Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΣΤΟΜΑΤΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ...

Του “Αλιέως”
   Περνούν οι μέρες και απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα, που πυροδότησε η χαριστική- όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ- εκχώρηση της υγιούς Αγροτικής στην Πειραιώς δεν δίνονται.

Και είμαστε πλέον πεπεισμένοι, πως εάν ΔΕΝ ανέβαζε τόσο ψηλά- για τους δικούς του λόγους- το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το θέμα- σκάνδαλο ουδείς θα ασχολείτο, ελάχιστα θα είχαν γίνει γνωστά.

 Ο lobbystas θα εστιάσει σε μία άλλη παράμετρο- λιγότερο εμφανή- σαφώς όμως καθοριστική για να δώσει την  δική του άποψη για την στάση που τηρούν (στην πλειονότητα τους ) τα ΜΜΕ και οι περισσότεροι ΄΄διαπιστευμένοι΄΄ δημοσιογράφοι και επιτήδειοι εμπλεκόμενοι. Στα 25,776 εκατ. ευρώ ανέρχεται η συνολική διαφημιστική δαπάνη του ομίλου Πειραιώς δηλαδή το περίπου 25% των κεφαλαίων που...δαπανά ο Ομιλος για να αποκτήσει την υγιή Αγροτική(*). Σύμφωνα με τα τελευταία (διαθέσιμα ) στοιχεία (marketingnews) ο συνολικός λογαριασμός (διακινείται από την Bold) καλύπτει όλα τα Μέσα- από τηλεόραση, ραδιόφωνο μέχρι ειδικές κατασκευές- για περισσότερα από 25 προιόντα/κωδικούς & υπηρεσίες της τράπεζας. Στους...άνυδρους διαφημιστικά καιρούς, που διάγουν τα ΜΜΕ ( μικρά και μεγάλα) είναι κατανοητή η ΣΙΩΠΗ που τηρείται και στο θέμα της ATEBank. Για να μην αναφερθούμε στα


διθυραμβικά... άρθρα, τα κάθε λογής αφιερώματα, σχολιασμούς κ.λ.π την κάλυψη που παρέχεται από το Σύστημα (και το δημοσιογραφικό σινάφι...). Ομως ΔΕΝ είναι μόνο τα εμφανή διαφημιστικά κονδύλια αλλά και τα συνήθη pay rolls, οι προσφορές και τα έμμεσα bonus. Θα περιοριστούμε μόνο στην υπενθύμιση του all inclusive ταξειδιού πολυμελούς δημοσιογραφκής κουστωδίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής.

(*)Κοντολογής η Πειραιώς και η ομάδα Σάλλα με μόλις 92 εκατ. ευρώ διασφαλίζει καθαρά περιουσιακά στοιχεία σχεδόν 12 δισ. ευρώ. Και όλα βαίνουν καλώς.
Ενισχύεται η Πειραιώς και η ομάδα Σάλλα (όπως θα πριμοδοτηθούν και άλλα...συστήματα) ο ΑΛ. Τσίπρας καταγγέλει ΄΄χρεωκοπημένη τραπεζοκρατία΄΄, το κράτος δεν προχωρά στα αυτονόητα και όλα βαίνουν καλώς. Οπως και για το ότι μέχρι τώρα η Πειραιώς ΔΕΝ έχει διασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας, ΔΕΝ έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τα αγροτικά δάνεια, ΔΕΝ έχει πει ακριβώς το συμβαίνει με τα κομματικά δάνεια (κυρίως των Ν.Δ και ΠΑΟΣΚ). Αλλά ούτε για το γεγονός, πως ο έλληνας μ@λ@κ@ς φορολογούμενως, ο μισθωτός, ο συνταξιούχος θα πληρώσει το μάρμαρο. Οπως πληρώνει την λυπητερή της Proton Bank ( ελέω Βενιζέλου) ή της Ασπίδας.

Ομολογουμένως η πλούσια διαφημιστική δαπάνη του ομίλου Πειραιώς (και του κάθε ομίλου...) αμβλύνει σε σημείο παρεξηγήσεως την στάση ΜΜΕ, την κριτική δημοσιογράφων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: