Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ … (ΕΙΣ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ)

Του “Αλιέως”
Το, ό τι το Σύστημα ΄΄καίγεται΄΄ για ρευστό είναι γνωστό. Το, ό τι θα έβαζαν την ΕΧΑΕ να  τροποποιήσει το άρθρο 5 του καταστατικού προκειμένου να προχωρήσει σε επιστροφή κεφαλαίου λίγο ως πολύ αναμενόμενο. Αλλά μέχρις ποίου σημείου θα ακολουθείται σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς τακτική ανάλογη με αυτήν των...παχέων αγελάδων είναι ένα εύλογο ερώτημα.

   Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΧΑΕ στο τέλος του 2011 τα ρευστά διαθέσιμα άφθαναν τα 112 εκατ. ευρώ. Με μείωση του κύκλου εργασιών στα 42,8 από 61,7 (-31%) και των κερδών κατά 26,3% στα 21,5 από τα 29,2 (σε σχέση με το 2010). Ανέκαθεν η ΕΧΑΕ είχε καλομάθει τους βασικούς μετόχους της (κυρίως ισχυρές ελληνικές τράπεζες και ξένα σπίτια, ασφαλιστικά ταμεία) στην διανομή γενναίων μερισμάτων και παχυλών επιστροφών κεφαλαίου. Τώρα όμως
οι καιροί έχουν αλλάξει προς το χείριστο και η διοίκηση θα έπρεπε-εναρμονιζόμενη με την δραματική κατάσταση- να ακολουθεί φειδωλή τακτική. Μέρισμα 0,11 και επιστροφή κεφαλαίου 0,08 ευρώ/μετοχή δεν είναι μικρό δωράκι προς τους μετόχους αυτές τις εποχές. Σημειωτέον, πως στις 18/5 ΄΄πέρασε΄΄ το 2,6% του μ.κ στα 2,14 ευρώ.

σ.σ. καλό θα ήταν εκεί στα κεντρικά (της Αθηνών) να παρακολουθούν λίγο πιο προσεκτικά τις εξελίξεις και να ενημερώνουν τουλάχιστον την επίσημη ιστοσελίδα τους. Για παράδειγμα στο www.ase.gr το ποσοστό του Franklin Templeton Investements εμφανίζεται ακόμη (μέχρι το μεσημέρι της 22/5) με 5,020% όταν έχει περάσει τελευταία σχετική πράξη μειώνοντας τη συμμετοχή του εν λόγω fund σε λιγότερο από 5%.

Λεπτομέρειες θα πείτε. Αυτό λέμε και εμείς...λεπτομέρειες.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: