Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ, Η ΠΑΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΝΟΜΑΣ ...

Tου “Αλιέως”
Σήμερα ΄΄κληρώνει΄΄ , όπως όλα δείχνουν, το colpo grosso με τα κρατικά λαχεία.

Με το ΤΑΙΠΕΔ να αρκείται σε ένα τίμημα της τάξης των 190 εκατ. ευρώ, με την ιταλική Lottomatica να αποχωρεί από την κοινοπραξία (επικεφαλής ο ΟΠΑΠ με 34%) και τις Intralot, Scientific Games να μένουν στο παιχνίδι προσβλέποντας στις extra πωλήσεις και προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και της συντήρησης στην διάρκεια της 12ετούς σύμβασης. Εάν η προσφορά στον ένα και μοναδικό ενδαιφερόμενο κλείσει σήμερα τόσο η κυβέρνηση όσο και το ΤΑΙΠΕΔ θα βγουν να...πανηγυρίσουν. Θα βγουν τα επικοινωνιακά τέλια και τα κάθε λογής παπαγαλάκια να προβάλλουν και αυτή την ΄΄επιτυχία΄΄ της κυβέρνησης, πως οι αποκρατικοποίησεις προχωρούν, ενώ μετά την περιβόητη εκχώρηση του IBC στον όμιλο Λάτση, θα μεθοδεύουν το...ξεπούλημα και του ΟΠΑΠ.

  Είναι όμως έτσι; Τίμημα στην καλύτερη περίπτωση 190 εκατ. ευρώ ( όπως προκρίνει η Credit Suisse, σύμβουλος ιδιωτικοποίησης) για σύμβαση 12 ετών δηλαδή 15,8 εκατ. ευρώ τη χρήση για μία προίκα υπέρ-πολλαπλάσια της προσφοράς!.

  Στην περίπτωση, που αληθεύει η πληροφορία της αποχώρησης της ιταλικής εταιρείας (αναλυτικά από τον Γ. Παπανικολάου στο euro2day) και το μερίδιο της Lottomatica καταλήξει στον ΟΠΑΠ (οπότε καθίσταται μεγαλομέτοχος της κ/ξ με  67%) θα είναι ο Οργανισμός, που θα καλύψει το κόστος συμμετοχής των Intralot, Scientific Games. Ιδιωτικές εταιρείες, που ως αποκλειστικοί πάροχοι θα έχουν εξασφαλισμένες πωλήσεις & προμήθειες για τα επόμενα 12 χρόνια!

Για να συνεννοούμαστε λοιπόν θα μπει μπροστά ο ΄΄δημόσιος΄΄ ΟΠΑΠ και η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση Λουρόπουλου για να γίνουν οι απαραίτητες κεφαλαιακές πλάτες στον Σωκράτη Κόκκαλη και την S.G. Γιατί στην περίπτωση, που οι πληροφορίες είναι ακριβείς...μια χαρά ιδιωτικοποιήσεις κάνετε εκεί στο Μαξίμου, την πλατεία Συντάγματος και το ΤΑΙΠΕΔ. Οπως με την σύμβαση-χάρισμα στον Λάτση, όπως με την μεθόδευση που εξυφαίνεται στον ΟΠΑΠ έτσι και με τα κρατικά λαχεία.

Για την διαμόρφωση καλύτερης εικόνας του τι ΄΄τρέχει΄΄ ο   lobbystas.gr θέτει 4-5 εύλογα ερωτήματα.

   Το τουρκικό χαρτοφυλάκιο, που μεθοδικά (και μέσω

τραπεζικών ΑΧΕ) μάζευε μετοχές του ΟΠΑΠ έχει φτάσει το 3-4% όπως μας πληροφορούν;

    Με την τεχνολογική πλατφόρμα τι γίνεται και σχετίζεται άραγε με την αλλαγή στάσης της Intralot;

    Η συνεργασία Δημ. Κοπελούζου με τους ρώσους της VTB σε ποιό σημείο βρίσκεται και σε ποιό με τον τούρκο Dogan;

    Σχετίζεται η αποστασιοποίηση Β. Βαρδινογιάννη με την επιθετική δημοσιογραφία που ακολουθεί τελευταία στο θέμα ο Χατζηνίκος- Real News;

    Ο πανταχού παρόν εσχάτως όμιλος Σάλλα τι ρόλο διαδραματίζει; 

  Για να ξέρουμε τι μας γίνεται, έτσι;    

Δεν υπάρχουν σχόλια: