Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

“ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΆΠΕΖΕΣ ΗΛΙΘΙΕ” (EURO CRISIS: IT'S THE BANKS, STUPID!)...

Του: «The Contrarian»
Αυτό ήταν το κύριο άρθρο  της έγκριτης εφημερίδας  Guardian στην σημερινή της έκδοση, εξηγώντας αυτά που δεν θέλουν ούτε να αναφέρουν τα ΜΜΕ και διεθνώς και στην Ελλάδα και αποδίδοντας, σχεδόν εξ ολοκλήρου την κρίση στην Ευρωζώνη, κύρια στις Τράπεζες και στους Τραπεζίτες.

Με την ευκαιρία αυτή καλό θα ήταν να  θυμηθούμε   και πως ακριβώς συνέβαλαν οι Τράπεζες στην Ελλάδα, με το θεάρεστο έργο τους, ώστε  να φθάσει  η χώρα μας στην σημερινή τραγική οικονομική και όχι μόνο κατάσταση, κινδυνεύοντας να γίνουμε μια τριτοκοσμική χώρα, αν δεν έχουμε γίνει ήδη.

Οι Τράπεζες έχουν το μεγαλύτερο,  αν όχι ολόκληρο το μερίδιο για την κατάντια της Ελληνικής Οικονομίας και για την απίστευτης έντασης κρίση που βιώνει η χώρα μας και ο λαός μας.
Είναι οι κύριοι και βασικοί  υπεύθυνοι της υπερχρέωσης της χώρας ,της αφάνισης  των καταθέσεων των νοικοκυριών και της εν συνεχεία υπερχρέωσης τους, της τεράστιας κρίσης χρέους Δημοσίου και Ιδιωτικού, της αδυναμίας της χώρας να δανείζεται από της αγορές και της συνολικής πρωτοφανούς πολύπλευρης κοινωνικής κρίσης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Η αφαίμαξη και η κατασπατάληση των κοινωνικών και Εθνικών πόρων από τις Τράπεζες,  ξεκίνησε από την δεκαετία του 80 και συνεχίζεται αδιάκοπα μέχρι σήμερα

Μια  απαρίθμηση και μόνον ορισμένων πρακτικών και διαδικασιών μας δείχνει το μέγεθος αυτής της συμμετοχής τους στην πτώχευση της χώρας και των πολιτών της.

Είναι τοις πάση γνωστό,  ότι οι Τράπεζες  συμμετείχαν ως οι κύριοι παράγοντες, είτε απ ευθείας, είτε μέσω των χρηματιστηριακών εταιρειών τους, στο πρωτόγνωρο για τα παγκόσμια δεδομένα Χρηματιστηριακό έγκλημα του 1999-2000 και αφαίμαξαν την Ελληνική Οικονομία από αρκετά  τρισεκατομμύρια Δραχμές  !!! με πολλούς και  ποικίλους τρόπους, Νόμιμους και παράτυπους και υπό την σκέπη των τότε Νομισματικών και Χρηματιστηριακών αρχών (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – Τράπεζα Ελλάδος)
Πρωτοστάτησαν στις τεράστιες , παράτυπες και πολλές φορές παράνομες αυξήσεις κεφαλαίου άμεσα για τις ίδιες τις Τράπεζες και τις θυγατρικές εταιρείες τους και έμμεσα , ως σύμβουλοι στις αυξήσεις κεφαλαίου και εισαγωγής στο Χρηματιστήριο με απόλυτη ευθύνη αξιολόγησης και ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού ακόμα δε και για τις εταιρείες φαντάσματα , με εκατοντάδες δισ δρχ και βέβαια οι Τράπεζες επωφελούνταν με παχυλές προμήθειες τεραστίων διαστάσεων!!!.
Τα  κεφάλαια αυτά ποτέ δεν μπήκαν σε παραγωγική διαδικασία, αλλά είτε έφυγαν στο εξωτερικό είτε έγιναν περιουσιακά στοιχεία των ιδιοκτητών τους και των κυρίων μετόχων τους /Τραπεζιτών , είτε χάθηκαν σε κερδοσκοπικά παιχνίδια.


Για να επιτύχουν δε πιο εύκολα τους στόχους τους , επεδίωξαν και επέτυχαν εν τέλει με πρωτοφανείς αποφάσεις των τότε νομισματικών αρχών , την αύξηση στα  όρια   δανεισμού προς  ιδιώτες  για να επενδύσουν στο Χρηματιστήριο στα 15 εκ Δραχμές και αργότερα χωρίς όριο και το κυριότερο επέτρεψαν υπό την σκέπη της τότε Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς,  τον παράνομο αέρα-δανεισμό  από τις χρηματιστηριακές στους εταιρείες , πάνω  ακριβώς  στη φούσκα του χρηματιστηρίου.  Με τους τρόπους αυτούς  και τις αλλεπάλληλες αυξήσεις κεφαλαίου , “φόρτωσαν” τα χαρτιά στους νεόφερτους επενδυτές , τους οποίους οι ίδιοι προσκαλούσαν να επενδύουν,  ενώ  στην συνέχεια , με δηλώσεις και παρεμβάσεις των ίδιων και πάλι τραπεζικών παραγόντων,  έσκασαν την φούσκα και εγκλώβισαν εκατομμύρια πολίτες στο χρηματιστήριο μέχρι ακόμα και σήμερα.
 Μόνο οι προμήθειες επί του τζίρου του Χρηματιστηρίου σε 2  μόνο χρόνια 1999-2000 , ήταν 1.5 τρισ Δρχ.  Αν προσθέσουμε  και τα στημένα παιχνίδια τους στο Χρηματιστήριο , τους τόκους επί του τεράστιου  αέρα και τις επανειλημμένες τεράστιες  αυξήσεις κεφαλαίου ,  τότε το “πακέτο “ που αντλήθηκε απο την παραγωγική οικονομία και τους καταθέτες , ξεπερνάει κατά πολύ ολόκληρο το δημόσιο χρέος.


Για δεκαετίες ολόκληρες οι Τράπεζες που λειτουργούσαν στην Ελλάδα , “έγδερναν” και το  κράτος και τους πολίτες του , χρεώνοντας την “οικονομία συνολικά” με υπέρογκους τόκους, υπερπολλαπλάσιους από αυτούς που νόμιμα εδικαιούτο και έξω από κάθε όριο, ακόμα και με αγοραία λογική , αν και ήταν θεσμικά ελεγχόμενες  από της Νομισματικές και άλλες αρχές, στραγγαλίζοντας οικονομία, ανάπτυξη  και πολίτες!!!
Διατηρούσαν το spread μεταξύ επιτοκίου καταθέσεων και χορηγήσεων σε δυσθεώρητα επίπεδα, άνω του 10%-15% και σε πολλές περιπτώσεις έφθανε και το 20-25% (κάρτες,καταναλωτικά, επιτόκια υπερημερίας κλπ) ενώ με δεκάδες άλλες πρακτικές, παράνομων χρεώσεων και τοκογλυφικών μεθόδων , μονομερών και αυθαίρετων μεταβολών όρων δανείων  και πλήθος άλλων παράνομων χρεώσεων , κατάφεραν να υπερχρεώσουν όλα σχεδόν τα Ελληνικά νοικοκυριά και τις Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να τα αποδεκατίσουν, συνέχισαν δε να υπερχρεώνουν τα Ελλ. νοικοκυριά, στέλνοντας προτυπωμένες και προεγκεκριμένες επιταγές και Δάνεια, μέχρι και πολύ πρόσφατα , ενώ στην συνέχεια σήμερα πλέον εκδίδουν τις διαταγές πληρωμής με ρυθμό πολυβόλου ;;;

Οι ίδιοι αυτοί κύριοι που “έτρεχαν” τις Τράπεζες  όλα αυτά τα 20-25 χρόνια,   μέσω της “εγκατάστασής” στο Γεν. Λογιστήριο του Κράτους , στις Διοικήσεις των κρατικών Τραπεζών , στις διοικήσεις των ασφαλιστικών  Ταμείων , στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ και Δημοσίων Επιχειρήσεων , “δικών τους ανθρώπων” , έλεγχαν για δεκαετίες πλήρως τους οργανισμούς αυτούς  και πουλούσαν τα ομόλογα και ότι άλλο ήθελαν να ξεφορτωθούν κατά καιρούς , στους οργανισμούς , οι οποίοι ακόμα και αν δεν ήταν ελεγχόμενοι από τους ίδιους , ήταν απλά άσχετοι και “έπρεπε” να ακολουθήσουν τις συμβουλές των μεγάλων Γκουρού/Τραπεζιτών

Οι ίδιοι αυτοί κύριοι ήταν  που συμβούλευαν το Ελληνικό Δημόσιο , “τους ανθρώπους τους”  δηλαδή, που οι ίδιοι είχαν εγκαταστήσει σε θέσεις κλειδιά  σε όλα τα μήκη και πλάτη  της οικονομικής δραστηριότητας του κράτους ,   όταν τα επιτόκια διεθνώς  άρχιζαν τον έντονα πτωτικό κύκλο τους , ότι τάχα το Δημόσιο θα έπρεπε να προβεί σε εκδόσεις  μακροχρόνιων ομολόγων με σταθερό επιτόκιο μέχρι και 30 χρόνια , για να αυξηθεί  δήθεν την καμπύλη επιτοκίων στις εκδόσεις ομολόγων;;; να διεθνοποιήσουμε την Ελλ. Αγορά!!! ομολόγων και να γίνουμε τάχα αξιόπιστοι στις Διεθνείς Αγορές. Με αυτό τον τρόπο  εξαπάτησαν και εγκλώβισαν το Ελληνικό Δημόσιο να πληρώνει 10-15% επιτόκιο για 30 χρόνια , ενώ τα επιτόκια τις αγοράς έπεφταν στο 1% !!!  Αυτοί οι ίδιοι αργότερα όταν τα επιτόκια παγκοσμίως  έπεφταν στο 1% , συμβούλευαν και πάλι το Ελληνικό δημόσιο να ανταλλάξει (swap) το σταθερό επιτόκιο των ομολόγων , με κυμαινόμενο, γιατί δήθεν τα επιτόκια θα έπεφταν και άλλο , που θα πήγαιναν δηλαδή;;;στο μηδέν;;; και φυσικά με υπέρογκες  προμήθειες επί των swap οι οποίες δεν υπήρχαν ούτε σε Αφρικανικές Δημοκρατίες Μπανανίες.   Το διαφυγόν αυτό κόστος για την Ελληνική Οικονομία είναι πραγματικά ΤΕΡΑΣΤΕΙΟ !!!!


Οι ίδιοι αυτοί κύριοι , επιπλέον ,την ίδια εποχή , αντί τουλάχιστον να επενδύουν τα  τεράστια  κέρδη που αποκόμιζαν από αυτές τις διαδικασίες,  καθώς και τις καταθέσεις των πελατών τους,  σε παραγωγικές επενδύσεις για την οικονομία , τα έπαιζαν κερδοσκοπικά και  τα έχαναν,  “παίζοντας”  ανεξέλεγκτα , στις Διεθνείς κερδοσκοπικές αγορές , τριτοκοσμικών Ομολόγων , συναλλάγματος , μετάλλων , Εμπορευμάτων κλπ , πέραν ορίων και κανονισμών που υπήρχαν από την  Κεντρική Τράπεζα και Διοικητικές Αρχές, και μέσω των άσχετων με αυτές τις αγορές Golden Boys  του London School of Economics  και των άλλων ευαγών πολυεθνικών εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων,  τα οποία και προσλάμβαναν με αστρονομικά ποσά σε μισθούς.   Στην συνέχεια όμως τις ζημιές αυτές  έπρεπε να τις επανακτήσουν και να δείξουν κέρδη , για να πληρώσουν μερίσματα στους μεγαλομετόχους τους , αλλά πως;;; αφού δεν είχαν καμία ικανότητα  να αξιοποιήσουν τις Διεθνείς αγορές , που αλλού;;; στου κασίδη το κεφάλι , του συνήθους θύματος !!!, του Έλληνα δανειοδοτούμενου και καταθέτη  , αυξάνοντας τα επιτόκια χορηγήσεων και μειώνοντας τα επιτόκια καταθέσεων , διατηρώντας τα spread σε πρωτοφανεί υψηλά επίπεδα για ολόκληρες δεκαετίες.

Οι ίδιοι αυτοί κύριοι και οι ευνοούμενοι τους ,   εναλλάσσονταν μεταξύ ιδιωτικών και Δημοσίων Τραπεζών , πτώχευαν τις ιδιωτικές  και στην συνέχεια αντί να πάνε στα σπίτια τους η στην φυλακή , πλασάρονταν ως οι μάγοι των Dealing Rooms  σε διάφορες  Δημόσιες Τράπεζες και Οργανισμούς , για να τις καταστρέψουν και αυτές στη συνέχεια.

Η πλήρης απαρίθμηση όλων αυτών των πρακτικών τους, θα μπορούσε να αποτελέσει τρίτομη πραγματεία , μια και δεν έχουν τελειωμό.

Οι κύριοι αυτοί  δεν έχουν  αποδεδειγμένα , καμία  απολύτως ικανότητα , κατέστρεψαν όλες τις Τράπεζες και την χώρα μας σε “εύκολους” καιρούς , τώρα θα τα αποτελειώσουν.
Τις ευκολότερες επιχειρήσεις στον κόσμο  , που είναι οι Τράπεζες  και οι εγχώριοι και οι συνάδελφοί τους παγκοσμίως Τραπεζίτες τις πτώχευσαν και ας αφήσουν την καραμέλα ότι φταίνε τα τοξικά ομόλογα του δημοσίου ,  ουρά έκαναν κατά την έκδοσή τους για να τα αγοράσουν , δεν τους ανάγκασε κανένας , είναι εντελώς αναληθές ότι τους τα φόρτωνε το Δημόσιο , και βέβαια   εισέπρατταν τόκο 15% και  τεράστιες προμήθειες γιατί απλά και μόνο  πουλούσαν τα ομόλογα στην δευτερογενή αγορά ως primary dealers (μεσάζοντες) του Ελληνικού Δημοσίου!!!! . Οι  ονομαστικές αξίες των ίδιων αυτών ομολόγων για δεκαετίες , είχαν αυξηθεί  στο 150% και 200% της ονομαστικής τους αξίας προσφέροντας στους ισολογισμούς των Τραπεζών και στις τσέπες των μετόχων/Τραπεζιτών τεράστια κεφαλαιακά κέρδη!!! τότε ήταν όλα καλά βεβαίως και  δεν έφταιγε το κακό Ελληνικό δημόσιο , οι Δημόσιοι υπάλληλοι και ο κακός Έλληνας φορολογούμενος, ο οποίος δεν πλήρωνε τους φόρους του.

Το μόνο “προϊόν” που τους συντηρούσε μέχρι σήμερα , ήταν ο απλός πολίτης Δανειζόμενος/Καταθέτης και η Ελληνική μικρή και μεσαία Επιχείρηση , τις οποίες και αφαίμαξαν μέχρι θανάτου. Από όλα τα άλλα ήταν χαμένοι  , είτε αυτά ήταν ομόλογα αναδυόμενων αγορών , είτε μέταλλα , είτε εμπορεύματα , είτε κρατικά ομόλογα , είτε συναλλάγματα , είτε οτιδήποτε άλλο “έπιαναν” στα χέρια τους τα ακριβοπληρωμένα Golden Boys, έφερναν την καταστροφή.

Το καλύτερο λοιπόν που έχουν να  κάνουν όλοι αυτοί αντί  να ομιλούν και να εκφοβίζουν το λαό μας ,  είναι τουλάχιστον  να σιωπήσουν και να κάνουν την αυτοκριτική τους , αν και αρκετοί , οι έξυπνοι , το έχουν ήδη κάνει.
Και το βασικότερο πλέον είναι  να εγκαταλείψουν τα ινία των ''ευαγών Ιδρυμάτων τους '' σε πιο ικανούς , πιο νέους , άφθαρτους και αμόλυντους , η ακόμα και στο “κακό” Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ,  μήπως και  τους σώσει και μαζί με αυτούς σωθεί και η χώρα .
Το κόστος που “επέβαλαν “ τα ευαγή αυτά ιδρύματα στην Ελληνική Οικονομία και στην χώρα ειδικότερα είναι ανυπολόγιστη και κατά πολύ μεγαλύτερη του συνολικού Δημοσίου Χρέους της χώρας.
Οι μίζες και το κλέψιμο , είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα των Τραπεζών.

ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ   ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ και πριν “εξαφανίσουν “ και τα νέα τεράστια κεφάλαια που τους χαρίζονται από τον Έλληνα φορολογούμενο , με ρυθμό πολυβόλου τους τελευταίους μήνες , γιατί τότε θα είναι πλέον η “ΟΛΙΚΗ  καταστροφή”.


Δεν υπάρχουν σχόλια: