Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ ΦΙΛΤΑΤΕ ΣΩΚΡΑΤΗ ...

Tου “Αλιέως”
Το πρόβλημα του ΧΑ και οι προϋποθέσεις ανάπτυξης του είναι οι ... Δείκτες, η δημιουργία πλαισίου για την είσοδο κεφαλαίων και οι ειδικοί που θα αναλάβουν να προωθήσουν τις ελληνικές εταιρείες στις διεθνείς αγορές. 
Ομολογώ, πως έμεινα εμβρόντητος διαβάζοντας τη συνέντευξη του Σωκράτη Λαζαρίδη (στο Euro2day ) και προς στιγμήν νόμισα, πως είμαι σε άλλη αγορά, σε άλλο χρηματιστήριο και πως ένα πλήθος ΄΄ομορφιών΄΄  δεν έχουν συμβεί στη μαρκέτα μας τα τελευταία χρόνια.

 Σύμφωνα λοιπόν με τον πρόεδρο του ΧΑ για να αναβαθμιστεί ο θεσμός και να προσελκυσθούν νέα κεφάλαια χρειάζονταν τρία βήματα (φειδωλό σε βρίσκω κ. Πρόεδρε) τα οποία βεβαίως και έγιναν επί θητείας του. Και προφανώς θα συμβάλλουν σε μέγιστο βαθμό στην ανάπτυξη της αγοράς μας.

  Για να δούμε λοιπόν αυτά τα τρία περί ων ο λόγος βήματα. α) δημιουργία νέων δεικτών Διεθνούς Δραστηριότητας & Θεμελιωδών Μεγεθών, β) σε συνεργασία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θέσπιση πλαισίου για εισηγμένα κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών και γ) ανάδειξη (;) διαχειριστών κεφαλαίων με διεθνή εμπειρία που θα αντιπροσωπεύουν τις ελληνικές εταιρείες στις διεθνείς αγορές.

   Ώστε αυτά ήταν τα προαπαιτούμενα για να ξαναπάρει μπροστά η μαρκέτα, να αναδειχθεί το ελληνικό χρηματιστήριο.

    Και εγώ ο αφελής που νόμιζα, πως έφταιγαν οι κάθε λογής ασύδοτες περιπτώσεις αλά Λ. Λαυρεντιάδη, τα συμπτώματα Γερμανού- Cosmote, η χειραγώγηση μετοχών, η εκχώρηση της αγοράς σε ξένους διαχειριστές, ο εξοβελισμός των ιδιωτικών χρηματιστηριακών από τις τραπεζικές, η διαχείριση του Συνεγγυητικού, η περιθωριοποίηση του μικροεπενδυτή, οι μεθοδεύσεις σε βάρος μικρομετόχων (όπως συνέβη τελευταία με την Αγροτική προς χάριν της Πειραιώς, το ΤΤ, το άδειασμα στον ΟΠΑΠ) η παντελής απουσία θεσμικής προστασίας των επενδυτών, η αδυναμία άσκησης μίας συντηρητικής πολιτικής την περίοδο της κρίσης, η μη θέσπιση νέων επενδυτικών εργαλείων, οι κάθε λογής χάρες προς το τραπεζικό σύστημα και τις θυγατρικές του. Τι να πρωτοθυμηθώ φίλτατε Σωκράτη, που δεν έγινε όλα αυτά τα χρόνια. Τι να πρωτοαναφέρω

απ΄όσα  απασχόλησαν την αγορά ή διαδραματίστηκαν στο παρασκήνιο και για άγνωστους λόγους ουδέποτε ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

  Τρομάρα μας φίλτατε  Σωκράτη για το κατάντημα της αγοράς για το οποίο μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και η δική σας θητεία. Ομως κρίνοντας από το ύφος και το περιεχόμενο της συνέντευξης σου υποθέτω, ότι έχεις αντιληφθεί πως υψηλά, πολύ υψηλά, αναζητούν εδώ και καιρό αντικαταστάτη σου. Ο lobbystas.gr που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα σε έχει ενημερώσει, σε έχει προειδοποιήσει δεν μπορείς να πεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: