Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Η NBG ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ GNB, ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΄΄ΑΟΡΑΤΟΥ΄΄ ΠΛΕΟΝ ΛΑΤΣΗ, Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ...ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.

Tου “Αλιέως”
Σε Ομιλο Εθνικής Τραπέζης, Group National Bank, μετονομάζεται το νέο σχήμα Εθνικής Τράπεζας/NBG και Eurobank που λίγο πριν τις τελικές κινήσεις...έχασε το EFG. Καλά ενημερωμένη πηγή υποστηρίζει, πως με βάση το οργανόγραμμα του ομίλου επικεφαλής παραμένει (αναβαθμίζεται επί της ουσίας ) ο Αλέξανδρος Τουρκολίας εκ Κυπαρισσίας στενός φίλος του άλλου Μεσσήνιου Αντώνη Σαμαρά και προφανώς ΄΄μάτια, αυτιά και μυαλό΄΄του πρωθυπουργού για τη συνέχεια. Νούμερο δύο στην ιεραρχία, πάντα σύμφωνα με την ίδια πηγή, και αυτό είναι μικροέκπληξη ο Γιώργος Ζαννιάς υποσκελίζοντας τα μεγάλα ονόματα της παλιάς EFG Eurobank. Επίσης μικροέκπληξη η τρίτη θέση, που φαίνεται- από τις μέχρι τώρα πληροφορίες- να ανατίθεται στον Νικόλα Καραμούζη. Το αν υπήρξαν άνωθεν πολιτικές ή άλλες πιέσεις δεν το γνωρίζουμε και δεν μας ενδιαφέρει. Ωστόσο εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες θα πρόκειται για έκπληξη η μη συμμετοχή του Νίκου Νανόπουλου, ο οποίος λέγεται πως θα μετακομίσει τον όμιλο EFG- Λάτση.

Τα ποσοστά συμμετοχής είναι λίγο ως πολύ γνωστά με βάση την σχέση ανταλλαγής, αλλά με την πλευρά Λάτση να αναδεικνύεται σε μεγαλύτερο μέτοχο μειοψηφίας του νέου ομίλου με ένα ποσοστό κοντά στο 12% . Συμμετοχή, που θα παραμείνει αφανής- αυτό εξηγεί την σπουδή του επιχειρηματία να


΄΄σπάσει΄΄ τη μετοχική θέση του σε μερίδια μικρότερα του 5% ΄΄εξαφανιζ'όμενος΄΄ τυπικά από την πρώτη γραμμή. Ετσι ελαχιστοποιούνται και οι όποιες πιθανές αντιδράσεις, πως δλδ η κυβέρνηση καθιστά την πλευρά Λάτση ισχυρό μέτοχο της GNB.
Αντ΄αυτού στο δ.σ. της υπό απορρόφηση Eurobank έχουν εισέλθει ήδη οι Αγγελική Φράγκου, Γεώργιος Δαυίδ και  Νίκος Στασινόπουλος οι οποίοι πιθανότατα θα αποτελέσουν το μεγαλοεπιχειρηματικό άλλοθι του νέου ομίλου για ένα νέο ξεκίνημα και άλλα σχετικά.
Οπως μας θύμιζε τελευταία ο αιρετικός φίλος μας και έμπειρος παράγοντας της αγοράς όλες οι κινήσεις που γίνονταν στο παρασκήνιο εδώ και καιρό ακριβώς σε αυτή τη μετεξέλιξη συνέτειναν. Μπορεί να χάσαμε, όπως παρατηρούσε, κάποιες λεπτομέρειες αλλά την συνολικότερη εικόνα την είχαμε αποτυπώσει με σαφήνεια από την αρχή και την παρακολουθήσουμε μέχρι τέλους.
Κοντολογίς η πλευρά Λάτση- κατ΄άλλους σώζεται, κατ΄άλλους μένει στο παιχνίδι ισχυροποιούμενη - (πολλά και διάφορα ακούγονται στην πιάτσα τις τελευταίες ώρες) εμείς θα παρομοιάσουμε την υπόθεση απορρόφησης- συγχώνευσης της Eurobank με εκείνην την χαριστική ενσωμάτωση της Petrola στα Ελληνικά Πετρέλαια. Με τις υπογραφές σε διάφορες φάσεις - για να μην ξεχνιόμαστε- των Γ. Παπαντωνίου, Ν. Χριστοδουλάκη αλλά και του Γ. Αλογοσκούφη. Κάτι ανάλογο μας φαίνεται, ότι επιχειρήθηκε και αυτή την φορά.

σ.σ. αλήθεια εκείνη η υπόθεση για τα κεφάλαια εισαγωγής της Petrola που τελικά μετά την απορρόφηση πήγαν που; τι έγινε;

       Απ΄ ότι μαθαίνουμε ψιλόάγχος για την επόμενη ημέρα επικρατεί και στα μεσαιό-χαμηλότερα στρώματα στελεχών αλλά βεβαίως και μεταξύ των δημοσιογράφων, που ΄΄σιτίζονται΄΄ από τις δύο τράπεζες. Εχει η Eurobank τους φανερούς της, έχει και η Εθνική, για να δούμε ποιές κυρίες και ποιοί κύριοι θα συνεχίσουν και εάν θα μείνει κάποιος χωρίς pay roll;   

Δεν υπάρχουν σχόλια: