Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΕΪΧΗ ΣΕ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΠΟΜΠΟΛΑ. ΦΕΥΓΩ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ !

Γιαννάκη κάτι ήξερες ρε μπαγάσα όταν δήλωνες πριν λίγες ώρες στο CNN , "Ας μας αγοράσουν οι Τούρκοι" ...


Μάιος του 2011.  Ο Σεΐχης του Κατάρ Al-Thani μεταφέρει την έδρα των επενδύσεων του στην Κωνσταντινούπολη. Μέσω του Ομίλου ABK, του οποίου είναι πρόεδρος, θα επενδύσει στην Τουρκία 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Ειδικότερα, θα επενδύσω στον ξενοδοχειακό τομέα έτσι ώστε να έρχεται περισσότερος κόσμος. Στο εξής θα κατευθύνω τις επενδύσεις μου στην Ευρώπη από εδώ την Κωνσταντινούπολη. Παλαιότερα η Τουρκία ήταν μια από τις χώρες με τις οποίες βρισκόμασταν σε απόσταση, όμως με τα βήματα που έκανε ειδικά η σημερινή κυβέρνηση, προσεγγίσαμε μεταξύ μας σε μεγάλο βαθμό». 

Σε πρώτη φάση, θα επενδύσει εντός 3 ετών το αργότερο, 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια στην Τουρκία και στη συνέχεια με ένα νέο προϋπολογισμό θα επενδυθούν μεγαλύτερα κεφάλαια.

Ο Σεΐχης επισήμανε ότι η Τουρκία αποτελεί μια σημαντική δύναμη της περιοχής και δίδει πολλές ευκαιρίες στους επενδυτές. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι η Τουρκία είναι από τις πιο αναπτυσσόμενες οικονομίες στον ευρωπαϊκό χώρο και στην περιοχή, και ασφαλώς υπάρχουν και στενές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και αραβικού κόσμου.

Η στρατηγική του σεΐχη προχώρησε πολύ γρήγορα. Έβαλε μπροστάρηδες τους τούρκους ασφαλίζοντας έτσι τα πετροδόλαρα του. 

Το Κατάρ έκανε πίσω σε όλα τα μεγαλόπνοα σχέδια του. Αστακός, Ελληνικό, Εκκλησία κ.τ.λ. Αντίθετα τούρκικοι όμιλοι αγοράζουν μαρίνες. Ο «κελεμπίας» επενδύει στους τούρκους και αυτοί στη Ελλάδα.

 Το ίδιο θα συμβεί και με τις συμμετοχές του σε ALPHA και ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Γι΄αυτό ο Σαμαράς φωνάζει για δυνατό σοκ (επενδύσεις) που πρέπει να γίνει στην Ελλάδα. Ο Λάτσης παίζει δυνατά για το Ελληνικό. Συνέταιρος με τους τούρκους στις μαρίνες αυριανός συνέταιρος και σε άλλες δουλειές που θα πάρει. Μήπως βρεθεί και στα σπλάχνα του Κωστόπουλου και του Μπόμπολα;


Η ΚΟΚΑ, Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ...

26 Αυγ 2004

Της Μαρίας Τζεμπελίκου

Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθεί την Παρασκευή ο Νικήτας Κυριακούλης, που φέρεται ο εγκέφαλος της μεταφοράς ενός τόνου κοκαΐνης, που κατασχέθηκε τη Δευτέρα στην Καλαμάτα Στον εισαγγελέα απολογείται την Παρασκευή ο 51χρονος επιχειρηματίας Νικήτας Κυριακούλης που φέρεται ως ο εγκέφαλος του κυκλώματος που μετάφερε κοκαΐνη με ιστιοπλοϊκό σκάφος από τη Μαρτινίκα στην Ελλάδα. Η δράση του κυκλώματος έγινε γνωστή μετά την κατάσχεση περίπου ενός τόνου κοκαΐνης στην Καλαμάτα, συνολικής αξίας περίπου 160 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται οι: Κωνσταντίνου Χρήστου, 40 ετών, ναυπηγός, κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου και παλιός συνεργάτης του Κυριακούλη σε επιχειρήσεις που είχαν στη Μαρτινίκα, ο αδελφός του Παναγιώτης Χρήστου, 37 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, ο κυβερνήτης του ιστιοφόρου Ρήγας Ρεπανάς, 35 ετών, και η φίλη του Έλενα Εμμανουήλ, 28 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος από τη Θεσσαλονίκη, ο Αλβανός Ζικ Κριστάγκ και ο Ιταλός Ουλιάνο Τζουλιάνι. Στο μεταξύ, ασύλληπτος παραμένει ο εγκέφαλος της άλλης μεγάλης υπόθεσης μεταφοράς 5 τόνων κοκαΐνης, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, με το πλοίο Africa I.

Αναζητείται ο "Ρώσος"

Το ΣΔΟΕ έχει, ήδη, αρχίσει έρευνα στις επιχειρήσεις του Κυριακούλη, ενώ η αστυνομία αναζητά το Ρώσο "πελάτη" του φορτίου, ο οποίος εμφανιζόταν με ελληνικό διαβατήριο και με το όνομα Βασίλης Συμεωνίδης. Σύμφωνα με την κατάθεση του Χρήστου, το πρόσωπο αυτό ήταν από το Καζακστάν και είχε μεταβεί στη Μαρτινίκα, όπου προμηθεύτηκε το φορτίο της κοκαΐνης. Ο άνθρωπος αυτός θα πλήρωνε 250.000 ευρώ για τη μεταφορά στο πλήρωμα του σκάφους και την ώρα της εκφόρτωσης ήταν στο ιστιοφόρο "Πλούτων", αλλά όταν έγινε η έφοδος της αστυνομίας κατάφερε να εξαφανιστεί.

Ο Νικήτας Κυριακούλης είναι διευθυντής της μαρίνας της Καλαμάτας, που ανήκει στην εταιρεία του αδερφού του και συνελήφθη το πρωί της Τρίτης από άνδρες του Λιμενικού σε πολυτελές κότερο στα Κύθηρα. Ο αδελφός του, Σταύρος Κυριακούλης, είναι ιδιοκτήτης της ομώνυμης εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρίας που διαθέτει περίπου 250 σκάφη αναψυχής και έχει αναλάβει από την "Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ" τη μακρόχρονη εκμετάλλευση των μαρίνων Καλαμάτας, Λευκάδας, Ζέας και Γουβιών Κέρκυρας. Η εταιρεία "Κυριακούλης Ναυτιλιακή ΑΕ" υποστηρίζει ότι ο Νικήτας Κυριακούλης δεν έχει καμία μετοχική σχέση με αυτή παρά μόνο την υπαλληλική σχέση του διευθυντή της μαρίνας της Καλαμάτας.

Υπόθεση απο το παρελθόν

Η κατάσχεση του φορτίου της κοκαΐνης και η σύλληψη των μελών του κυκλώματος επανέφερε στην επικαιρότητα μια παλαιότερη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται μια γυναίκα τραπεζικός. Η γυναίκα αυτή, που ήταν σεσημασμένη για απάτες, είχε φύγει στη Μαρτινίκα για να γλιτώσει από την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά το 1990 βρέθηκε νεκρή. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πρόκειται για την Παρασκευή Νικολάου που, όπως ισχυρίζεται ο Χρήστου στην κατάθεσή του, έφυγε παίρνοντας μαζί της εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές, και ένα φάκελο με στοιχεία που ενοχοποιούσαν πολιτικά πρόσωπα. Στην κατάθεσή του ο Χρήστου είπε ακόμη ότι είχε σχέσεις με το Σταύρο Κυριακούλη τον οποίο εξαπατούσε και του αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά.



Υ.Γ. Κυβερνήτης του πλοίου, ήταν ο Ρήγας Ρεπανάς 35, γιος συνταξιούχου δημοσιογράφου από τη Θεσσαλονίκη και συνεπιβάτες ένας Αλβανός υπήκοος καθώς και η 28χρονη Ελενα Εμμανουήλ, κόρη του Χρήστου Εμμανουήλ, που διετέλεσε επί χρόνια παράγοντας στο ΠΑΣΟΚ και μέλος της επιτροπής Αθλητισμού του κόμματος.

Να σημειωθεί πως το 1990 ο Κ. Χρήστου ήταν συνέταιρος με τον αδελφό του Ν. Κυριακούλη, μεγαλοεπιχειρηματία και εισηγμένου Σταύρου Κυριακούλη Σταύρο, διαθέτοντας προς ενοικίαση σκάφη αναψυχής στη Μαρτινίκα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: