Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΒΑΛΤΕ ΚΡΑΝΗ ΚΑΙ ΠΑΛΑΣΚΕΣ ...

Tου “Αλιέως”
Για σοβαρή ρήξη MEGA- Λάτση κάνει λόγο πηγή του lobbystas.gr (*) με αφορμή τον ΄΄πόλεμο των κουπονιών καυσίμων΄΄ που έχει ξεσπάσει μετά την συμφωνία Πρώτου Θέματος- Motor Oil και την κυκλοφοριακή εκτόξευση της εφημερίδας. Να σημειωθεί, πως την Κυριακή 7 Οκτωβρίου η διαφορά΄Θέματος (πούλησε 203.000 φύλλα !) - Βήματος της Κυριακής έφτασε τις περίπου 100.000 φύλλα με την ναυαρχίδα του ΔΟΛ να χάνει και νέα διαφημιστικά μερίδια. Προφανής και απόλυτα κατανοητός ο εκνευρισμός στο Ψυχαρέικο, με δεύτερες σκέψεις ακόμη και για έντυπα της κυριακάτικης έκδοσης και στα άκρα η κόντρα των εμπλεκόμενων επιχειρηματιών. Σε αυτή τη βάση, υποστηρίζει πάντα η ίδια πηγή , πως από την πλευρά του ΔΟΛ- Στ. Ψυχάρη επιδιώχθηκε και υπήρξε συνάντηση με ανθρώπους των Ελληνικών Πετρελαίων προκειμένου οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο ανάλογο με αυτό των Τάσου Καραμήτσου- Θέμου Αναστασιάδη- Βαρδή Βαρδινογιάννη με τα κουπόνια καυσίμων Shell. Ομως απ΄ ότι λέγεται η απάντηση των ΕΛ.ΠΕ δηλαδή της πλευράς Λάτση στον


ΔΟΛ- Στ. Ψυχάρη λέγεται, πως ήταν αρνητική εξέλιξη, που ίσως και να εξηγεί τις βολές MEGA κατά συμφερόντων του μεγαλοεπιχειρηματία. Η ίδια πηγή υποστηρίζει μάλιστα, ότι ο εκδότης θεωρούσε δεδομένη την θετική κατάληξη των συζητήσεων και την υπογραφή συμφωνίας, που κατά πάσα βεβαιότητα θα ενίσχυε την κυκλοφορία του Βήματος σε βαθμό, που αιφνιδιάστηκε χωρίς να έχει αυτή τη στιγμή κάποια εναλλακτική σκέψη/ιδέα ή σχέδιο για να αντιπαρατεθεί στο Πρώτο Θέμα. Είναι τοις πάσι γνωστό, πως η διαφημιστική δαπάνη κατανέμεται και με βάση τις κυκλοφορίες των εφημερίδων, ότι τα λιγοστά δημόσια spec κλείνονται με γνώμονα και την θέση/κατάταξη των εφημερίδων. εντύπων.

(*) ακριβώς επειδή πρόκειται για νέα πηγή του lobbystas.gr (που θα πρέπει να διπλό & τριπλό ελέγξουμε ) μεταφέρουμε τις πληροφορίες της με πάσα επιφύλαξη. Εάν όντως είναι βάσιμες εξηγούνται αρκετές από τις τελευταίες ενέργειες και κινήσεις της πλευράς ΔΟΛ-Στ. Ψυχάρη και εν μέρει της νέας γραμμής του MEGAλου καναλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: