Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΙΜΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΄΄ΚΟΥΝΟΥΝ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ΄΄ ΣΤΟ ΚΑΘΗΜΑΓΜΕΝΟ ΠΟΠΟΛΟ ...

Tου “Αλιέως”
Δεν καταλαβαίνουν Χριστό ορισμένοι ΄΄Μανωλιοί΄΄   καθώς  από τη μία κατάσταση μεταπηδούν στην άλλη με χαρακτηριστική ευκολία αλλάζοντας μόνο ΄΄αμφίεση΄΄ ή πηγαίνοντας πάσο για λίγο.

Το χειρότερο είναι, πως σε μία περίοδο που ΄΄κόβονται΄΄ τα πάντα το σύστημα κοροιδεύει ξεδιάντροπα βολεύοντας ημέτερους δεξιά- αριστερά. Ο lobbystas.gr αναφέρθηκε νωρίτερα στον χαμό, που γίνεται με την δημιουργία της ΄΄επιτροπής εκατό σοφών΄΄στον χώρο της υγείας. Εμείς θα περιοριστούμε στα του οίκου μας, που εδώ και χρόνια δίνει τα ρέστα του.

  Ξεκινώντας από τον Γιάννη Κοτόφωλο με αφορμή την ακροαματική διαδικασία για την αγωγή που κατέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς κατά του Reuters. Ως μάρτυρας κατηγορητηρίου κατέθεσε ο γνωστός δημοσιογράφος-  υπεύθυνος Τύπου της Πειραιώς- ο οποίος ενοχλήθηκε από την επιμονή του δημοσιογράφου του δικτύου στην επίκληση των αρχών δεοντολογίας. Με περίσσεια αγανάκτηση και ύφος ισχυρίστηκε, πως γνωρίζει πολύ καλά τι πάει να πει δημοσιογραφία αφού ο ίδιος υπηρετεί το λειτούργημα (έλα ρε Γιάννη, κόψε κάτι!) από τη θέση του οικονομικού συντάκτη στην Καθημερινή εδώ και 20 χρόνια. Για το υποτιθέμενο ασυμβίβαστο ούτε λέξη, μ βέβαια.

 Αλλά και μαθήματα δεοντολογίας πάει πολύ. Οταν δε μάλιστα έχει το θράσος να  εννοήσει πως η αρθρογραφία της Αριστέας Μπουγάτσου κατά των πρακτικών της Proton Bank, της Πειραιώς και του τότε πανίσχυρου Ευ. Βενιζέλου  ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ εκβιασμός μετά την άρνηση του Μιχ. Σάλλα να χορηγήσει δάνειο στην Ελευθεροτυπία. 
 
   Αλλά και τον Παύλο Τσίμα, τον οποίο βλέπω λάβρο τον τελευταίο καιρό να ξιφουλκεί κατά πάντων με ύφος τιμητή χιλίων καρδιναλίων.

Σαν να μη θυμούνται οι πιο μνήμονες την εμπλοκή του ονόματος του στις περίφημες ατζέντες Χριστοφοράκου, τα ταξίδια του για την F 1 στη Γερμανία με έξοδα από τα κονδύλια της Siemens. Βέβαια οι αποκαλύψεις για την αφεντιά του σταμάτησαν σχετικά γρήγορα αλλά είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πολλά, πολλά περισσότερα. 

Φθάνοντας στην ομάδα της Εθνικής,
 που μετά το αρχικό σοκ της ΄΄παραίτησης΄΄ Ταμβακάκη και τον διορισμό Τουρκολιά ξαναβρήκε τα


πατήματα της, που λένε. Από τον ομίλο της Eurobank μετεγγραφείς εγκαίρως στην Εθνική ο κ. Σπυρόπουλος μαθαίνουμε, πως λύνει και δένει. Καλύτερα και από τον κ. Καλλίτση τις ημέρες της παντοδυναμίας του επί θητείας του Απόστολου στην πλ. Κοτζιά. Ασε δε, που η Λ. Σπυροπούλου ( έχει αποσπασθεί στο ΤΧΣ ) αρθρογραφούσε πρόσφατα στο Κέρδος αναλυτικά για το deal Εθνικής Eurobank.

Περιπτώσεις ενδεικτικές και μόνο μίας κατάστασης, που ελάχιστα έχει αλλάξει στην διάρκεια της κρίσης.

 Για να γνωρίζουμε  εν τέλει ποιοί είναι οι τιμητές και ποιοί ΄΄κουνούν το δάκτυλο΄΄ στο καθημαγμένο πόπολο...    


Δεν υπάρχουν σχόλια: