Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ...

Tου “Αλιέως”
Πόοοοοσο λέτε να πουλήσετε τον ΟΠΑΠ? 500 με 550 εκατομμύρια ευρώ ; και διαρρέεται πως θα πρόκειται για ένα καλό, αξιοπρεπές τίμημα. Τον Θεό σας δεν έχετε στο Μαξίμου, στην πλατεία Συντάγματος και στο ΤΑΙΠΕΔ θεωρώντας πως ΕΦ΄ΑΠΑΞ έσοδα 500 με 550 εκατ. ευρώ ( στην καλύτερη περίπτωση, όπως διατείνονται κύκλοι της αγοράς) δηλαδή όσο τα κέρδη και τα μερίσματα μίας μόνον χρήσης ΄συνιστούν εύλογο τίμημα. Ενδεικτικά στο 9μηνο του 2012 ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 2,94 δισ. ευρώ και τα κέρδη σε 371,4 εκατ. ευρώ.

 Και για να μην μακρηγορεί ο lobbystas.gr θυμίζει, πως μόνο στην χρήση του 2010 τα έσοδα από μερίσματα έφθασαν τα 165 εκατ. ευρώ και άλλα 140 εκατ. ευρώ για την χρήση του 2011. Και με τη νέα διοίκηση του ομίλου να εκτιμά- στην πρόσφατη ενημέρωση των επενδυτών- πως για την χρήση του  2012 σχεδιάζεται η διάθεση έως του 50% των καθαρών κερδών. Με τον επικεφαλής του ΟΠΑΠ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για επιστροφή κεφαλαίου. Σημειωτέον, πως ο cash-cow οργανισμός καταγράφει αυτά τα αποτελέσματα εν μέσω βαθύτατης κρίσης- ύφεσης, με το κόστος χρήματος σε διψήφια μεγέθη και τις επιχειρήσεις ρευστότητας περιζήτητες.


Για να μην συνυπολογίσουμε τα παιχνίδια εξουσίας- πολιτικής & επικοινωνίας που μέσω ΟΠΑΠ ασκούν χρόνια τώρα κυβερνήσεις, υπουργοί, κάθε λογής παρατρεχάμενοι- αθλητικοπαράγοντες, διαφημιστικές εταιρείες, ΜΜΕ κ.λ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: