Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ;

Tου “Αλιέως”

Και τώρα αρχίζει το πιο μεγάλο πάρτι ... οπαδικό σύνθημα, που κολλάει ΄΄γάντι΄΄ στην χθεσινή κίνηση της κυβέρνησης (για επιλογή του Γ. Στουρνάρα μας μοιάζει) να εκχωρήσει το 29% από το 34% που έχει στον ΟΠΑΠ το Δημόσιο. Κίνηση τακτικής προς τους ξένους, καθώς ο Οργανισμός αποτελεί με ΔΕΗ/ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ τα ΄΄φιλέτα΄΄ που μπορεί να δελεάσουν τους δανειστές. Αφ΄ενός να δείξουν την καλή πρόθεση της Αθήνας αφ ετέρου να μεταθέσουν για ευθετότερο χρόνο αποκρατικοποιήσεις δύσκολες και συνδικαλιστικά- κοινωνικά σύνθετες.

Μέχρις εδώ καλά, γιατί η επίσπευση της διαγωνιστικής διαδικασίας θα μπορούσε να ανοίξει τον...ασκό του Αιόλου εάν δεν έχουν έχουν ρυθμιστεί επι μέρους εκκρεμότητες. Για παράδειγμα οι ιοσορροπίες σε επιχειρηματικό επίπεδο (και όχι μόνο), οι πιθανές συμμαχίες ελλήνων παικτών με ξένους και 2-3 επι μέρους λεπτομέρειες. Τα δεδομένα είναι τα εξής. Υποψήφιοι που καλούνται να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές είναι η Österreichische Lotterien Gesellschaft, η κοινοπραξία της ιταλικής Sisal S.p.A. με τον όμιλο Κοπελούζου (Damco Energy και Damlot) και οι κοινοπραξίες του ΟΠΑΠ με την ιταλική Lottomatica  και Intralot με την αμερικανική Scientific Games.

Ωστόσο για το συνολικότερο πακέτο στο παρασκήνιο ΄΄παίζουν΄΄ και οι Δημ. Μελισσανίδης, Β. Βαρδινογιάννης αλλά και Β. Μαρινάκης με τον οποίο έχει προσεταιρισθεί ο Δημ. Κοντομηνάς. Ολα τα καλά παιδιά αντάμα, που έλεγαν οι παλιότεροι. Υποθέτουμε λοιπόν, πως για να επισπεύδεται ο διαγωνισμός θα έχουν διευθετηθεί οι λεπτές ισορροπίες (που κορυφώθηκαν λίγο πριν την ΄΄παραίτηση΄΄ Σπανουδάκη )μεταξύ των ελλήνων ενδιαφερόμενων. Για παράδειγμα ο Β. Μαρινάκης θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει την ανοχή (;) της αλλης πλευράς έχοντας δείξει τα ΄΄δόντια΄΄ του τη στιγμή που χρειάστηκε επισείοντας την φιλία του με τον Τάσο Καραμήτσο/ Πρώτο Θέμα. Ο Δημ. Κοντομηνάς που είχε συστρατευθεί με τον ερυθρόλευκο παράγοντα κατά την εκτίμηση πολλών δεν είναι ο κραταιός πρωταγωνιστής του παρελθόντος παραμένει πάντως υπολογίσμη δύναμη. Και μπορεί να κάνει παιχνίδι μέσω του Alpha και των ραδιοΜΜΕ που ελέγχει. Σημειωτέον, πως ο Β. Μαρινάκης με αφορμή την κόντρα του με την οικογένεια Αλαφούζου θεωρώντας πως ΄΄ρίχνεται΄΄ έκανε τα  παράπονα του προς την κυβέρνηση.
Ερώτημα εάν θα υπάρξει έμμεση εμπλοκή του Ν. Φαλήρου στο παιχνίδι- με τον ΣΚΑΙ πάντως να


επανέρχεται στο θέμα Πεπόνη- Μυτιληναίου- Αλουμινίου/ΔΕΗ βγάζοντας μάλιστα στο βραδυνό δελτίο το βαρύ πυροβολικό της Ιωάννας Μάνδρου. Μύλος.
 Ερώτημα όμως παραμένεικαι  η στάση του Β. Βαρδινογιάννη- καθώς δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εχθροί του παρελθόντος να φιλιώσουν μπροστά στο δέλεαρ της διόλου ευκαταφρόνητης ΄΄πίττας΄΄ .
Μία άλλη λεπτομέρεια, που θα αποσαφηνισθεί σχετίζεται με παλιότερη πρόθεση να χρησιμοποιηθεί- να εκχωρηθεί δηλαδή- μάλλον η ΕΤ1. Οι πιο μνήμονες θα ενθυμούνται την σπουδή του Η. Μόσιαλου να δοθεί η ΕΤ1- πρόθεση που εξέφραζε κυρίως μέσω των δελτίων του ΣΚΑΙ/Αλαφούζου. Ενα θεματικό κανάλι- υπό την κάλυψη ενός ευρύτερου αθλητικού προγράμματος- που θα αναλάβει όλη την τηλεοπτική μανιέρα του τζόγου- στοιχηματισμού φαίνεται, πως έχει ξανατεθεί στο τραπέζι. Ξανά μύλος. Και είμαστε μόλις στην αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: