Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΗ ...

Του “Αλιέως”
Επρεπε να αλλάξει η κατάσταση για να βγουν στη ΄΄φόρα΄΄  μερικά από τα ΄΄σημεία και τα τέρατα΄΄ της διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και της παρέας του.
Αυτή τη φορά με αφορμή την προσπάθεια της νέας κυβέρνησης (των τριών) να προχωρήσει τις διοικητικές αλλαγές και στη ΔΕΗ, όπου το δίδυμο Αρθούρου Ζερβού και Κώστα Θέου έχει παράξει ομολογουμένως ΄΄σημαντικό΄΄  έργο.
Ενημερώθηκε ωστόσο το πόπολο, πως ο υπ΄αριθμόν δύο στην ιεραρχία της ΔΕΗ βρέθηκε (άραγε με ποια προσόντα και κριτήρια) ο Κώστας Θέος προσωπική επιλογή του αλήστου μνήμης τσάρου Γ. Παπακωνσταντίνου καθ΄υπόδειξη (υποθέτουμε) του τότε πρωθυπουργού. Με αμοιβή 9.000 ευρώ μηνιαίως και σύμβαση, που για να ΄΄σπάσει΄΄ θα κάνει τον εν λόγω παράγοντα κατά 300.000 ευρώ πλουσιότερο. Not bad, που θα έλεγε και η αγγλοσπουδαγμένη  Αννα Διαμαντοπούλου.
Ποιος όμως είναι ο Κ. Θέος- ο οποίος τα προηγούμενα  5,5-6 χρόνια είχε παράλληλη πορεία με τον Γ. Παπακωνσταντίνου- στην ιεραρχία του (τότε κραταιού) ΠΑΣΟΚ


Οι παλιότεροι θα τον ενθυμούνται επί θητείας Πάχτα (υπόθεση Πόρτο Καρράς) στην γ.γ Επενδύσεων και Ανάπτυξης. Θέση κλειδί για τα (τότε) παχυλά κοινοτικά προγράμματα και τον πακτωλό κονδυλίων που έρρεαν στη χώρα μέχρι το 2004. Χρονιά, που αποχώρησε.
Επί κυβερνήσεως Ν.Δ… αποσύρθηκε αρθρογραφώντας (μεταξύ άλλων) σε εφημερίδες του συγκροτήματος Μπόμπολα.
Ακολούθησε η συμπόρευση με τον ΓΑΠ και την ολιγομελή ομάδα του, η εκτός opengov ( τι θυμηθήκαμε, τώρα) ανάδειξη του, ο διορισμός του από τον τότε ΄΄τσάρο΄΄ στη θέση δύο της ΔΕΗ.
Τώρα, που η κυβέρνηση (των τριών) θέλει να προχωρήσει σε αλλαγές και στην Επιχείρηση βρίσκει μπροστά της τα ΄΄χρυσά συμβόλαια΄΄, τα ΄΄έργα και τις ημέρες΄΄  της ομάδας που οδήγησε την χώρα στο ΔΝΤ και τα Μνημόνια.     
Είναι όμως η ίδια ( η νέα ) κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, που επέλεξαν να δώσουν… συγχωροχάρτι στους προηγούμενους, να αμνηστεύσουν επί της ουσίας τα ΄΄εγκλήματα΄΄ που έγιναν επί ημερών Γ. Παπανδρέου και της παρέας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: