Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΖΑΝΙΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ;

Tου “Αλιέως”
 Η συνάντηση Κάρολου Παπούλια- Γιώργου Ζανιά μπορεί να έδωσε τροφή για πολλά σενάρια και να φημολογήθηκαν περισσότερα στα χρηματιστηριακά γραφεία και την πιάτσα. Ανώτατος πολιτειακός άρχων ο ένας εύλογα ζητά να ενημερωθεί από τον γνώστη και άρτια ενημερωμένο πρώην σύμβουλο έξη ΄΄τσάρων΄΄ της Οικονομίας και νυν άνθρωπο ειδικών αποστολών (στην 3ανδρία της Εθνικής ).

Εύλογα ο κ. Παπούλιας ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση των τραπεζών καθώς ο κ. Ζανιάς ως πρόεδρος της Ενωσης και γνωρίζει και έχει τη διορατικότητα να προβλέψει, να εκτιμήσει. Μέχρις εδώ όλα καλά και λίγο ως πολύ στη λογική όσων γράφτηκαν στον Τύπο, τα εξειδικευμένα ΜΜΕ και τα sites.

   Ομως ένα σενάριο δεν είδαμε να αναφέρεται πουθενά και μας έκανε εντύπωση για αυτό το μεταφέρουμε με τη μορφή Quizακίου.

    Αληθεύει- καθώς στη συνάντηση δεν παρευρέθηκε τρίτος άνθρωπος- πως ο κ. Παπούλιας διερεύνησε το ενδεχόμενο ο κ. Ζανιάς να αναλάβει την διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος. Δεδομένου ότι

η θητεία του κ. Προβόπουλου λήγει οσονούπω κάτι τέτοιο θα ήταν επίσης λογικό να τεθεί. Θα πείτε όμως γιατί να διερευνήσει το έδαφος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όχι λ.χ. ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον παράγοντα της Εθνικής ή ο Γ. Στουρνάρας. Και εδώ υπάρχει ένα μικρό...μυστικό, που θα αποκαλύψει σε εύθετο χρόνο ο lobbystas.
   Απ΄ ότι λέγεται ο νυν διοικητής της ΤτΕ φέρεται να γνωρίζει, πως είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη η ανανέωση της θητείας του στην Κεντρική Τράπεζα. Μάλιστα λένε, πως ο ίδιος έχει προχωρήσει ήδη σε 2-3 πρώτες αναγνωριστικές επαφές με πρώην συνεργάτες αλλά και έναν υψηλότατο παράγοντα.      

Δεν υπάρχουν σχόλια: