Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Ή ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ...

Tου “Αλιέως”
Βλέπουν κάτι τα...γεράκια ή απλά προχωρούν σε συνήθεις κινήσεις αντιστάθμισης. Μόνο θεωρητικό δεν είναι το ερώτημα μετά την έκταση, που δόθηκε (στα ξένα ΜΜΕ) για την ενέργεια του Λόρδου Rothschild ή του George Soros. Ο μεν πρώτος ( μία...φυλή από τα ΄΄τέκνα της Ρουθ/Roth) προχώρησε μέσω του RIT Capital στη λήψη θέσεων πώλησης/short  έναντι του ευρώ, συνολικής αξίας 130 εκατ. στερλινών. Πρόκειται βέβαια για ΄΄ποντάρισμα΄΄ μέρους  από τα 1,9 δισ. στερλίνες του χαρτοφυλακίου του Λόρδου, ο οποίος είχε ποντάρει και εναντίον της αγγλικής στερλίνας το 2008. Ωστόσο ο όμιλος Rothschild δεν είναι ο μόνος που σορτάρει το ευρώ. Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο σε  συνέδριο που διοργανώθηκε από το επιχειρησιακό ειδησεογραφικό κανάλι CNBC τον Ιούλιο, η Mary Callahan Erdoes, επικεφαλής της JPMorgan Asset Management, όταν ρωτήθηκε για το ποια θεωρεί τη μία καλύτερη ιδέα για επενδύσεις σήμερα, απάντησε λιτά: «το σορτάρισμα του Ευρώ».
Τον Ιούνιο, ο George Soros, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής που έγινε γνωστός για την αποπομπή της Βρετανικής λίρας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών το 1992, εξαιτίας της τοποθέτησής του ενάντια στο νόμισμα, δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχανε, εκείνη τη δεδομένη στιγμή, «παράθυρο τριών μηνών» για να σώσουν το ευρώ.
Ο γνωστός αμφιλεγόμενος επενδυτής (και χρηματοδότης κάθε λογής οργανώσεων τύπου opensocieties, με πλούσια δράση στις πορτοκαλί ...επαναστάσεις, υπέρμαχος των Σκοπίων κ.λ.π) φέρεται να έχει ξεπουλήσει το σύνολο των μετοχικών θέσεων του μετακυλύοντας τελευταία   περίπου 130 εκατ. δολαρίων σε χρυσό μέσω της Trust SPDR Gold.

Ο Σόρος, ο οποίος έχει γράψει εκτενώς για μια «επερχόμενη παγκόσμια αλλαγή» και τις επιπτώσεις της, στο βιβλίο του «Το Κραχ του 2008», όπου αποκαλεί το σημερινό οικονομικό και πολιτικό μοντέλο «τέλος εποχής», δήλωσε πρόσφατα ότι η χρηματοπιστωτική και οικονομική κατάσταση σε όλο τον κόσμο είναι τόσο σοβαρή που η Ευρώπη δεν αποκλείεται σύντομα να κατρακυλίσει στο χάος και στον εμφύλιο.
Βλέπουν κάτι να έρχεται οι ισχυροί εκπρόσωποι του ΄΄διεθνούς κεφαλαίου΄΄και λαβαίνουν τα μέτρα τους ή απλά αντισταθμίζουν θέσεις τους έναντι άλλων επενδύσεων τους;
σ.σ. δύο αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί ευρέθησαν στην Χίο και παραδόθηκαν στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.
Οτι και να υποθέσει κάποιος μπορεί να πέσει μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: