Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΤΟΥ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ - ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΡΑΧΜΟΦΟΒΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ;

Tου “Αλιέως”
Δεν άρεσαν στους τραπεζηταράδες τα όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup και αυτό δείχνει η αρχική αρνητική αντίδραση των μετοχών του κλάδου στο ταμπλό.

Ομως δεν θα ασχοληθούμε με τον νέο καημό τους (βλέπετε το όριο έως 28 μ.β δεν τους αφήνει περιθώριο κέρδους, απεναντίας υπολογίζεται πως θα επωμισθούν άλλα δέκα δις ευρώ *) για αυτό έχουν αναλάβει εργολαβικά από το πρωί τα ΄΄εξειδικευμένα΄΄ portals και οι έγκυροι δημοσιογράφοι να μας εξηγήσουν πόσο δυσβάστακτοι είναι οι όροι και πόσοι ασύμφοροι για τους τραπεζηταράδες οι επιταγές των δανειστών. Ας πρόσεχαν.

Είδαμε τα κέρδη της ΔΕΗ (των Ζερβών και των Φωτοπουλαίων) στα 118,1 εκατ. ευρώ στο 9μηνο από 90,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σχεδόν 30% πάνω δηλαδή και κύκλος εργασιών 4,563.7 από 4,199.8 δισ. ευρώ. Θα πείτε βέβαια, πως περιλαμβάνεται και εφ΄άπαξ θετικό αποτέλεσμα 191,7 εκατ. ευρώ από διευθέτηση οικονομικών εκκρεμοτήτων ΔΕΗ με ΔΕΠΑ αλλά και αυτό μέγεθος είναι.

Αυτά τα αποτελέσματα της ΔΕΗ βλέπει ο κόσμος και διερωτάται γιατί θα πρέπει να γίνουν αυξήσεις έως και 30% στα τιμολόγια της επιχείρησης από 1/1 του 2013 με πρόβλεψη να υπάρξουν και νέες αυξήσεις μεσοχρονιάτικα; Και για να έχουμε καλό ερώτημα αληθεύει η


πληροφορία, πως η διοίκηση της ΔΕΗ δεν έχει προσαρμόσει τις μεικτές αμοιβές της το 2012 (των κάθε λογής πρόσθετων συνυπολογιζόμενων) στα ποσοστά του ευρύτερου Δημόσιου τομέα; Αληθεύει, ότι οι συνδικαλισταράδες εξακολουθούν να λαμβάνουν... πρόσθετα από ειδικό λογαριασμό έκτακτων εξόδων (παράστασης, ταξιδιών, συνδικαλιστικού φόρτου κ.λ.π).

(*). να υποθέσουμε, πως από τη στιγμή που οι όροι επαναγοράς δεν αρέσουν στους έλληνες τραπεζίτες και θα κινδυνεύσουν να χάσουν κατά 100% τις τράπεζες τους από το ΤΧΣ ( ή μήπως θα βρεθεί πάλι κάποιο κόλπο;) θα συνεχίσει το αντάρτικο του ο Σταύρος Ψυχάρης- Βελουχιώτης. Αλλά και τα δραχμοφοβικά άρθρα του οπλαρχηγού του καπετάν Αντώνη Καρακούση.

1 σχόλιο:

yellowbird είπε...

http://www.capital.gr/protoselida/cover.asp?id=139002

Σαν να μην πέρασε μια μέρα ...