Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ LOBBYSTAS.GR ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ Ή ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ...

Πως ο Μπόμπολας σκάβει από μόνος του τον λάκκο παρασύροντας Πήγασο και Μega. Φταίει η αλαζονεία του ή πρόκειται περί ραδιουργίας για την επόμενη κίνηση του; Ποιος ο ρόλος της Κουμουνδούρου; Είναι "στημένη" στο παιχνίδι του Μπόμπολα ή είναι τόσο ανίκανοι άρα και επικίνδυνοι;

Παρασκευή βράδυ και ο ΖΥΡΙΖΑ «προκαλεί» με επίσημη ανακοίνωση του. Αιτία η «πρόσκληση» του κ. Πρετεντέρη προς την Κουμουνδούρου να προσκομίσει αποδείξεις και ονόματα, ώστε να προκύπτει κάτι που να συνδέει ποινικά τον κ. Βενιζέλο με την υπόθεση Λαγκάρντ. Αμέσως το Mega έσπευσε να μας διαφωτίσει. «Η "ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε." δεν δανείστηκε 98 εκατομμύρια ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα. Το δάνειο (από πέντε τράπεζες) ήταν ύψους 10 εκατομμυρίων, εκ των οποίων εισπράχθηκαν μόνο 8,5 εκατομμύρια - με την αφαίρεση των τραπεζικών προμηθειών. Οι τράπεζες μάλιστα, για να χορηγήσουν τα 8,5 εκατομμύρια, απαίτησαν εξασφαλίσεις ύψους 140 εκατομμυρίων, τις οποίες και έλαβαν. Να σημειωθεί ότι του δανείου προηγήθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ». Μάλιστα χρειάστηκε να υποθηκεύσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία όπως μας είπε η Λίνα Δρούγκα στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων. Σήμερα ήρθε η απάντηση της Πήγασος και της οικογενείας Μπόμπολας «Ψέματα και αλήθειες».

"ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΕΣ με μια πρωτοφανή για τα πολιτικά ήθη και τις αξίες της κοινωνίας μας στοχοποίηση βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες η εταιρεία «ΠΗΓΑΣΟΣ» και η οικογένεια Μπόμπολα …......... Η εταιρεία «ΠΗΓΑΣΟΣ» και η οικογένεια Μπόμπολα έχουν δοκιμαστεί πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά ποτέ δεν κατέθεσαν τα όπλα, ούτε υπέκυψαν σε εκφοβισμούς και απειλές. Από όπου κι αν προέρχονται..."

Το Lobbystas.gr εχει αποκαλύψει στις 23 Δεκεμβρίου 2010 πως το MEGA πήρε δάνειο 50.000.000 ευρώ χωρίς εγγυήσεις (50.000.000 ΣΤΟ MEGA ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ...). Το δάνειο το σήκωσε τον Δεκέμβριο του 2009. Πριν η χώρα οδηγηθεί στο μνημόνιο. Ταυτόχρονα υπήρχε ορισμένο πλαφόν με την στρόφιγγα ανοιχτή από τις τράπεζες ως  βραχυπρόθεσμα δάνεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Διαβάζοντας αναλυτικά τον πίνακα θα διαπιστώσετε πολλά  


Το ομολογιακό των 50.000.000 δόθηκε χωρίς καμία εγγύηση από Κωστόπουλο και Σάλλα. Μέτοχος στην τράπεζα Πειραιώς ο Βαρδινογιάννης όπως και στο Mega.  Για τα 8,5 εκ οι τράπεζες απαίτησαν 140 εκ εξασφαλίσεις και το Mega υποθήκευσε όλα του τα

περιουσιακά στοιχεία!  Όταν πήρε τα 50.000.000 το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού ήταν 107,9 εκ (2010).

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις

Γιάννη Κωστόπουλε και Μιχάλη Σάλλα υπάρχει περίπτωση άλλης Α.Ε. στην Ελλάδα που να έχετε χορηγήσει ομολογιακό τέτοιου ύψους χωρίς εγγύηση και με αντίστοιχο τραπεζικό δανεισμό; Αν όχι γιατί δεν σας έχει καλέσει ακόμη ο οικονομικός εισαγγελέας;

Στη Κουμουνδούρου γιατί ασχοληθήκατε με το θέμα μόνο όταν είδατε τη λίστα Λαγκαρτ; Μήπως είστε "στημένοι"; Αν όχι τότε είστε ανίκανοι και επικίνδυνοι.          

2 σχόλια:

yellowbird είπε...

Το ΜΕΓΑ πήρε νέο δάνειο 10 εκατομμύρια και κάνει αναδιάρθρωση 88 εκατομμυρίων ευρώ βραχυπρόθεσμου δανεισμού σε πιο μακρινό ορίζοντα . Προφανώς είναι αδύνατο ο χρεοκοπημένος ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ να εξυπηρετήσει τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 88 εκατ. και τα δανείζεται εκ νέου .


Τα 98 εκατομμύρια που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ... δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης ...

yellowbird είπε...

Από την ανακοίνωση του Mega είναι σαφές ότι τα 88 εκ Ευρώ είναι αναχρηματοδότηση. Είναι στην ουσία μετατροπή του βραχυπρόθεσμου δανεισμού σε μακροπρόθεσμο. Το νέο χρήμα είναι 10 εκ Ευρώ και από αυτό το κανάλι πήρε 8,5 εκ Ευρώ γιατί το 1,5 εκ Ευρώ ήταν προμήθειες.

Βέβαια το ερώτημα που θα έπρεπε να τεθεί αν μιλούσαμε για σοβαρή προσέγγιση του θέματος είναι αν το Mega πληρούσε τα τραπεζικά κριτήρια για αναχρηματοδότηση; Γιατί αν δεν τα τηρούσε υπάρχει τότε πραγματικό θέμα. Όλα τα άλλα είναι αερολογίες για λαϊκή κατανάλωση.