Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΒΑΛΤΕ ΚΡΑΝΗ ΚΑΙ ΠΑΛΑΣΚΕΣ Β΄ ...

Tου “Αλιέως”
Προειδοποιητική βολή το ΄΄κάρφωμα΄΄του MEGAλου καναλιού στον Ευάγγελο Χρόνη ή όχι θα φανεί σύντομα.

Μόνο τυχαία δεν θεωρείται η συγκυρία της εμπλοκής του ονόματος του κ. Χρόνη στην περιβόητη υπόθεση Τσοχατζόπουλου, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ προγραμματίζει τον διαγωνισμό πώλησης του 35% των Ελληνικών Πετρελαίων για τις αρχές του 2013. Ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Γ. Εμίρης (προερχόμενος από τον όμιλο Alphbank) ήταν σαφής στην διάρκεια της εκδήλωσης του Investe in Greece όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας. Και αυτό φαίνεται να αποτέλεσε το έναυσμα για την προειδοποίηση των μετόχων του MEGA προς την ΄΄άλλη πλευρά΄΄ . Είναι κοινό μυστικό στην πιάτσα ο διαγωνισμός και το μοίρασμα των ΕΛ.ΠΕ & ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και του ΟΠΑΠ είναι δύο από τα τρία-τέσσερα ΄΄φιλέτα΄΄ που θα μοιραστούν σε ξένα και εγχώρια συμφέροντα. Η πλευρά Λάτση δεν έχει κρύψει τις προθέσεις της στο θέμα των πετρελαίων (ο lobbystas.gr έχει αναφερθεί σχετικά 2-3 φορές) και προφανώς δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. Προφανώς ούτε η άλλη πλευρά κάτι, που εξηγεί το ΄΄κάρφωμα΄΄ του MEGAλου καναλιού στην σημαία του ομίλου Λάτση, Ευ. Χρόνη. Ο τελευταίος μόνο τυχαίο πρόσωπο δεν είναι, καθώς ήταν για 26 χρόνια στενός συνεργάτης του Γιάννη Σ. Λάτση. Κυρίως όμως ο  άνθρωπος που σε μεγάλο

βαθμό φέρεται να επηρέασε τον υιό Λάτση να στραφεί και στον κλάδο των πετρελαίων ( από την εποχή ακόμη, που ήταν στα...πάνω του ο τραπεζικός και οι σύμβουλοι του Ν. Νανόπουλος κ.λ.π προέτρεπαν να ασχοληθεί ενεργότερα ) με βαθειά και ευρύτατη γνώση του πολιτικού παρασκηνίου.

Για αυτό και η αναφορά του MEGA στο ΄΄φυτευτό΄΄(?) ερώτημα του Γαβριήλ Μαλλή στον Γιάννη Σμπώκο σημαίνει πολλά περισσότερα από ένα ΄΄αθώο΄΄ ρεπορτάζ. Κάτι, που οι insiders γνωρίζουν πολύ καλά και θεωρούν την περίπτωση Στ. Ψυχάρη- ΕΛ.ΠΕ (για το θέμα των κουπονιών) ως αφορμή.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: