Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΑΡΤΙΑ ( ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΡΑΓΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ;)

Εν μέσω αιματηρών αναταραχών ισλαμιστών στην μέση ανατολή ο Πάπας Βενέβικτος Ιστ΄ έφτασε  στη Βηρυτό μιλώντας  με θερμά λόγια για την Αραβική Ανοιξη λέγοντας ότι είναι μια θετική «κραυγή για ελευθερία» !

"Η περισσότερη ελευθερία πρέπει να συνοδεύεται από ανεκτικότητα για άλλες θρησκείες"...

Μεταφέροντας μήνυμα ειρήνευσης σε μία από τις πιο ταραγμένες περιοχές του πλανήτη, τη Μέση Ανατολή, έφτασε  στη Βηρυτό ο Πάπας Βενέβικτος Ιστ΄ καλώντας σε τερματισμό της «μεγάλης αμαρτίας» της (μάλλον απρόσκοπτης ως σήμερα) εισαγωγής όπλων στην περιοχή. Ο Βενέδικτος πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στον Λίβανο που απειλείται με διάχυση της κρίσης από τη Συρία. Στη χώρα έχουν σημειωθεί επεισόδια ανάμεσα σε σιίτες και φιλοσύρους αλεβίτες της μειονότητας που ζει στη χώρα. Παρά το ότι από το καλοκαίρι οι νεκροί έχουν

ξεπεράσει τους 20, η κατάσταση παραμένει σχετικά ελεγχόμενη. Κατά την πτήση και σε σχόλια προς τους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν, ο Βενέδικτος μίλησε με θερμά λόγια για την Αραβική Ανοιξη λέγοντας ότι είναι μια θετική «κραυγή για ελευθερία». «Είναι η επιθυμία για περισσότερη δημοκρατία, για περισσότερη ελευθερία, για περισσότερη συνεργασία και μία ανανεωμένη αραβική ταυτότητα», υπογράμμισε επισημαίνοντας πάντως ότι η περισσότερη ελευθερία πρέπει να συνοδεύεται από ανεκτικότητα για άλλες θρησκείες. Ο Βενέδικτος είναι ο τρίτος Πάπας που επισκέπτεται τον Λίβανο μετά τον Παύλο Ιστ΄ το 1964 και τον Ιωάννη Παύλο Β’ το 1997.  Στο αεροδρόμιο της Βηρυτού έγινε δεκτός από τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής, χριστιανό, σουνίτη μουσουλμάνο και σίιτη αντίστοιχα, σύμφωνα με τον εθιμικό καταμερισμό των εξουσιών στην χώρα όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι συμβιώνουν για αιώνες. «Ερχομαι σαν προσκυνητής της ειρήνης, φίλος του Θεού και φίλος των ανθρώπων», τόνισε κατά την άφιξή του. Τα μέτρα ασφάλειας με δεδομένο τα εκρηκτικά ξεσπάσματα των τελευταίων μηνών είναι αυστηρά, με τις Αρχές να προχωρούν ακόμα και σε απαγορεύσεις οπλοφορίας πλην των σωματοφυλάκων πολιτικών.

Για λόγους ασφάλειας ο Βενέδικτος θα παραμείνει σε περιοχές όπου πλειοψηφούν οι χριστιανοί. Πάντως ο ίδιος στο αεροσκάφος δήλωνε ότι δεν φοβάται να επισκεφτεί τη χώρα. Ωστόσο δεν έλειψαν και οι ταραχές, κυρίως στην Τρίπολη όπου διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε φαστ φουντ σε διαμαρτυρία για την επίσκεψη του πάπα και φώναξαν συνθήματα εναντίον του και κατά των ΗΠΑ. Ενα άτομο σκοτώθηκε στα επεισόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: