Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΙΑ Τ.Τ. ...

Tου “Αλιέως”
Αποσύρεται απ΄ ότι διαβάζουμε η Πειραιώς από την διεκδίκηση του Τ.Τ. Εντός παιχνιδού μένει δηλαδή η Εθνική και η Alphabank με την δεύτερη να συντηρεί- θεωρητικά- και για λόγους γοήτρου το ενδιαφέρον της.

Θέμα Πειραιώς επί της ουσίας ΔΕΝ είχε υπάρξει από την αρχή της διαδικασίας σε σημείο βεβαιότητας, που μάλιστα ο lobbystas.gr είχε φροντίσει να ενημερώσει το κοινό του και παρά τα όσα διέρρεαν δεξιά- αριστερά οι κάθε λογής πρόθυμοι ΄΄παπαγάλοι΄΄. Το ερώτημα τώρα είναι αφ΄ενός τι θα πράξει η Εθνική (*), εάν ο Αντ. Σαμαράς θα μπορούσε να συναινέσει για μία εξαιρετικά προχωρημένη και ουσιώδη πρόταση, που φέρεται να έχει στα χέρια του, τι θα κάνει η Eurobank και μέχρι ποίου σημείου θα μείνει στο παιχνίδι η Alphabank. Εξ όσων γνωρίζουμε, από έγκυρη πηγή της πλ. Κοτζιά η διοίκηση του ομίλου εξετάζει 3-4 ενδεχόμενα ένα από τα οπιοία έχει πέσει και στο τραπέζι  του πρωθυπουργού. 

Διαχωρισμός του ΤΤ- σε υγιές & τοξικό- αναβάθμιση του υγιούς τμήματος και δημιουργία πυλώνα (όπου τον έλεγχο θα τον έχει το κράτος) ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, ένα αξιοπρεπές ΄΄κούρεμα΄΄ των επιχειρηματικών υποχρεώσεων και χρηματοδότηση της αγοράς με ευνοικότερους όρους. Το πρόβλημα με αυτή την πρόταση, που αναμφισβήτητα θα λειτουργούσε υπέρ της οικονομίας (και όχι των τραπεζιτών & των μεγαλομετόχων) έγκειται στο ότι αφ΄ενός θα κινδύνευε να βρεθεί κυριολεκτικά στον


΄΄άερα΄΄ η διαδικασία συγχώνευσης-απορρόφησης της Eurobank από την Εθνική, αφ΄ετέρου θα προκαλούνταν τριγμοί σε πολλαπλά μέτωπα επιχειρηματικά και όχι μόνο.

(*) ο lobbystas.gr θα αναφέρεται ξεχωριστά σε Εθνική και Eurobank τουλάχιστον μέχρις ότου οι δύο πλευρές φτάσουν στο στάδιο της υπογραφής. Γιατί εάν κρίνουμε από τις αντιδράσεις- κυρίως από τη μεριά της Eurobank- το deal έχει πολύ, μα πολύ δρόμο ακόμη. Και είναι πολλοί αυτοί, που και το...κρασί τους θα πρέπει να νερώσουν και ισχυρά οφφίτσια θα πρέπει να απεμπολήσουν.

σ.σ. Ερωτά ο lobbystas.gr τον Κων. Μποτόπουλο- μήπως μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τον Λ.Λ και την παρέα του θα πρέπει κύριοι της Κεφαλαιαγοράς να ξανά ρίξετε 1-2 προσεκτικότερες ματιές στην υπόθεση που ΄΄έπεσε στα μαλακά΄΄ με πρόστιμα της πλάκας; Μήπως θα πρέπει να ξεσκονίσετε και τα στοιχεία, που είχαν φτάσει στα χέρια της προηγούμενης διοίκησης με αφορμή την (τουλάχιστον) περίεργη συμπεριφορά μετοχών της Proton Bank την περίοδο που την διεκδικούσαν Μιχ. Σάλλας- Δημ. Κοντομηνάς για να καταλήξει στον πρώτο. Οπως επίσης τις συναλλαγές που είχαν γίνει την περίοδο της εισόδου του Λ.Λ στο μ.κ της τράπεζας. Λέμε τώρα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: