Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΕΛΒΕΤΙΑ VS. ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ. ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ;

Το ισχυρότερο τραπεζικό απόρρητο; Δεν υπάρχει παρακράτηση φόρου. Είναι η Σιγκαπούρη εδώ και πολύ καιρό η νέα Ελβετία; Για πολλούς Ελληνες που μετέφεραν τεράστια ρευστότητα από τις ελβετικές τράπεζες προς τη Σιγκαπούρη η απάντηση είναι ναι.
 Η ανταλλαγή στοιχείων για φοροφυγάδες στη Σιγκαπούρη είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη.  Το "High Court" της χώρας αποφασίσει για την «απελευθέρωση» των δεδομένων. Θεωρείτε ότι το δικαστικό σύστημα  «κλείνει» προς τον τραπεζικό τομέα και "στην πράξη είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποκτήσει κανείς πληροφορίες». 
 Όσον αφορά την εισαγωγή των προτύπων του ΟΟΣΑ, η Σιγκαπούρη έχει υπολογιστεί από το Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης, ότι έχει κάνει περισσότερα από την Ελβετία. "Η ανταλλαγή πληροφοριών σύμφωνα με το πρότυπο του ΟΟΣΑ εφαρμόζεται μόνο

 
 εάν η χώρα κατοικίας του ιδιοκτήτη του ακινήτου, καλύπτεται από μια διμερής συμφωνία" Η Σιγκαπούρη έχει ήδη «συμφωνήσει»  με 25 χώρες, ενώ η Ελβετία μόνο με έντεκα. Ωστόσο, ο ΟΟΣΑ έχει επικριθεί κατά το παρελθόν για το γεγονός ότι πολλές συμβάσεις αποφυγής διπλής φορολογίας, δεν έχουν υλοποιηθεί.
Τι θα γίνει στο μέλλον κανείς δεν γνωρίζει. Μετά το ξεκαθάρισμα που γίνεται στην Ελβετία να περιμένει κανείς το comeback ή την εδραίωση στην κορυφή της νέας Ελβετίας, της Σιγκαπούρης; Άγνωσται αι βουλαί της παγκοσμιοποίησης ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: