Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΝΙΚΟΛΑΣ Ο ΚΑΡΑΜΠΟΥΖΟΥΚΛΗΣ …

Tου “Αλιέως”
Υπέρ δραστήριο σε βλέπω τελευταία Νικόλα μου, με δηλώσεις, άρθρα και μία γενικότερη διάθεση για στήριξη της πολιτικής Σαμαρά και δεν ξέρω αν θα πρέπει να χαρώ ή να ανησυχήσω. 

Είχες χαθεί τόσο καιρό, πολύ- πολύ καιρό- άφαντος στα δύσκολα και τα ζοφερά της αγοράς, της κοινωνίας και ρωτούσα τι γίνεσαι. Μέχρι τη στιγμή, που από το Λονδίνο έκανες την εμφάνιση σου, διαπιστώνοντας πως το κλίμα αλλάζει. Ελα ρε συ σκέφτηκα, τι μας λέει ο Νικόλας και εμείς που είμασταν μακρυά νυχτωμένοι από τα ιστορικά ελάχιστα του Ιουνίου μέχρι σήμερα και να μην μπορούμε να εξηγήσουμε τα καθέκαστα. Βουλωμένο γράμμα, που λένε, διαβάζεις και εκ του ασφαλούς παίρνεις θέση. Εσύ ξέρεις όμως καλύτερα από μας.

Αλλά διάβασα και το άρθρο σου στην Καθημερινή ( τυχαίο να νομίσω;) και έμεινα εκ νέου εμβρόντητος. Τι λες ρε παιδί μου έχουν γίνει όλα αυτά στην Ελλάδα, και οι μισθοί και οι συντάξεις, και στην δραματική αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης που όπως αναλύεις άγγιξε το 75% του ΑΕΠ. Τι λες εκτινάχθηκε στο υψηλότερο σημείο μεταξύ των 27 χωρών της ευρωένωσης, και πως Νικόλα μου; Οι τράπεζες δεν συνέβαλαν σε αυτή την εκρηκτική αύξηση; Η Eurobank που για να κερδίσει μερίδια αγοράς ακολούθησε την επιθετικότερη πολιτική σε ζητήματα δανείων, χορηγήσεων και κάθε λογής ΄΄αεροδότησης΄΄ της κατανάλωσης, των αντικειμενικών αξιών στην αγορά κατοικίας; Ξεχνάς Νικόλα μου φαίνεται τα εορτοδάνεια, τα διακοποδάνεια, την χωρίς φειδώ και χωρίς κριτήρια & προυποθέσεις χορήγηση καρτών πιστωτικών, αργυρών, golden cards και κάθε μορφής πλαστικού χρήματος. Για να μην αναφερθώ στα κάθε λογής θαλασσοδάνεια που έδωσε το τραπεζικό σύστημα (συμπεριλαμβανόμενης της Eurobank όπου είσαι αναπληρωτής CEO ), τις χορηγήσεις χωρίς εγγυήσεις, τα δάνεια σε πολιτικούς, επιχειρηματίες της συμφοράς, τους κάθε λογής...Λαυρεντιάδηδες και...Καρούζους.

 Ωραία όλα αυτά, που διαπιστώνεις, γράφεις και μας


επικοινωνείς τελευταία Νικόλα αλλά όπως σου είχα πει και τελευταία (στις 2 Οκτωβρίου- όλα καλά και άγια αλά κασέτα δεν αλλάξατε;) λέξη δεν διαβάζω για αυτοκριτική. Κουβέντα, ούτε καν φωνήεν για το πως κατάντησε εδώ αυτός ο τόπος. Οι τράπεζες τίποτε, αμέτοχες; Οι τραπεζίτες, τα μεγαλοστελέχη, οι παράγοντες και αυτοί τίποτε, όλοι αμέτοχοι;

σ.σ. έμαθα πως σε ενημέρωσαν για τις πληροφορίες, που ακούω για σένα. Πως δηλαδή θα είσαι από τις ΄΄πρώτες μούρες΄΄ στο νέο τραπεζικό σχήμα Group National Bank. Για να μην έχεις δε το παραμικρότερο άγχος (γιατί από τον lobbystas.gr ενημερώνεσαι σωστά και χωρίς υπεκφυγές  και όχι από τους αυλικούς της Οθωνος) σου μεταφέρω και τούτο. Ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς εκμυστηρεύθηκε σε πολύ δικό μου άνθρωπο, πόσο σε εκτιμά και πόσο καλά θα ήταν να είχε η Ν.Δ έναν- δύο Καραμούζηδες.

Για αυτό σου λέω Νικόλα συνέχισε να αρθρογραφείς, να παρεμβαίνεις σαν να μην τρέχει τίποτε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: