Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΜΗΝ ΤΟΥΣ...ΞΥΠΝΑΤΕ ΣΤΗ ΛΕΩΦ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ...

Του “Αλιέως”
΄΄Ξύλο΄΄ ατελείωτο τρώει και στη συνεδρίαση της Δευτέρας το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αλλά σε Αθηνών και Κολοκοτρώνη δεν ιδρώνουν.
Και γιατί άλλωστε να ιδρώσουν οι κ. Λαζαρίδης και Μποτόπουλος με τα όσα γίνονται σε βάρος εκατοντάδων μικρομετόχων του ΤΤ, σε βάρος ιδιωτών επενδυτών υπό το βάρος της αβεβαιότητας για το ΄΄μέλλον΄΄ του τραπεζικού ομίλου. Εδώ δεν έδειξαν να αντιλαμβάνονται τι γίνεται στην περίπτωση της ATEBank, όπου χιλιάδες μικροεπενδυτές βρέθηκαν με το ΄΄μουτζούρη στο χέρι΄΄. Και καλά ο Κων. Μποτόπουλος δεν γνωρίζει και πολλά από χρηματιστήριο ο άνθρωπος αλλά ούτε ο Σωκράτης Λαζαρίδης μετά από θητεία χρόνων στη Σοφοκλέους; Και εν πάσει περιπτώσει δεν θα έπρεπε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να έχει μεριμνήσει ΗΔΗ για την


διενέργεια ελέγχων κατ΄αρχήν των συναλλαγών που προηγήθηκαν του ΄΄φορτώματος΄΄ της ATEBank αλλά και εν συνεχεία του αδειάσματος των χιλιάδων μικρομετόχων; Το ερώτημα μόνο θεωρητικό δεν είναι, καθώς της ανακοίνωσης του διαχωρισμού της Αγροτικής σε good & bad bank είχε προηγηθεί αναιτιολόγητη σημαντική άνοδος της τιμής της μετοχής. Η αγορά βοά για ΄΄τράβηγμα΄΄ της μετοχής προκειμένου να ΄΄ξεφορτωθούν΄΄ μεγαλοπαίκτες θέσεις τους αλλά ούτε η καθ΄ύλην αρμόδια Κεφαλαιαγορά ούτε οι πολιτικοί προιστάμενοι ή το ΧΑΑ δεν είπαν το παραμικρό.

  Ομως το ΄΄έγκλημα΄΄ της ATEBank σε βάρος ιδιωτών- μικρομετόχων επαναλαμβάνετε αυτή τη φορά με τους εκατοντάδες επενδυτές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Απώλειες πάνω από 45% μετρά η μετοχή του ΤΤ σε διάστημα εβδομάδας ωστόσο ούτε... φωνή ούτε... ακρόαση.
 
Τόσο στην Λεωφ. Αθηνών όσο στην Κολοκοτρώνη οι αρμόδιοι καθεύδουν, ενώ εύλογα ερωτήματα δημιουργεί η εκκωφαντική σιωπή τους.

Εν τέλει ποιός είναι ο ρόλος των δύο οργάνων (Κεφαλαιαγορά, ΧΑ) και με βάσει ποιά κριτήρια και λογικές λειτουργούν οι κ. Λαζαρίδης, Μποτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: