Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ο ΠΑΠΑΜΑΡΚΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ...


Το puzzle της JPMorgan με το περιβόητο δομημένο ομόλογο φαίνεται να ανοίγει  εδώ και κάποιους μήνες, μετά από τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει,  από την αποκάλυψη των ζημιών που κατέγραψε η JPMorgan αρχές του έτους, άνω των 2 δις, από τα «χρυσά παιδιά» Τζέιμι Ντάιμον, Αχιλλέα Μακρή, και τον Γιώργο Πολυχρονόπουλο.

Ουδείς όμως ασχολήθηκε. Ούτε η δικαιοσύνη ούτε η βουλή.

Ο ελληνικής καταγωγής διευθύνων σύμβουλος, Τζέιμι Ντάιμον, ο επικεφαλής της διεύθυνσης επενδύσεων στο Λονδίνο, Αχιλλέας Μακρής, και ο  Γιώργος Πολυχρονόπουλος - που ανήκει στην ομάδα του  Μακρή - έκαναν λανθασμένες τοποθετήσεις σε σύνθετους πιστωτικούς τίτλους καταγράφοντας τεράστιες ζημιές.

Στην περίπτωση του δομημένου των 280 εκ του ελληνικού δημοσίου η JPMorgan το επαναγόρασε, μετά το σάλο, αλλά οι προμήθειες στην διαδρομή του ομολόγου κρατήθηκαν από τους μεσολαβητές. Ο Παπαμαρκάκης τσέπωσε την προμήθεια εκατομμυρίων και η JPMorgan πλήρωσε το λογαριασμό.

Στο city βοά ο τόπος ότι Παπαμαρκάκης και τα «χρυσά παιδιά» «τρώνε και πίνουν μαζί».


Εύλογα θα έπρεπε η δικαιοσύνη να διερευνήσει τις σχέσεις Παπαμαρκάκη και της «χρυσής τριάδας». Είτε ως φυσικά πρόσωπα είτε ως νομικά. Έχουν γίνει και άλλα ομόλογα δομημένα ή μη από ελληνικές τράπεζες η άλλους μέσω Παπαμαρκάκη για την JPMorgan;

Πρόσφατα η ΤτΕ έδωσε στοιχεία για την περίοδο 2005- 2006 όπου έγιναν από την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ τοποθετήσεις σε σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα στη Μ. Βρετανία χωρίς να έχουν τηρηθεί βασικές διαδικασίες έγκρισης. Εμπλέκεται και εκεί η JPMorgan και ο Παπαμαρκάκης;
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: