Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΛΛΑΓΕΣ ΟΥΣΙΑΣ Ή ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ;

Tου “Αλιέως”
Γιώργος Δαυίδ (πρόεδρος του ομίλου Coca Cola 3 E), Νίκος Στασινόπουλος (πρόεδρος του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ) και Αγγελική Φράγκου ( η σιδηρά κυρία της Navios Maritime)

Πολύ μεγάλα ονόματα του ελληνικού- και όχι μόνον- επιχειρείν για να μην σημαίνει κάτι η παρουσία τους στο νέο ΔΣ της Eurobank. Λιτή η ανακοίνωση της Όθωνος αλλά βρίθει μηνυμάτων προς κάθε κατεύθυνση προοιωνίζοντας ταυτόχρονα το σκηνικό της επόμενης ημέρας.

Καλά ενημερωμένη πηγή σημειώνει, πως όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που ο Σπ. Λάτσης ανέκρουσε πρύμνα και κάνοντας στροφή 180 ο αποφάσισε να μείνει στην ελληνική αγορά (και την ευρύτερη περιοχή), να διεκδικήσει μερίδιο από την πίττα, να συνεχίσει να διαδραματίζει συστημικό ρόλο εντός και εκτός συνόρων. Ο lobbystas σε άσχετο χρόνο είχε αναφερθεί στις αλλαγές με νόημα στα ενδότερα του ομίλου αλλά και την ανατροπή ισορροπιών στο θέμα της Εμπορικής με ρουά του Λάτση στον Κωστόπουλο.



Αν θα εξελιχθεί σε ματ θα το μάθει η αγορά σχετικά σύντομα. Ενδιαφέρον όμως έχει η αναθεώρηση προηγούμενων σκέψεων του επιχειρηματία- εφοπλιστή με ότι αυτό μπορεί να σηματοδοτεί. Η είσοδος και η παρουσία ΄΄ιερών τεράτων΄΄ της επιχειρηματικότητας στο μέτωπο της Eurobank ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΑ ή ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ  δεν είναι σε αυτή την συγκυρία. Δαυίδ, Στασινόπουλος, Φράγκου συστρατεύονται στο πλευρό του Λάτση.

Πως σας φαίνεται;  

Δεν υπάρχουν σχόλια: