολή στους αρχηγούς των κομμάτων, στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ρ. Ασημακοπούλου και στον εισαγγελέα Ι. Τέντε.

  Οπως υποστηρίζει το περασμένο καλοκαίρι (επί ημερών Κ. Μητρόπουλου) το θέμα της σύμβασης ΟΠΑΠ- Intralot είχε τεθεί στο Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ από την ίδια. ΄΄Συμφωνήσαμε τότε όλοι να ενημερώσει ο πρόεδρος του Ταμείου τον διοικητή του ΟΠΑΠ να ανασταλεί. Χωρίς να έχει γίνει καμία συζήτηση επί Τ. Αθανασόπουλου, συγκλήθηκε στις 26/3, γ.σ. του ΟΠΑΠ για να εγκρίνει τη σύμβαση με τη σύμφωνη γνώμη του Ταμείου παρ΄όλο που ΔΕΝ υπάρχει τέτοια απόφαση. Η συνέλευση αναβλήθηκε και θα επανεξεταστεί σε δέκα ημέρες
΄΄.
 Σύμφωνα, πάντα με την ίδια, είχε εκφράσει τη διαφωνια της για την αλλαγή των όρων στο διαγωνισμό της ΔΕΠΑ αφού ΕΙΧΑΝ ανοίξει οι φάκελλοι των προσφορών, κάτι που απαγορευόταν από το πρώτο τεύχος του διαγωνισμού.

Καταγγέλει δε, πως τα μέλη του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ ενημερώθηκαν από τον Τύπο για τις ενδεικτικές προσφορές για τη ΔΕΠΑ.

 Η κ. Ζωηρού διευκρινίζει, πως όλες οι καταγγελίες της έχουν καταγραφεί στα πρακτικά των συνεδριάσεων  του ΤΑΙΠΕΔ ζητώντας να δοθούν στην δημοσιότητα, ενώ περιμένει να κληθεί από την Δικαιοσύνη για να δώσει εξηγήσεις.

 ΄΄Προσπάθησα να επικοινωνήσω με το Μαξίμου΄΄υποστηριζει η ίδια ΄΄όμως δεν κατέστη δυνατόν. Ενημέρωσα στις 8/3 τον κ. Στουρνάρα ότι κατά την συνεδρίαση της 6/3 ο κ. Αθανασόπουλος μου είπε ότι θα ζητούσε την παραίτηση μου επειδή διαφωνούσα΄΄ . Ο υπουργός Οικονομικών τη διαβεβαίωσε μεν, πως ο ίδιος δεν ήξερε το παραμικρό, δίνοντας τον ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ πως θα την κρατούσε ενήμερη. Λίγες μέρες μετά η κ. Ζωηρού απομακρύνθηκε από τη θέση της.

σ.σ. lobbystas. Εμείς περιμένουμε τους συναρμόδιους Ρ. Ασημακοπούλου και Ι. Τέντε να πράξουν τα αυτονόητα (...όχι! δεν εννοούμε να τεθεί  και αυτή η υπόθεση στο ΄΄ψυγείο΄΄). Κυρίως όμως περιμένουμε ο Γ. Στουρνάρας, από τη στιγμή που τίθεται ζήτημα ΤΙΜΗΣ, να ξεκαθαρίσει τις σκιές που  αφήνει πίσω του ο Τ. Αθανασόπουλος. Γιατί προσωπικά είμαι πεπεισμένος, πως το παιχνιδάκι παίχθηκε πίσω από την πλάτη του.

 Αυτά τα ολίγα και αναμένουμε.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: